Μόνο σπαθιά δεν έχει καταπιεί (ακόμα)

Γιάννης Λαμπίρης Γιάννης Λαμπίρης
Μόνο σπαθιά δεν έχει καταπιεί (ακόμα)

bet365

Ο απεσταλμένος του Gazzetta στο Μουντιάλ, Γιάννης Λαμπίρης βίωσε την Messimania και προσπαθεί να βρει λέξεις να την περιγράψει.

Περιμένοντας να σπάσει λίγο ο δημοσιογραφικός κόσμος έξω από το Λουσέιλ, είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε την περίφημη «Luseil Bulevard», την αραβική εκδοχή της Times Squares (ή αν θέλετε της δικής μας της Ερμού) αλλά σε πολύ πιο φανταχτερή έκδοση.

Αργεντινοί και Κροάτες μαζί διασκέδαζαν και έτρωγαν (πολύ όμορφο στιγμιότυπο ένας Κροάτης που κερνάει φαγητό ένα ζευγάρι Αργεντίνων και τους φωτογραφήσαμε) με τη μουσική να παίζει στο φουλ το Vamos Argentina.

φιλαθλοι

Σε κάποιο σημείο ένα συγκρότημα καλλιτεχνών πρόσφερε στο κοινό ένα χορευτικό με σπαθιά και εκεί μας ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό ο Μέσι που πραγματικό μόνο σπαθιά δεν έχει καταπιεί ακόμα.

Αυτά που κάνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ο Αργεντίνος – ανεξάρτητα αν θα καταφέρει να το κατακτήσει – θα μείνουν στην ιστορία.

Το τρίτο γκολ της Αργεντινής ήταν ένα έργο τέχνης στη δημιουργία (εκεί που έδωσε τη μπάλα στον Αλβάρες ο Μέσι η εκτέλεση ήταν απλή υπόθεση) και στην έμπνευση του δαιμόνιου αυτού παίκτη που ήδη ξεπέρασε όλους τους προκατόχους του (Ρονάλντο, Κλόζε, Μίλερ, Πελέ, Ματέους) και είναι πλέον ο πρώτος – έχοντας και έναν ακόμα αγώνα – σε συμμετοχές, και στο σύνολο γκολ και ασίστ.

Η διαφορά του μέχρις στιγμής είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν σηκώσει τουλάχιστον μια φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο την Κυριακή για τον Pulga Atómica («Πυρηνικός Ψύλλος») όπως είναι το παρατσούκλι του.

Μεσι

«Είμαι πολύ χαρούμενος που το πετυχαίνω. Να ολοκληρώσω το ταξίδι μου στα Παγκόσμια Κύπελλα με ένα τελευταίο παιχνίδι σε τελικό. Ό,τι έχω ζήσει σε αυτό το Μουντιάλ είναι πραγματικά υπέροχο, τα συναισθήματα των ανθρώπων, πόσο το απολαμβάνει ο κόσμος στην Αργεντινή.

Ναι, σίγουρα θα είναι το τελευταίο μου ματς σε Μουντιάλ. Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι το επόμενο και δεν νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να παίξω. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να λήξει από έναν τελικό» είπε στην «Ole» αμέσως μετά το τέλος μιας ακόμα μοναδικής παράστασης στον ημιτελικό με την Κροατία και πλέον το ζητούμενο είναι το αν θα τελειώσει την καριέρα του σε Παγκόσμια Κύπελλα ως πρωταθλητής κόσμου.

Όμως και να μην τα καταφέρει τα επιτεύγματά του θα μνημονεύονται για πολλά πολλά χρόνια και θα βρίσκονται δίπλα στου Πελέ, του Μαραντόνα, αλλά και δίπλα σε βασιλιάδων δίχως στέμμα όπως οι μεγάλοι Πούσκας και Κρόιφ, που μπορεί να μην πήραν ποτέ το «ιερό δισκοπότηρο» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά αυτό στο ελάχιστο δεν μείωσε την τεράστια κλάση τους.

Ζανετι
Ο Χαβιέρ Ζανέτι (δεξιά) σχολιαστής της αργεντίνικης τηλεόρασης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Λαμπίρης
Γιάννης Λαμπίρης