Corriere dello Sport: «Διαμάντι ο Κεραμίτσης, θυμίζει Μανωλά»

Corriere dello Sport: «Διαμάντι ο Κεραμίτσης, θυμίζει Μανωλά»

Βασίλης Μπαλατσός
Corriere dello Sport: «Διαμάντι ο Κεραμίτσης, θυμίζει Μανωλά»

bet365

Η «Corriere dello Sport» με εκτενές της αφιέρωμα εγκωμίασε τον 17χρονο Έλληνα κεντρικό αμυντικό της Ρόμα, Δημήτρη Κεραμίτση

Το ντεμπούτο του σε ανδρικό επίπεδο έκανε το βράδυ της Κυριακής (16/1) ο 17χρονος Δημήτρης Κεραμίτσης, καθώς πέρασε από τον Ζοζέ Μουρίνιο ως αλλαγή στις καθυστερήσεις της νίκη της Ρόμα επί της Κάλιαρι. Η εφημερίδα «Corriere dello Sport» έκανε εκτενές αφιέρωμα για τον νεαρό Έλληνα αμυντικό, τον οποίο μελέτησε για πολύ καιρό ο Πορτογάλος τεχνικός των Ρωμαίων, με τους Ιταλούς να τον παραλληλίζουν με τον πρώην αμυντικό των «Τζιαλορόσι» και νυν του Ολυμπιακού, Κώστα Μανωλά.

«Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι έχει καλό ταμπεραμέντο: είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του γιατί ξέρει ότι είναι δυνατός και έχει επίσης στο μυαλό του πού θέλει να πάει. Πίσω από αυτό το μωρό (έχει ύψος 1,93 εκατοστά), όπως συμβαίνει συχνά, υπάρχει μια απίστευτη ιστορία. Γιατί μέχρι πριν από μια-δυο σεζόν ήταν στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, παίζοντας ανάμεσα σε ερασιτέχνες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πέρασε από την απόλυτη ανωνυμία στο προσκήνιο στη Serie A. Χωρίς ενδιάμεσα βήματα.

Ο Κεραμίτσης ήταν να παίξει με την ομάδα κάτω των 18, όμως ο Αλμπέρτο Ντε Ρόσι τον προώθησε σχεδόν αμέσως στην Primavera. Παίζει συνήθως στο κέντρο αριστερά, με... καλό πόδι το δεξί. Έχει πολλά δυνατά σημεία: ξέρει πώς να βάζει την μπάλα κάτω, είναι δυνατός στις ψηλές μπάλες και το να τον ξεπεράσεις ένας εναντίον ενός είναι μια αρκετά περίπλοκη αποστολή. Θυμίζει σε κάποιους τον Μανωλά. Ήδη τον Νοέμβριο προπονούνταν σποραδικά με την πρώτη ομάδα. Ο Μουρίνιο τον μελέτησε για πολύ καιρό και είχε το θάρρος να τον ρίξει στη μάχη κόντρα στην Κάλιαρι», αναφέρει το αφιέρωμα των Ιταλών.

 

SERIE A Τελευταία Νέα