Μουντιάλ 2022, Γαλλία - Πολωνία 3-1: Μαγικός Μπαπέ και ιστορικός Ζιρού έστειλαν τους Μπλε στους «8» (vid)

Ιάσονας Θεριός

bet365

Ο Μπαπέ μάγεψε, ο Ζιρού έγραψε ιστορία και ο οδοστρωτήρας της Γαλλίας πέρασε πάνω από την Πολωνία, με το επιβλητικό 3-1 να την οδηγεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Τα...δόντια της έδειξε στην Πολωνία η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία. Οι Μπλε κυριάρχησαν και με τον Μπαπέ σε ρόλο... Μπάτμαν και τον Ζιρού στον αντίστοιχο του... Ρόμπιν «πέταξαν» για τα προημιτελικά του Μουντιάλ, αφού επικράτησαν της παρέας του Λεβαντόφσκι, ο οποίος μείωσε με πέναλτι στο τέλος, με 3-1. Δύο γκολ και μια ασίστ για τον σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, έγραψε ιστορία με το τέρμα του ο επιθετικός της Μίλαν.

Προβάδισμα με ιστορικό Ζιρού

Η Γαλλία μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι και προσπάθησε από την αρχή να απειλήσει την Πολωνία, που αμύνθηκε με πολύ οργανωμένες και κοντινές μεταξύ τους αμυντικές γραμμές.

Η ομάδα του Ντεσάν πάντως, χάρη στην τρομερή ποιότητά της έφτανε σε καλές στιγμές. Η κεφαλιά του Βαράν από κόρνερ στο 3' πέρασε πάνω από τα δοκάρια ενώ το σουτ του Ντεμπελέ στο 17' εύκολα αντιμετώπισε εύκολα ο Σέζνι. Στο 21' ο Λεβαντόφσκι απείλησε αλλά η προσπάθειά του εκτός περιοχής κατέληξε άουτ. Ο Μπαπέ ήταν από την αρχή δραστήριος και δημιουγούσε προβλήματα και στο 36' είδε τον Πολωνό κίπερ να εξουδετερώνει στην κλειστή του γωνία το δυνατό τελείωμά του.

Η ομάδα του Μιχνίεβιτς σταδιακά πήρε μέτρα στο γήπεδο και ανέβασε την απόδοσή της, ενώ στο 38΄ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Οι παίκτες της συνδυάστηκαν ωραία από τα αριστερά, ο Μπερζίνσκι γύρισε την μπάλα αλλά ο Γιορίς απέκρουσε το τελείωμα του Ζιελίνσκι και ο Βαράν έσωσε στη γραμμή το σουτ του Καμίνσκι.

Πάνω που η Πολωνία έδειχνε πολύ βελτιωμένη σε σχέση με την αρχή του παιχνιδιού, ο Ζιρού την... τιμώρησε και έγραψε ιστορία. Ο επιθετικός της Μίλαν υποδέχθηκε την κάθετη πάσα του Μπαπέ και με άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το 52ο γκολ του με τους Μπλε και χάρη σε αυτό έγινε ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Γαλλίας, ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί.

Το «τελείωσε» ο μαγικός Μπαπέ

Η Γαλλία από την αρχή του δεύτερου μέρους απέδειξε πως δεν είχε όρεξη για... παιχνίδια. Με σοβαρότητα, κυριάρχησε και κυκλοφορούσε άνετα την μπάλα ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα. Η Πολωνία από την πλευρά της επιχειρούσε να γίνει πιο απειλητική αλλά στο 66ο λεπτό, ο Ζιρού «άγγιξε» ξανά το γκολ με το τακουνάκι του από τη σέντρα του Κουντέ να καταλήγει στην εξωτετική πλευρά των διχτύων.

Όσο κυλούσε ο χρόνος στην επανάληψη, οι Μπλε αμύνονταν πιο βαθειά, «καλώντας» την πίεση της Πολωνίας με στόχο να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Κάπως έτσι, έφτασαν στο 2-0. Στο 74', ο Γκριζμάν έδιωξε την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του, ο Ζιρού τη μοίρασε στον Ντεμπελέ κι αυτός βρήκε τον Μπαπέ ο οποίος με τρομερό σουτ νίκησε τον Σέζνι, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα.

Από εκεί και μετά το ματς «έσβησε» με την Πολωνία να μη δείχνει ικανή να φτάσει σε κάποιο θαύμα. Αυτό πάντως ήρθε στο 90ο λεπτό από τα πόδια του Κιλιάν Μπαπέ. Ο 23χρονος σταρ με φανταστικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στο... παραθυράκι και έλαμψε ακόμα περισσότερο κάνοντας το 3-0.

Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ωστόσο, η Πολωνία βρήκε το γκολ της τιμής. Ο Ουπαμεκανό έκανε χέρι εντός περιοχής και ο Λεβαντόφσκι με τη... δεύτερη νίκησε τον Γιορίς για το 3-1, που απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του 34χρονου χωρίς όμως να πατάει τη γραμμή του τέρματος.

MVP: Το άστρο του Κιλιάν Μπαπέ έλαμψε για ακόμη ένα ματς Μουντιάλ. Με δύο γκολ , ασίστ και διαρκή κινητικότητα ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός για την πρόκριση της ομάδας του.

Στο ύψος του: Ο «ιστορικός» Ζιρού έκανε αυτό που έπρεπε και ήταν εκεί για να ανοίξει το σκορ και να απλοποιήσει τα πράγματα για τους Μπλε

Αδύναμος κρίκος: Ο Μάτυ Κας είχε την τρομερά δύσκολη ευθύνη του να μαρκάρει τον Μπαπέ και ο «δαιμονισμένος» Γάλλος τον εξέθεσε σε πολλές περιπτώσεις.

Η γκάφα: Ο Κίβιορ στο πρώτο γκολ της Γαλλίας «χάνει» τον Ζιρού και επιτρέπει στον έμπειρο στράικερ να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το στραγάλι: Ο Βενεζουελανός Βαλενζουέλα έκανε καλό παιχνίδι και όταν χρειάστηκε προχώρησε σε on field review στο VAR και σωστά υπέδειξε το πέναλτι υπέρ της Πολωνίας.

Το ταμείο του Gazzetta: Απόλυτη κυρίαρχος η Γαλλία που απέδειξε απέναντι στην αξιόμαχη Πολωνία πως δικαίως λογίζεται φαβορί για back to back κατάκτηση του Μουντιάλ. Τέτοιες εμφανίσεις σίγουρα σπέρνουν τον τρόμο στους επίδοξους μνηστήρες του στέμματός της.

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ραμπιό, Τσουαμενί (66' Φοφανά), Μπαπέ, Γκριζμάν, Ντεμπελέ (76' Κομάν), Ζιρού (76' Τουράμ)

Πολωνία: Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι, Κριχόβιακ (71' Μπιέλικ), Καμίνσκι (71' Ζαλέφσκι), Ζιελίνσκι, Σιμάνσκι (64' Μίλικ), Φρανκόφσκι, Λεβαντόφσκι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα