Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Σέντρα στη σεζόν με τη μεγάλη «μάχη» του Νησιού (poll)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Σέντρα στη σεζόν με τη μεγάλη «μάχη» του Νησιού (poll)

bet365

Η πρωταθλήτρια της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι και η κάτοχος των FA Cup-League Cup, Λίβερπουλ θα ανοίξουν σήμερα (30/7, 19:00) την αυλαία της σεζόν στο Λέστερ, όπου θα διεκδικήσουν το Community Shield.

Oι «μονομάχοι» επιστρέφουν στην... αρένα. Μια εβδομάδα πριν τη σέντρα της Premier League η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και η κάτοχος των FA Cup-League Cup, Λίβερπουλ θα ανοίξουν σήμερα (30/7, 19:00 - Cosmote Sports 1 HD) την αγωνιστική περίοδο και θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Οι «Γαλάζιοι» του Πεπ Γκουαρδιόλα και οι «Κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ θα αναμετρηθούν στο «King Power Stadium» της Λέστερ, στο κορυφαίο ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια με φόντο το Community Shield.

To δίπολο Γκουαρδιόλα - Κλοπ

klopp-guardiola

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως την τελευταία τετραετία η «μονομαχία» του Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Γιούργκεν Κλοπ είναι το σύγχρονο... Σερ Αλέξ Φέργκιουσον - Αρσέν Βενγκέρ. Οι δυο προπονητές έχουν δημιουργήσει τις κορυφαίες ομάδες του Νησιού και κοντράρονται στα ίσα για το στέμμα του πρωταθλητή. Σε αυτό το διάστημα ο Γερμανός τεχνικός οδήγησε τη Λίβερπουλ στο 19ο πρωτάθλήμα της ιστορίας της μετά από 30 χρόνια... ανομβρίας (2019-20) και έχασε τον τίτλο στο «νήμα» δύο φορές (2018-19 και 2021-22).

Ο Κλοπ άφησε τη Ντόρτμουντ για λογαριασμό της Λίβερπουλ το 2015 και μέσα σε μια επταετία έχει πάρει... τα πάντα. Εκτός από το πρωτάθλημα έχει πανηγυρίσει από ένα FA Cup, League Cup, UEFA Super Cup και φυσικά το «απωθημένο» του Γκουαρδιόλα εδώ και αρκετά χρόνια. Το Champions League. Η μόνη «κούπα» που λείπει από τη συλλογή του είναι το Community Shield. Είχε την ευκαιρία του το 2019, όμως έχασε από τη Σίτι στη διαδικασία των πέναλτι (1-1, 4-5 πεν.). Από την πλευρά του ο Καταλανός έγινε κάτοικος Αγγλίας το 2016, όταν αποχώρησε από τη Μπάγερν Μονάχου και σε αυτή την εξαετία μετράει τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, τέσσερα League Cup και δύο Community Shield.

Οι δυο προπονητές έχουν αναμετρηθεί σε Αγγλία και Γερμανία συνολικά 24 φορές και είναι ο ένας ο «κακός δαίμονας» του άλλου. Ο Γερμανός μετράει εννέα νίκες, ο Καταλανός δέκα και πέντε ματς έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή. Κανείς προπονητής δεν έχει αναγκάσει τον Κλοπ σε περισσότερες ήττες από τον Γκουαρδιόλα και κανείς άλλος τεχνικός δεν έχει νικήσει τον Γκουαρδιόλα περισσότερες φορές από τον Κλοπ.

Η χρονιά των φορ

Οι δυο κορυφαίες ομάδες της Premier League τα τελευταία χρόνια είχαν από μια μεταγραφική «βόμβα» στο θερινό μεταγραφικό παζάρι, όμως αμφότερες είχαν και από μια σημαντική απώλεια. Η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε τη ρήτρα της Ντόρτμουντ και πήρε στη «γαλάζια» πλευρά της πόλης τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ενώ η Λίβερπουλ έκανε «κόκκινο» τον Ντάργουιν Νούνιεζ, βάζοντας... βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ έδωσε 80 εκατομμύρια λίρες στη Μπενφίκα και ενδέχεται να δώσει ακόμα 20 εκατομμύρια μέσω μπόνους.

Από την άλλη πλευρά η Μάντσεστερ Σίτι πούλησε τον Ραχίμ Στέρλινγκ στην Τσέλσι, ενώ μετά από έξι «γεμάτα» χρόνια στη Λίβερπουλ ο Σαντιό Μανέ συνεχίζει την καριέρα του στη Μπάγερν Μονάχου. Ριζικές αλλαγές στη γραμμή κρούσης και των δυο ομάδων, οι οποίες προκαλούν... ερωτηματικά ενόψει της νέας σεζόν.

Αμφότερες έχουν μάθει να αγωνίζονται με «ψευτοεννιάρια», όπως οι Φιρμίνο, Μανέ, Φόντεν και Μπερνάρντο Σίλβα, όμως πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μπορεί τόσο ο Νούνιεζ όσο και ο Χάαλαντ να μην είναι απλά επιθετικοί μιας επαφής, όμως είναι... κανονικοί σέντερ φορ. Έχει ενδιαφέρον το πως θα αγωνιστούν η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι με «εννιάρι» και μάλιστα σε ντέρμπι.

Τα έσοδα του Community Shield

Μπορεί οι αγγλικές διοργανώσεις να μας έχουν συνηθίσει στα υπέρογκα χρηματικά ποσά, όμως στο Community Shield τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Το έπαθλο που προσφέρει η FA είναι 1.250.000 λίρες, οι οποίες μοιράζονται στις δυο ομάδες, ασχέτως νικητή. Με πιο απλά λόγια τα δυο κλαμπ θα πάρουν από 625.000 λίρες, το οποίο είναι... αμελητέο ποσό για το επίπεδο της Premier League. Τα έσοδα του αγώνα μοιράζονται στις δυο δύο ομάδες και σε φιλανθρωπίες.

Loading...

 

FA COMMUNITY SHIELD Τελευταία Νέα