ΕΠΟ: Η UEFA θα παρακρατήσει 200.000 ευρώ και την καλεί να δώσει εξηγήσεις για το τμήμα αδειοδότησης

ΕΠΟ: Η UEFA θα παρακρατήσει 200.000 ευρώ και την καλεί να δώσει εξηγήσεις για το τμήμα αδειοδότησης

bet365

Η ΕΠΟ ενημερώθηκε από την UEFA για προβλήματα που αφορούν στο τμήμα αδειοδότησής της για τα οποία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις σε αρμόδιο όργανο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ένα θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. της Τρίτης στην ελληνική Ομοσπονδία υπήρξε η ενημέρωση της UEFA προς την ΕΠΟ για ζητήματα που αφορούν στην εσωτερική της λειτουργία. Συγκεκριμένα η διοίκηση της ΕΠΟ ενημερώθηκε πως θα της παρακρατηθεί ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ και ότι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο αρμόδιο Πειθαρχικό Όργανο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Τώρα πάμε και στο γιατί συμβαίνει αυτό. Η ενημέρωση της UEFA έχει να κάνει με δύο σημαντικά θέματα και δύο λιγότερο σημαντικά. Το πλέον βασικό πρόβλημα είναι πως η UEFA έχει διαπιστώσει ότι η ΕΠΟ δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις (στις εσωτερικές της διαδικασίες) ώστε να είναι πιστοποιημένη για να παρέχει τις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Για να έχει δηλαδή την πιστοποίηση επί των αδειοδοτήσεων στις ομάδες.

Ένα από τα προβλήματα που υπήρξαν λύθηκε μέσω του Δ.Σ. της Τρίτης καθώς πλέον το τμήμα αδειοδότησης θα υπάγεται στον πρόεδρο της ΕΠΟ ενώ μέχρι πρότινος υπαγόταν λανθασμένα στη νομική υπηρεσία. Μάλιστα η κλήση της ΕΠΟ για να παρουσιαστεί στο αρμόδιο Όργανο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι για τις προσεχείς ημέρες και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, εξουσιοδοτήθηκε για να κάνει το σχετικό ταξίδι.

Το χειρότερο σενάριο σε σχέση με την ΕΠΟ και μία πιθανή ποινή της - όπως αυτό συζητήθηκε μέσα στο Δ.Σ. της - θα είναι το τμήμα αδειοδότησής της να τεθεί υπό την εποπτεία της UEFA. Να μην υπάγεται δηλαδή πλέον στην ΕΠΟ αλλά στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όμως αυτό θα πρέπει να φανεί στις επόμενες ημέρες. Μάλιστα γενικότερα έγινε εκτενής συζήτηση καθώς σε κάποια στιγμή κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής εκπρόσωποι ομάδων απέκτησαν την αίσθηση ότι το πρόβλημα θα είχε να κάνει με τις αδειοδοτήσεις τους.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα