Ολυμπιακός: Το σύνολο του Μίτσελ που δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί και η «αποδυνάμωση» του Μπένετ

Ολυμπιακός: Το σύνολο του Μίτσελ που δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί και η «αποδυνάμωση» του Μπένετ

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς υπενθυμίζει στο blog του στο Gazzetta πως ο Ολυμπιακός καλείται να συνεχίσει να κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του και στέκεται στα όσα βίωσε σε μία ακόμα συνάντηση που έπεσε στο κενό.

Με το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βαριόμαστε ποτέ.

Για την ακρίβεια θα μπορούσαμε να το θέσουμε πιο καλά ως εξής: δεν πλήττουμε ποτέ γιατί μπορεί κάλλιστα κάποιος να πει πως βαρέθηκε το να βλέπει συναντήσεις επί συναντήσεων που δεν αλλάζουν κάτι. Μπορούμε να πάμε στην προσέγγιση ότι προσωπικά - όπως και αρκετός κόσμος ακόμα - δεν περίμενα να αλλάξει τίποτα μετά από αυτήν τη συνάντηση των έξι των play-offs με τον Μπένετ και τη διοίκηση της ΕΠΟ. Κάτι ουσιώδες προφανώς.

Προτού αναφερθώ στα αγωνιστικά ζητήματα του Ολυμπιακού θα ήθελα να πάω λίγο τον χρόνο πίσω και να σταθώ στη συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου βρέθηκα και εγώ για το Gazzetta φυσικά. Μία συνάντηση που μας πήρε σχεδόν 5 ώρες... αναμονής στα γραφεία της Ομοσπονδίας αλλά χωρίς ουσία για την ελληνική Λίγκα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δίχως κανένα αντίκρισμα πρακτικά. Απλά επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά το άκρως... πολεμικό κλίμα που καλά κρατεί μεταξύ του Ολυμπιακού και της διοίκησης της ελληνικής Ομοσπονδίας και κυρίως του προέδρου της.

Δεν περίμενα πως θα γινόμασταν... σοφότεροι από αυτήν τη συνάντηση. Γενικά μία τοπ ή κορυφαίου επιπέδου συνάντηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν το έχει καταφέρει αυτό εδώ και χρόνια. Ούτε περίμενα ότι δεν θα είχαμε εντάσεις, νεύρα και αρκετά ακόμα. Ούτε οι ορισμοί αυτής της αγωνιστικής φτιάχνουν κάπως την εικόνα και την κατάσταση και ας είναι Elite ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ. Στο τεντωμένο σχοινί που περπατάμε ως προς τη Stoiximan Super League 1 αυτήν την περίοδο αρκεί μία λανθασμένη ή αμφιλεγόμενη απόφαση για να γίνει ξανά... χαμός. Ναι οι διαιτητές κλείνουν μέρες πριν αλλά το timing δεν είναι ιδανικό.

Ας περιμένουμε να δούμε τόσο την επερχόμενη 2η αγωνιστική των play-offs όσο και τη συνέχεια και ειδικά μετά την Πρωθυπουργική παρέμβαση για το ζήτημα των Elite διαιτητών. Θα πει κάποιος ή θα αναρωτηθείτε όλοι εσείς μα καλά βρε Δημήτρη εάν έρθουν Elite διαιτητές από τα κορυφαία Πρωταθλήματα (που έχει βέβαια... μαλλιάσει η γλώσσα μας να τονίζουμε πως στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ ήξεραν το πρόβλημα από τον Σεπτέμβριο και θα μπορούσαν να είχαν ενημερώσει από τότε εγγράφως τις ομάδες) λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Φυσικά και όχι. Σιγά μην λύθηκαν. Όπως δεν λύνουν τα προβλήματα και τέτοιου τύπου συσκέψεις που το μόνο που κάνουν στο τέλος είναι κάνουν πιο έντονες και πιο ισχυρές τις προσωπικές αντιπαραθέσεις των εμπλεκόμενων παραγόντων.

Θα προκύψει όμως έτσι μία διέξοδος για μία πιο ομαλή - ή όσο πιο ομαλή μπορεί να γίνει - συνέχεια στα play-offs. Το θέμα που διαφεύγει σε πολύ κόσμο εδώ έχει να κάνει με τον Μπένετ. Ποιός συγκάλεσε τη συνάντηση; Μα φυσικά ο Άγγλος αρχιδιαιτητής. Είδατε πουθενά τοποθετήσεις μετά; Είδατε κάποια αντίδραση από μέρους του εκτός από τα όσα μεταφέρθηκαν στη συνάντηση; Είδατε κάποια ανακοίνωση μέσα στην εβδομάδα από τον Μπένετ; Όχι. Ότι αντιδράσεις προκύπτουν και ότι ανακοινώσεις υπάρχουν είναι από τη μεριά της διοίκησης της ΕΠΟ. Όσο για την καταγγελία του; Φυσικά και έχει τη σημασία της - και δεν είναι να την αγνοεί κανείς - αλλά υπάρχουν αρμόδια Όργανα να ερευνήσουν και να δουν το τι συνέβη.

Παραδέχθηκε εντός της αιθούσης ο Στιβ Μπένετ πως ο Σταύρος Μάνταλος είναι ο αντιπρόεδρός του στην ΚΕΔ. Μα οι ομάδες δεν είχαν συμφωνήσει και μεταξύ τους αλλά και μετά από επαφές με την Ομοσπονδία για την παρουσία μόνο ξένων στελεχών στην ΚΕΔ; Οι ομάδες δεν είχαν αναφέρει από το καλοκαίρι του 2022 ότι ήθελαν μόνο ξένους στα ντέρμπι; Όλη αυτή η ατζέντα δεν υπήρχε καιρό τώρα; Ρητορικό προφανώς το ερώτημα. Ρητορικά όλα αυτά τα ερωτήματα.

Σε αυτή τη φάση ο Μπένετ μοιάζει αλλά και είναι... αποδυναμωμένος απ' όλα όσα έχουν συμβεί. Αποδυναμωμένος διότι δεν βοηθά και ο ίδιος τον εαυτό του με τη στάση και τους χειρισμούς του. Και το κυριότερο είναι πως δεν ακούμε και δεν βλέπουμε πουθενά τις θέσεις του. Ακόμα και μετά από τέτοια συνάντηση δεν έκανε δηλώσεις. Και βέβαια αυτά τα play-offs θα καθορίσουν και το μέλλον του στη θέση που κατέχει.

Και τώρα λίγο επί της παρουσίας της ΕΠΟ στην UEFA. Η ΕΠΟ στην UEFA πήγε την περασμένη Τρίτη διότι έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα / πρόβλημα που είχε να κάνει με το τμήμα αδειοδότησής της και με αφορμή αυτήν την παρουσία της αυτή έθεσε μία σειρά από ζητήματα. Μάλιστα είχε πάρει αναβολή για αυτή την απολογία της. Η UEFA από μέρους της επιβεβαιώνει πως υπήρξε μία συζήτηση για μία σειρά από θέματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά οι άνθρωποί της επέλεξαν να μην επεκταθούν περαιτέρω και να επισημάνουν έτσι το τι ακριβώς συζητήθηκε. Επιπλέον στο σημείο που είμαστε ως προς τα ανοιχτά μέτωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει σημασία το ποιός κάνει τι. Το... ταμείο θα έχει να κάνει με το εάν βρέθηκαν λύσεις ή όχι.

Επίσης θέλω να σταθώ λίγο και στο σκέλος των διεθνών Ομοσπονδιών. Ως ελληνικό ποδόσφαιρο τις έχουμε... κουράσει όσο δεν πάει. Ναι FIFA και UEFA δεν είναι... τέλειες αλλά είναι οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες. Οπότε δεν είμαι καθόλου σίγουρος το πόσο θα θέλουν - εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση - να εξακολουθήσουν να ασχολούνται μαζί μας σε τέτοιο βαθμό.

Υπάρχει και μία άλλη παράμετρος για τις UEFA και FIFA. Έχουν τον δικό τους ρυθμό σε σχέση με τις Ομοσπονδίες. Έχουν τη δική τους λογική. Προ ετών ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, μου είχε πει μιλώντας στο Gazzetta πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε υποχρεωθεί να ασχοληθεί με την ΕΠΟ για θέματα βίας και όχι μόνο επειδή δεχόταν διαρκώς επιστολές διαμαρτυρίας από άλλες χώρες. Για να καταλάβουμε και λίγο το σκεπτικό και το πνεύμα των διεθνών Ομοσπονδιών.

Φόρτου με Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός τη δουλειά του στο γήπεδο

Έξω από το γήπεδο δεν πάει να γίνεται ο κακός χαμός. Ο Μίτσελ και οι παίκτες του καλούνται να συνεχίσουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Έχουν μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, πήραν την πρώτη νίκη σε ντέρμπι (με την ΑΕΚ στο 1-3) για φέτος και ξεκίνησαν νικηφόρα στα play-offs. Άλλο πράγμα το τι κάνει η διοίκηση της ομάδας αλλά και άλλο το αγωνιστικό σκέλος.

Ο Ολυμπιακός το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραμείνει συγκεντρωμένος και επικεντρωμένος στα παιχνίδια του. Να νικάει, να προχωράει, να εξελίσσεται και να παραμείνει ένα δυνατό και ενωμένο σύνολο. Τα υπόλοιπα και τα όσα μπορούν να γίνονται δεν είναι δουλειά των παικτών και του κόουτς Μίτσελ. Την Κυριακή υπάρχει ο Άρης εντός και μετά την Τετάρτη θα έχει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ πάλι στο Φάληρο. Δύο καθόλου εύκολα ματς.

Με αυτά - με τα άλλα θέματα εκτός του γηπέδου - ασχολούνται άλλα άτομα. Άλλοι άνθρωποι. Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι πως πλέον κάθε αγωνιστική θα είναι κρισιμότατη και όχι μόνο επί των αγωνιστικών πεπραγμένων των ομάδων. Θα είναι καθοριστική και για διαιτητικά θέματα αλλά και για όλα όσα μπορεί να προκύπτουν από αυτά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.