Μουντιάλ 2022: Ποιες ομάδες θα προκριθούν στα ημιτελικά (poll+vids)

Φώτης Καρακούσης
Μουντιάλ 2022: Ποιες ομάδες θα προκριθούν στα ημιτελικά (poll+vids)

bet365

Οι Κροατία, Βραζιλία, Ολλανδία, Αργεντινή, Μαρόκο, Πορτογαλία, Αγγλία και Γαλλία θα παλέψουν για την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ, σε παιχνίδια που αναμένεται να «κόψουν την ανάσα». Ψηφίστε στο σχετικό poll τις 4 ομάδες που πιστεύεται πως θα συνεχίσουν στην διοργάνωση.

Μετά από ενδιαφέροντα παιχνίδια στην φάση των ομίλων, αλλά και τα πρώτα νοκ άουτ στους «16», η δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ συνεχίζεται με τα προημιτελικά. Εκεί που το ενδιαφέρον γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Εκεί που η μπάλα «καίει» ακόμα περισσότερο. Εκεί που οι μεγάλοι παίκτες και των οκτώ μονομάχων θα βγουν μπροστά για να οδηγήσουν τις ομάδες τους στις «4» καλύτερες της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Τα παιχνίδια είναι δύο την Παρασκευή και δύο το Σάββατο, με το ενδιαφέρον να μην είναι απλά μεγάλο αλλά τεράστιο. Όπως είναι φυσικό ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του, είτε σε ομάδες, είτε σε ποδοσφαιριστές και στο poll που ακολουθεί μπορείτε να ψηφίσετε για το ποιες τέσσερις ομάδες θεωρείτε πως θα συνεχίσουν παλεύοντας για το πολυπόθητο τρόπαιο.

Κροατία – Βραζιλία: Η μάχη Μόντριτς – Νεϊμάρ (Παρασκευή 17:00)

Αρχίζουμε με τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών. Η Κροατία με την Βραζιλία είναι οι πρώτες που θα ριχτούν στην μάχη με στόχο το εισιτήριο για τους «4». Η παρέα του Μόντριτς που στο προηγούμενο Μουντιάλ στη Ρωσία είχε φτάσει μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκε από την Γαλλία με 4-2, θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία του Νεϊμάρ που μετά από 20 χρόνια θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου.

Οι Κροάτες πέρασαν ως 2οι στον 6ο όμιλο , έχοντας μία νίκη και ισοπαλίες, με τα τέρματα να είναι 4-1. Στην φάση των «16» οι Βαλκάνιοι έπαιξαν κόντρα στους Ιάπωνες με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγει με 1-1. Έτσι πήγαμε στα πέναλτι, με τους Κροάτες να επικρατούν με 3-1 και να παίρνουν την πρόκριση, συνεχίζοντας την πορεία τους στο Κατάρ.

Οι Βραζιλιάνοι από την άλλη στον 7ο όμιλο είχαν 2 νίκες και 1 ήττα και τερμάτισαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 6 βαθμούς και 3-1 γκολ. Στην φάση των «16» η ομάδα του Τίτε έκανε πλάκα στη Νότια Κορέα επικρατώντας με 4-1 και παίρνοντας δια περιπάτου την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Ολλανδία – Αργεντινή: Όλοι περιμένουν μεγάλη ματσάρα (Παρασκευή 21:00)

Το βράδυ της Παρασκευής όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου περιμένουν να δουν μια ακόμα ματσάρα, από δύο ομάδες που μπορούν να μας προσφέρουν απίστευτες συγκινήσεις (όχι πως δεν αναμένεται να πέσουν κορμιά και στο Κροατία – Βραζιλία). Η Ολλανδία ως τυπικά γηπεδούχος θα υποδεχθεί την Αργεντινή που λογικά θα είναι ουσιαστικά γηπεδούχος και όλα είναι ανοικτά.

Οι «Oράνιε» κατέκτησαν την 1η θέση στον 1ο όμιλο έχοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία, με τα γκολ να είναι 5-1, ενώ στο πρώτο νοκ άουτ αγώνα που έδωσαν δεν είχαν πρόβλημα να νικήσουν με 3-1 τις ΗΠΑ και να πάρουν σχετικά άνετα την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι Αργεντινοί του Μέσι από την άλλη ήταν στην κορυφή του 3ου ομίλου με δύο νίκες και μία ήττα, με τα τέρματα να είναι 5-2, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον σούπερ σταρ της Παρί. Στη φάση των νοκα άουτ οι Λατινοαμερικάνοι επικράτησαν με 2-1 της Αυστραλίας και παραλίγο να καρδιοχτυπήσουν στην τελευταία φάση του αγώνα, παίρνοντας όμως την πρόκριση.

Μαρόκο – Πορτογαλία: Το φαβορί κόντρα στο μεγάλο αουτσάιντερ (Σάββατο 17:00)

Πάμε στο Σάββατο όπου το πρώτο ματς είναι αυτό ανάμεσα στο Μαρόκο και την Πορτογαλία. Ένα ματς στο οποίο οι Πορτογάλοι δείχνουν να είναι το φαβορί, αλλά από την άλλη οι Μαροκινοί πέταξαν εκτός τους Ισπανούς.

Οι Αφρικανοί που για πρώτη φορά στην ιστορία τους πέρασαν στα προημιτελικά, κατέκτησαν την 1η θέση στον 6ο όμιλο με 2 νίκες και 1 ισοπαλία και τέρματα 4-1. Στην φάση των «16» έπεσαν πάνω στην Ισπανία που φάνταζε το μεγάλο φαβορί (όπως και τώρα η Πορτογαλία), αλλά την ξεπέρασαν στα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξε χωρίς σκορ, με τους Μαροκινούς να επικρατούν με 3-0 στα πέναλτι, καθώς ο Μπόνο έπιασε δύο οδηγώντας την ομάδα του στα προημιτελικά.

Οι Ίβηρες από την άλλη κατέκτησαν την πρωτιά στον 8ο όμιλο έχοντας 2 νίκες και 1 ήττα, με τα τέρματα να είναι 6-4. Στην φάση των «16» έπεσαν επάνω στην Ελβετία την οποία και διέλυσαν με 6-1. Ωστόσο αντί όλοι να πανηγυρίζουν για την μεγάλη αυτή πρόκριση, υπάρχει γκρίνια για την μη χρησιμοποίηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, στο βασικό σχήμα. Και κόντρα στο Μαρόκο η Πορτογαλία είναι το φαβορί και μένει να δούμε αν ο Φερνάντο Σάντος βάλει τον μεγάλο σούπερ σταρ ή θα τον κρατήσει στον πάγκο.

Αγγλία – Γαλλία: «Χορός» δισεκατομμυρίων (Σάββατο 21:00)

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσει η φάση των προημιτελικών, από τον αγώνα της Αγγλίας με την Γαλλία. Ένα παιχνίδι που είναι «χορός δισεκατομμυρίων», καθώς στο γήπεδο θα αγωνιστούν παίκτες που η αξία τους ξεφεύγει σε απίστευτους αριθμούς, ενώ ως τώρα έχουν παίξει και όμορφο ποδόσφαιρο.

Οι Άγγλοι πήραν την πρωτιά στον 2ο όμιλο έχοντας 2 νίκες και 1 ισοπαλία, με τα τέρματα να είναι 9-2. Η Αγγλία έβαλε τα περισσότερα γκολ στους ομίλους, ενώ και στους «16» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κάνοντας άνετα το 3-0 επί της Σενεγάλης.

Από την άλλη η Γαλλία έχει παίξει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο ως τώρα στην διοργάνωση. Με μπροστάρη τον Μπαπέ τερμάτισε 1η στον 4ο όμιλο έχοντας 2 νίκες και 1 ήττα με τέρματα 6-3. Στην φάση των νοκ άουτ επικράτησε άνετα της Πολωνίας με 3-1 και δείχνει έτοιμη να κάνει το δύο στα δύο μετά την κατάκτηση του τροπαίου στη Ρωσία.

Εσείς ψηφίστε ποιες ομάδες πιστεύετε πως θα περάσουν στα ημιτελικά, με την ευχή βέβαια να παρακολουθήσουμε μεγάλα παιχνίδια γεμάτα αγωνία και όμορφες στιγμές.

Loading...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα