Νότιγχαμ Φόρεστ: Αλλάζει ο νόμος στην Αγγλία για τις εισβολές οπαδών μετά το «χάος» στο «City Ground»

Newsroom
Νότιγχαμ Φόρεστ: Αλλάζει ο νόμος στην Αγγλία για τις εισβολές οπαδών μετά το «χάος» στο «City Ground»

bet365

Η ανεξέλεγκτη εισβολή δεκάδων χιλιάδων οπαδών της Νότιγχαμ στον αγωνιστικό χώρο και η επίθεση στον αρχηγό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πρόκειται να οδηγήσει σε αυστηροποίηση του σχετικού νόμου όπως αναφέρει η «Telegraph», με βαρύτερες ποινές προς τον σύλλογο.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πανηγύρισε την πρόκριση-«θρίλερ» στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» για την άνοδο στην Premier League, ωστόσο, οι οπαδοί της έμελλε να γίνουν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της βραδιάς, λόγω της μαζικής εισβολής τους στο χορτάρι μετά τη διαδικασία των πέναλτι. Κι αν οι εν λόγω εικόνες της «λαοθάλασσας» τείνουν να γίνουν συνηθισμένες στα ευρωπαϊκά γήπεδα, στην περίπτωση της Φόρεστ ένας ανεγκέφαλος οπαδός βρήκε την ευκαιρία μέσα στο πλήθος να επιτεθεί στον αρχηγό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπίλι Σαρπ.

Ο 31χρονος οπαδός συνελήφθη για την κουτουλιά στον παίκτη των Λεπίδων, ωστόσο, τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στο «City Ground» οδηγούν σε γενικότερη αυστηροποίηση του σχετικού νόμου με στόχο την καταστολή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

Όπως αναφέρει η «Telegraph» επικαλούμενη υψηλόβαθμο στέλεχος της FA, εξετάζεται τροποποίηση στους κανονισμούς για τις προβλεπόμενες ποινές που θα επιφέρει μια τέτοια μαζική εισβολή/ Μέχρι πρότινος, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμωρούσε με πρόστιμα τους συλλόγους, ωστόσο, αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει από την επόμενη σεζόν και οι σύλλογοι θα έρχονται αντιμέτωποι με βαριές τιμωρίες αποκλεισμού της έδρας.

Στην προκειμένη περίπτωση της Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη, η FA ανακοίνωσε πως διεξάγει έκτακτη έρευνα μαζί με τις Αρχές για να αποδοθούν ποινές, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα είναι χρηματικές βάσει και της πρόσφατης ιστορίας. Το 2019, ανάλογη επίθεση οπαδού της Μπέρμιγχαμ στον Τζακ Γκρίλις της Άστον Βίλα είχε επιφέρει πρόστιμο 42.500 λιρών στον σύλλογο των Μίντλαντς.

«Πρέπει να συζητηθεί εκ νέου το πλαίσιο ποινών, διότι η γενική αρχή λέει ‘’Δεν μπορείς να τιμωρείς τους οπαδούς’’. Μια στιγμή, φυσικά και μπορείς, όταν οι οπαδοί είναι που το προκάλεσαν

. Αυτό που έκαναν προσφέρει κάλυψη σε κάποιον ανόητο να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή της «Telegraph».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα