Λίβερπουλ: Και τώρα Ρόμπερτσον ή Τσιμίκας;

Λίβερπουλ: Και τώρα Ρόμπερτσον ή Τσιμίκας;

Κώστας Ζάλιαρης
Λίβερπουλ: Και τώρα Ρόμπερτσον ή Τσιμίκας;

bet365

Ο Γιούργκεν Κλοπ όσο το χαίρεται, άλλο τόσο προβληματίζεται πια για τον άνθρωπο που θα βρίσκεται πλέον στο αριστερό άκρο της άμυνας στην 11άδα της Λίβερπουλ.

Ο Άντι Ρόμπερτσον επέστρεψε σε χρόνο dt. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ανανέωσε μέχρι και το 2026!

Αν και άπαντες τον υπολόγιζαν για τον Σεπτέμβρη μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, ο Σκωτσέζος έδειξε γιατί πραγματικά είναι βιονικός.

Το πρόβλημα στον αστράγαλο υποχώρησε ταχύτατα και ο παίκτης είναι διαθέσιμος... από την περασμένη Παρασκευή για τη Λίβερπουλ!

Ο Κώστας Τσιμίκας όσο τον αντικατέστησε απέδειξε πως είναι ικανότατος για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι «κόκκινοι».

Έχει δικαιώσει στον απόλυτο βαθμό τον Γιούργκεν Κλοπ που τον κράτησε στην ομάδα το φετινό καλοκαίρι και τώρα ο Έλληνας φουλ μπακ έχει βάλει δύσκολα στον Γερμανό προπονητή...

Συνεχίζει ο «Τσίμι» ή επανέρχεται αμέσως ο «Ρόμπο»; Ιδού η απορία...

  • Η φόρα και η αυτοπεποίθηση του Τσιμίκα

Ο Κώστας Τσιμίκας έπαιξε για πρώτη φορά βασικός σε ματς της Premier League τη φετινή σεζόν, έχοντας κάνει υπομονή κι έχοντας φροντίσει ν' αποκομίσει εμπειρίες και μαθήματα στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο στους «κόκκινους».

Τώρα, αποδίδει αυτό που θέλει να βλέπει από εκείνον ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο Έλληνας μπακ έφτασε στο σημείο να κάνει το «Άνφιλντ» να τον χειροκροτεί παρατεταμένα στην αντικατάστασή του στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Μπέρνλι και αυτό είναι τεράστιο παράσημο.

Μετά την πολύ καλή εικόνα κόντρα στη Νόριτς στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, τις προωθήσεις, τις προσπάθειες για γκολ, αλλά και την... αφύπνιση από τον Μίλνερ με το φιλικό χαστούκι και τις φωνές για ένα επικίνδυνο λάθος κοντά στην περιοχή, ο «Τσίμι» πείσμωσε ακόμα περισσότερο.

Στο παιχνίδι με τους «clarets» ήταν εντυπωσιακός, κατέγραψε την πρώτη του ασίστ στο κορυφαίο πρωτάθλημα για το γκολ του Ζότα, ήταν δυναμικός, «σκύλιασε» ακόμα κι όταν του γινόταν φάουλ, κέρδισε τα εύσημα και από τον Κλοπ και αυτή τη στιγμή έχει πάρει φόρα.

Ξέρει, μεν, ότι ο Ρόμπερτσον θα λογίζεται βασικός αριστερός μπακ, αλλά ξέρει επίσης ότι θα δουλέψει για να του βάλει «μπελάδες» με τον μεταξύ τους υγιή ανταγωνισμό στη διεκδίκηση της θέσης.

  • Η τρέλα του Ρόμπερτσον που δεν επιτρέπει την χαλάρωση

Αυτό το παιδί θα χρησίμευε για επιστημονικές μελέτες. Και γιατί το λέμε αυτό; Ακόμα μια φορά καταφέρνει να ξεπεράσει σε μηδενικό χρόνο έναν τραυματισμό που στην πρώτη του εικόνα φάνταζε αρκετά σοβαρός. Είχε γυρίσει πολύ άσχημα τον αστράγαλό του στο φιλικό με την Μπιλμπάο και οι φόβοι που εκφράστηκαν εξ αρχής για την κατάστασή του τελικά αποδείχθηκαν αβάσιμοι.

Κι όχι για τον τρόπο που τραυματίστηκε ο Σκωτσέζος, αλλά για τη δύναμη αυτού του παιδιού και τον τρόπο με τον οποίο έχει «οχυρώσει» τον οργανισμό και το σώμα του μέσα από τη δουλειά.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο... τρελός «Ρόμπο» που αν μπορούσε θα έπαιζε ακόμα και στα 5x5 των πιτσιρικάδων στη γειτονιά του, δεν έχει λείψει ποτέ ούτε καν δυο συμπληρωμένες δυο εβδομάδες λόγω προβλήματος, τις τελευταίες πέντε σεζόν μαζί και με αυτή που μόλις ξεκίνησε! Η τελευταία φορά που απουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα φτάνοντας μάλιστα στον ενάμιση μήνα, ήταν την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, σε εποχές Χαλ, με πρόβλημα στη γάμπα.

Έκτοτε, το πολύ να έχει λείψει μέχρι 12 ημέρες, κάτι που είχε γίνει με μυϊκές ενοχλήσεις την σεζόν 2018-2019!

Το παιδί είναι βιονικό, αλλά έχει δουλέψει πολύ για να το πετύχει αυτό. Τώρα που μπορεί και που αντιλαμβάνεται πόσα πράγματα μπορεί να πετύχει αν το μυαλό του είναι απόλυτα επικεντρωμένο στη δουλειά του και δεν ξεφεύγει από την καθημερινότητα του στυγνού επαγγελματία, θέλει να το καταφέρει. Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει μετά την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος το 2020, το καταλαβαίνει πολύ καλά.

Εκεί, ο Σκωτσέζος τόνισε πως ακόμα και στις διακοπές, αν κάποια μέρα απλά χαλαρώσει, φάει λίγο παραπάνω, πιεί κι ένα ποτήρι ακόμα, δίχως να κάνει οποιουδήποτε είδους άσκηση, τότε την αμέσως επόμενη... θα πάρει τα βουνά! Θ' αρχίσει το τρέξιμο για αρκετά χιλιόμετρα, ακόμα κι αν είναι σε περίοδο διακοπών, προκειμένου να «τιμωρήσει» τον εαυτό του για την χαλάρωση. Κάπως έτσι έχει καταφέρει να είναι «τρελός» με τις υποχρεώσεις του και να λογίζεται βασικότατος στη Λίβερπουλ και το υψηλότερο επίπεδο ...

  • Η ευτυχία του Κλοπ για τους δυο παίκτες

Δεν είναι και λίγο να ξέρεις ότι έχεις τέτοιους ποδοσφαιριστές για μια θέση που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κάνει πλέον τόσο μεγάλη διαφορά. Οι ακραίοι μπακ οφείλουν σε αυτή την εποχή να είναι ικανοί να «καταπίνουν» χιλιόμετρα, να είναι το ίδιο σοβαροί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Να συνηθίζουν να βρίσκονται και στην αντίπαλη περιοχή για να στηρίξουν τις προσπάθειες της ομάδας τους για γκολ. Αυτό το έχει μάθει πολύ καλά πια και ο Κώστας Τσιμίκας.

Δούλεψε πάρα πολύ όλο τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του στη Λίβερπουλ, έμαθε, είδε, αφομοίωσε, μελέτησε και τώρα κάνει ακριβώς τη δουλειά που θέλει από εκείνον ο Κλοπ. Για τον Άντι Ρόμπερτσον δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτά που έχει ήδη αντικρίσει ο κόσμος.

Ο Σκωτσέζος είναι... master στο συγκεκριμένο κομμάτι, μαζί με τον Αλεξάντερ Άρνολντ φρόντισαν να βάλουν το ρόλο των ακραίων μπακ σε περίοπτη θέση σε κάθε ποδοσφαιροκουβέντα και ανάλυση.

Ο «Ρόμπο» είναι το ακούραστο, ποιοτικό εργαλείο που θα ήθελε κάθε τεχνικός για τις πλευρές του γηπέδου. Η Λίβερπουλ, μονάχα κερδισμένη μπορεί να βγει από αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους δύο παίκτες...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα