Τσέλσι: Ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας μετά τις κυρώσεις εναντίον του Αμπράμοβιτς

Τσέλσι: Ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας μετά τις κυρώσεις εναντίον του Αμπράμοβιτς

Κώστας Τόπας
Τσέλσι: Ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας μετά τις κυρώσεις εναντίον του Αμπράμοβιτς

bet365

Μετά τις τελευταίες κυρώσεις που επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση, οι οποίες εμποδίζουν την Τσέλσι να εισπράττει έσοδα, η διοίκηση του συλλόγου φοβάται τη χρεοκοπία κι έχει αμφιβολίες για την ικανότητά της να ολοκληρώσει τη σεζόν.

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Τσέλσι έχουν «παγώσει» αυτή τη στιγμή. Ο σύλλογος δεν μπορεί πλέον να έχει έσοδα από εισιτήρια, η μπουτίκ έκλεισε, μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν, πωλήσεις απαγορεύονται και ανανεώσεις συνεργασίας... μπαίνουν στο ψυγείο.

Η πώληση που σχεδίαζε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει καταστεί αδύνατη, εκτός εάν ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης των «μπλε» από το 2003, συμφωνήσει να πουλήσει το σύλλογο για το...τίποτα.

Οι τρεις μεγάλοι χορηγοί της φανέλας της Τσέλσι ανακοίνωσαν επίσης ότι τερματίζουν τη συνεργασία τους με τους Λονδρέζους, αξίας 47 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν. Το ίδιο ενδέχεται να κάνουν και οι άλλοι χορηγοί του κλαμπ, όπως η Hyundai, η Parimatch, η Zapp και ειδικά η Nike, η οποία υπέγραψε 15ετή συμφωνία το 2016 για κάτι περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ηγέτες της Τσέλσι θα κάτσουν στο τραπέζι με την κυβέρνηση για να εκφράσουν την ανησυχία τους για το τέλος της σεζόν, διαβεβαιώνοντας ότι ο σύλλογος θα μπορούσε να χρεοκοπήσει λόγω της έκτασης των κυρώσεων. Η Sun από την πλευρά της μάλιστα αναφέρει ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο 81 ημερών προκειμένου να πουληθεί η Τσέλσι και να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Δεκαεννέα χρόνια αφότου έγινε πλούσιος σύλλογος χάρη στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, οι «μπλε» θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν εξαιτίας του...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα