Δημήτρης Κεραμίτσης: Η Ρόμα, ο Μουρίνιο και ο… ΠΑΟΚ! (vid)

Δημήτρης Κεραμίτσης: Η Ρόμα, ο Μουρίνιο και ο… ΠΑΟΚ! (vid)

bet365

Η ιστορία του 17χρονου Έλληνα αμυντικού που έκανε ντεμπούτο με τη Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο και η εξήγηση που δίνει ο πατέρας του για το πέρασμα του μικρού από τον ΠΑΟΚ.

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης ζει το όνειρό του! Στα 17,5 του χρόνια έχει κάνει ντεμπούτο με τη Ρόμα στη Serie A, ενώ καθημερινά προπονείται υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο!

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός της Ρόμα, που για τους Ιταλούς θυμίζει τον Κώστα Μανωλά, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά κατάγεται από τον Έβρο.

Ο πατέρας του, Νίκος, ήταν αυτός που τον ώθησε στο να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Απόφοιτος της περίφημης προπονητικής σχολής της Κολωνίας, ο Νίκος Κεραμίτσης δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του προπονητή, ωστόσο η συγγενική σχέση με τον γνωστό προπονητή Γιάννη Ισπυρλίδη, με αρκετές θητείες σε ομάδες της Superleague, κυρίως στην Ξάνθη, αποδείχθηκε ο σωστός δρόμος για το μέλλον του μικρού.

Ο πατέρας του Δημήτρη Κεραμίτση επέστρεψε σήμερα στη Θεσσαλονίκη από τη Ρώμη, όπου είχε βρεθεί για να είναι παρών στο ντεμπούτο του γιου του με τη φανέλα της Ρόμα απέναντι στην Κάλιαρι για την 22η αγωνιστική της Serie A.

«Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε ούτε εμείς να συμβεί τόσο γρήγορα. Ο στόχος να παίξει στη Ρόμα υπήρχε στο μυαλό του Δημήτρη, αλλά τόσο νωρίς ούτε εμείς περιμέναμε να του συμβεί. Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια μέχρι να καθιερωθεί, όμως δεν βιαζόμαστε. Φίλοι μου έλεγαν ότι περίμεναν να τον δουν βασικό στον αγώνα κυπέλλου με τη Λέτσε, αλλά ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο με τον Μουρίνιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι ο Δημήτρης κατάφερε να χαίρει της εκτίμησης και της αγάπης από τη διοίκηση της Ρόμα και του προπονητή του», υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή «Ο Κόσμος των Σπορ» της ΕΡΤ3.

Η εξήγηση για τον ΠΑΟΚ

Ο 17χρονος αμυντικός μέχρι το καλοκαίρι του 2020 όταν αποφάσισε να φύγει για την Ιταλία και την Έμπολι αποκόμιζε ποδοσφαιρικές εμπειρίες στα γήπεδα της ΕΠΣΜ. Δοκίμασε την τύχη του αρκετές ακαδημίες των ομάδων της Θεσσαλονίκης και είχε περάσει δύο φορές από τον ΠΑΟΚ.

Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Ρόμα άνοιξε μια μεγάλη κουβέντα αναφορικά με το «κόψιμο» του μικρού από τις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες, με τον πατέρα του να ξεκαθαρίζει τα πράγματα λέγοντας:

«Αποφασίσαμε να φύγουμε από την Ελλάδα και καθοριστικό σημείο στάθηκε η περίοδος που ο Δημήτρης ήταν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Έγινε μεγάλη κουβέντα για το πως και γιατί έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Από την μεριά μου θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο μόνος που δεν φταίει για τίποτα και για το ότι έφυγε ο Δημήτρης από τον ΠΑΟΚ είναι ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά θέλω να είμαι δίκαιος και να μην συμπαρασέρνουμε τους πάντες σε λανθασμένες εκτιμήσεις και συμπεράσματα. Οι υφιστάμενοι του ήταν αυτοί που είχαν την ευθύνη στην απόφαση που λήφθηκε τότε, αλλά είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει εσωτερικά ο σύλλογος. Όταν το παιδί στα 12,5 του χρόνια σταμάτησε από τον ΠΑΟΚ, βρεθήκαμε σε ένα δίλημμα, είτε θα πηγαίναμε στον Ολυμπιακό, που μαζί με τον ΠΑΟΚ διαθέτουν τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, είτε θα φεύγαμε στο εξωτερικό.

Αποφασίσαμε ότι ο δρόμος μας είναι το εξωτερικό και έτσι χτίσαμε όλη τη διαδικασία σε συνεργασία ξαναλέω με τον Γιάννη Ισπιρλίδη. Χωρίς τη δική του βοήθεια, ο Δημήτρης δε θα έπαιζε ποτέ στη Serie A. Όταν πριν από ενάμιση χρόνο πήγε στην Έμπολι ήταν έτοιμος να παίξει. Το μόνο που του έλειπε ήταν η ατομική και ομαδική τακτική. Εκεί έχτισε το όνομά του και πέρσι με όσες ομάδες έπαιξε αντίπαλος, είτε ήταν η Μίλαν, Λάτσιο, η Ρόμα, η Φιορεντίνα, σε επίπεδο μικρών ομάδων, ήθελαν να τον πάρουν. Το μισό Καμπιονάτο ήθελε να τον αποκτήσει και τελικά επιλέξαμε το καλοκαίρι τη Ρόμα».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα