Οι αντιδράσεις σε… Αγγλία και Ελλάδα της παρέμβασης Μητσοτάκη σε UEFA!

Οι αντιδράσεις σε… Αγγλία και Ελλάδα της παρέμβασης Μητσοτάκη σε UEFA!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις αντιδράσεις στην…Αγγλία και στην Ελλάδα της πρωθυπουργικής παρέμβασης στην UEFA για τη διαιτησία στη Super League.

Δεν θα μπορούσε να γινόταν κι αλλιώς. Ο όλος «χαμός» που γίνεται στην Ελλάδα με τη διαιτησία, τον Στιβ Μπένετ, την παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού στην UEFA κλπ, κλπ, έφτασε και στην Αγγλία, μέσω σχετικών ρεπορτάζ από διάφορα Μέσα. Κι ο σχετικός θόρυβος μάλλον δεν θα είναι…ευχάριστος για τον Άγγλο αρχιδιαιτητή.

Η Daily Mail είχε τίτλο: «ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την UEFA elite διαιτητές για τα play-offs, μετά την κριτική που άσκησε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Βαγγέλης Μαρινάκης για τα στάνταρ της διαιτησίας στη χώρα». Στο ρεπορτάζ η αγγλική εφημερίδα σημείωνε μεταξύ άλλων ότι, «ο πρώην διαιτητής της Premier League , Steve Bennett, ο οποίος θεωρείται ότι κερδίζει περίπου 400.000 ευρώ ως επικεφαλής διαιτησίας στην Ελλάδα, έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από τον Μαρινάκη και άλλους ιδιοκτήτες συλλόγων που κατηγόρησαν την επιλογή των διαιτητών για τους αγώνες για μείωση των στάνταρ της διαιτησίας». Στο δημοσίευμα υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης και φωτογραφίες των Μητσοτάκη, Μαρινάκη και του Μπένετ με την στολή του διαιτητή, όπως μπορείτε να δείτε εδώ https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-11921111/Greek-Prime-Kyriakos-Mitsotakis-asks-UEFA-elite-referees-Super-League-Play-Offs.html

Ο λογαριασμός Barstool Football, με 113 χιλιάδες ακόλουθους στο twitter δίνει έμφαση στην είδηση της κίνησης του Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν σχολιάζοντας ότι έγινε μετά από αμφισβητούμενες αποφάσεις του Στιβ Μπένετ, του οποίου έχει τη φωτογραφία δίπλα στο Μητσοτάκη.

Η ιστοσελίδα 101greatgoals με εκατομμύρια ακόλουθους στα social media έχει τίτλο στο σχετικό δημοσίευμα, «ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε παρέμβαση της UEFA μετά το φιάσκο με τη διαιτησία στην ελληνική Super League» και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ότι, «ο πρώην διαιτητής της Premier League, Στιβ Μπένετ, που είναι επικεφαλής του οργάνου της διαιτησίας της ελληνικής ομοσπονδίας, έχει βρεθεί στο επίκεντρο καταιγίδας μετά από μία σειρά αμφισβητήσιμων αποφάσεων, από τις οποίες προσβλήθηκε ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός. Ο Μπένετ θεωρείται υπεύθυνος για τους ορισμούς διαιτητών δεύτερης κατηγορίας σε μεγάλα παιχνίδια κι έτσι έχει αναστατωθεί εκατομμύρια κόσμος».

Ο Μητσοτάκης με τον Τσέφεριν

Κατά τα άλλα, δεν χρειάζονταν να δούμε σημερινά πρωτοσέλιδα για να καταλάβουμε ποιοι και πόσο ενοχλήθηκαν από την πρωτοβουλία του Μητσοτάκη να ζητήσει από τον πρόεδρο της UEFA όσο το δυνατό καλύτερους διαιτητές για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος-το είχαμε εύκολα αντιληφθεί από χθες, με το πάγωμα που επικρατούσε σε διάφορους «ενδιαφερόμενους».

Βλέπετε, όλοι δηλώνουν με στόμφο ότι θέλουν τους καλύτερους διαιτητές, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα για να έρθουν καλύτεροι διαιτητές, πολύ απλά γιατί βολεύονται με αυτούς, τις μετριότητες, που έρχονται όλη τη σεζόν, με συνέπεια την αλλοίωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Εντελώς υποκριτικά θέλουν elite διαιτητές και στην πραγματικότητα κάνουν ό,τι μπορούν για να τους αποφύγουν.

Η δε παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού αν και καθυστερημένη ήταν όντως μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού αν μη τι άλλο ταρακούνησε τα νερά. Η μεγάλη αμφιβολία, όμως, είναι αν θα πιάσει τόπο. Γιατί όπως γράφτηκε, χωρίς να διαψευσθεί, το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στην UEFA έγινε την περασμένη εβδομάδα, μετά την 1η αγωνιστική των play-offs και μέχρι προχθές δεν είχε συμβεί τίποτα.

Κάποιος θα μπορούσε να ανησυχήσει σκεπτόμενος ότι ήδη έχουν κλειστεί μέτριοι διαιτητές για τα ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ την Τετάρτη και Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού την άλλη Κυριακή, οπότε οι διαιτητές που θα αρχίσει να στέλνει η UEFA θα είναι πια για μετά το Πάσχα, όταν δηλαδή πιθανόν το πρωτάθλημα να έχει κριθεί, τουλάχιστον για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που ακολουθούν τους δύο πρώτους της βαθμολογίας ΠΑΟ κι ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός διαμαρτυρίες

Ήδη, άλλωστε, ο ορισμός του Λευκορώσου Κούλμπακοφ για το ντέρμπι της Κυριακής ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν αφήνει πολλά περιθώρια…αισιοδοξίας. Είναι ο μοναδικός elite διαιτητής που έχει να οριστεί σε παιχνίδι τσάμπιονς Λιγκ από το νοέμβριο του 2021, όταν στο Σεβίλλη-Ζάλτσμπουργκ έδωσε τρία πέναλτι υπέρ της Ζάλτσμπουργκ κι απέβαλλε παίκτη της Σεβίλλης. Έκτοτε, η UEFA δεν τον έχει εμπιστευθεί σε κανένα σημαντικό παιχνίδι στα Κύπελλα Ευρώπης…

Ας είμαστε, όμως, καλόπιστοι στο μάξιμουμ κι ας περιμένουμε να δούμε τους διαιτητές που θα φέρει ο Μπένετ στα δύο ντέρμπι της ερχόμενης εβδομάδας.

Άσχετο: ο Πορτογάλος Φάμπιο Βερίσιμο έχει παίξει τη φετινή σεζόν εκτός Πορτογαλίας τρία παιχνίδια στην Κύπρο (ΑΕΚ Λάρνακα-ΑΠΟΕΛ 2-1, Ομόνοια-Άρης Λεμεσού 1-2, Ανόρθωση-Ολυμπιακός Λευκωσίας 1-1), ένα στην Αίγυπτο (Ζάμαλεκ-Αλ Αχλί 0-2) κι ένα στη Σαουδική Αραβία (Άμπνα-Αν Νασρ 0-3). Ας προσέξουν στον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα με τον Άρη ότι είναι διαιτητής που δύσκολα φέρνει άσο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.