Ψηφίσατε: Η «ιταλική» Μίλαν έχει την πιο δυνατή 11αδα (pics)

Ψηφίσατε: Η «ιταλική» Μίλαν έχει την πιο δυνατή 11αδα (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Ψηφίσατε: Η «ιταλική» Μίλαν έχει την πιο δυνατή 11αδα (pics)

bet365

H Μίλαν χωρίστηκε σε all-time 11αδες με κριτήριο την εθνικότητα και το κοινό του gazzetta.gr ανέδειξε εκείνη της Ιταλίας ως την κορυφαία μεταξύ των επιλογών.

Πολλά Champions League, πρωταθλήματα, δόξες στο Μιλάνο, την εποχή που ακόμα ήταν κατά βάση «βαμμένο» σε μαύρες και κόκκινες αποχρώσεις! Ίσως το αποτέλεσμα του παρακάτω poll να εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους η Μίλαν ήταν άκρως πετυχημένη από τα '80s μέχρι και τα '00s, ενώ έκτοτε, χάνοντας την ιταλικότητά της έχασε και τη δύναμη πυρός.

Το gazzetta.gr έβαλε τη φαντασία να δουλέψει, συγκέντρωσε τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και έφτιαξε 11αδες με αυτό το κριτήριο.

Στους «ροσονέρι» η ψήφος του κοινού πήγε στην Ιταλία, που συνδύασε παρελθόν και παρόν με τρόπο τέτοιο που «δεν είχε» αντίπαλο!

H Μίλαν απ' όλον τον κόσμο και όλες τις εποχές! Η Ιταλία με Ιντζάγκι, Πίρλο και Μαλντίνι Η Βραζιλία του Ρονάλντο, Ροναλντίνιο και Κακά Η Ευρώπη με Ζλάταν, Σεβτσένκο και Ζέεντορφ Και μια ομάδα από όλο τον κόσμο! Ποια είναι η αγαπημένη σας all-time 11αδα που θα μπορούσε να «παρελαύνει» στο Σαν Σίρο; #Milan #Milanfc #Milanfans #sansiro #alltimestars #dreamteam

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gazzetta.gr (@gazzetta.gr) στις

Αρχικά, μια άμυνα-όνειρο: Κοστακούρτα, Μπαρέζι, Νέστα και Μαλντίνι στην ίδια ομάδα δημιουργούν αυτό που ονομάζεται «τοίχος» και που κάθε προπονητής ψάχνει. Στο κέντρο ο Πίρλο και ο Ριβέρα απλώς βάζουν τη «σπίθα» στη φαντασία, για να έρθει ο Μασάρο με τον Ιντζάγκι και τον Ντοναντόνι να κάνουν το κοινό να «φωνάξει»... Mamma Mia!

Δεύτερη, με σημαντική διαφορά αναδείχθηκε η Βραζιλία του Ροναλντίνιο, του Ντίντα, του Καφού και του Κακά, ενώ οριακά πίσω της ήταν η «Best of Europe» με Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ και άλλους παιχταράδες μπροστά από το κέντρο, αλλά μάλλον ελλιπή οπισθοφυλακή. Τέλος η «Best of World» είχε κάποια δυνατά ονόματα, αλλά δεν κόντραρε τις υπόλοιπες «εκδόσεις» της Μίλαν!

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως ο σκοπός της συγκρότησης των 11αδων δεν ήταν η ανάδειξη των κορυφαίων, αφού πολλές φορές τα κριτήρια διαφέρουν, ούτε να φτιαχτεί μια ομάδα που θα μπορούσε να σταθεί σε αγώνα. Απλά ένα «μάζεμα» των αστεριών της ιστορίας κάθε ομάδα, σε ένα ξεχωριστό «what if» που ταιριάζει μόνο στο playstation ή στο FM!

Σειρά έχουν τις επόμενες ημέρες και άλλες μεγάλες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου!

Photo Credits: Άννα-Μαρία Καλογεράκη

 

SERIE A Τελευταία Νέα