Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με την αύρα της Βαρκελώνης... (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με την αύρα της Βαρκελώνης... (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με την αύρα της Βαρκελώνης... (vids)

bet365

Σόλσκιερ, Φέργκιουσον, Βαρκελώνη, Γκντανσκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικεί απόψε τον πρώτο της τίτλο έπειτα από μια 4ετία, ανήμερα του έπους του '99, με παρόντες μεγάλους πρωταγωνιστές και νοοτροπία ώστε να γυρίσει ο διακόπτης...

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θριαμβεύοντας απέναντι στη Ρόμα στα ημιτελικά του φετινού Europa League κατάφεραν να βρεθούν στην Πολωνία όπου απόψε θα κοντραριστούν με την πρωτάρα Βιγιαρεάλ του... πολύπειρου και παμπόνηρου σε τέτοιες καταστάσεις, Ουνάι Έμερι, με φόντο το τρόπαιο του Europa League.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ όπως πολλές φορές στο παρελθόν έτσι και τώρα θα έχει μαζί του την ευλογία αλλά και την φυσική παρουσία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος χαμογελαστός ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή της Γιουνάιτεντ στο Γκντανσκ.

Οι δυο τους, σήμερα το πρωί στον καφέ στο ξενοδοχείο, θα είχαν πολλούς λόγους να θυμηθούν το παρελθόν και ν' αποκτήσουν εξτρά κίνητρο για θρίαμβο το βράδυ...

Τι νύχτα ήταν κι εκείνη...

«Football, bloody hell», είχε μονολογήσει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εκείνη την 26η Μαΐου του 1999 στην Βαρκελώνη έπειτα απ' όσα είχαν δει τα μάτια του. Γκολ ο Μπάσλερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 6ο λεπτό, μεγάλα ζόρια για τους «κόκκινους διαβόλους», ένας τελικός που έμοιαζε παντελώς χαμένος κι όμως μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το Fergie Time, το DNA της Γιουνάιτεντ, η μοίρα, η ιστορία, μια δύναμη από ψηλά, όπως θέλει ας το πει ο καθένας, έφτιαξαν το ποδοσφαιρικό έπος.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εκτελεί κόρνερ. Ο Τέντι Σέριγχαμ τοποθετείται σωστά στην περιοχή, μάλλον κατά τύχη υποδέχεται το σουτ του Γκιγκς και βάζει το πόδι του στην πορεία της μπάλας. Μαζί βάζει και «φωτιά» στις εξέδρες. Οι Βαυαροί δεν το πιστεύουν, όμως αν τους ζητούσε κανείς να υπογράψουν και να τελειώσουν όλα εκεί, θα το έκαναν και με τα δυο χέρια.

Δεν περνάει ούτε ένα λεπτό και ο Μπεκς εκτελεί ξανά κόρνερ. O Σέριγχαμ πιάνει την κεφαλιά, ο Σόλσκιερ βρίσκει τη μπάλα. Το επόμενο καρέ δείχνει τους παίκτες της Γιουνάιτεντ να πανηγυρίζουν την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών, μέχρι τον τελικό της Πόλης. Το μεθεπόμενο τον Σάμουελ Κουφούρ να κλαίει σαν μικρό παιδί από πίκρα. Είχε γραφτεί ιστορία...

Η τετραετία δίχως τίτλο και το κομβικό ματς...

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στη συνέντευξη Τύπου του μεγάλου τελικού του Europa League ανέφερε πως το αποψινό ματς με την Βιγιαρεάλ είναι ακόμα ένα βήμα προς την επαναφορά της Γιουνάιτεντ εκεί ακριβώς που της αρμόζει. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για έναν πολύ σημαντικό τίτλο και τον πρώτο έπειτα από το 2017, όταν ξανά τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης και κατέκτησαν το τρόπαιο έχοντας αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στην Στοκχόλμη.

Πρόκειται για τον πρώτο τελικό στον οποίο βρίσκεται η ομάδα του Μάντσεστερ επί εποχής Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην άκρη του πάγκου, με τον Νορβηγό να γνωρίζει πολύ καλά την ποιότητα των παικτών του αλλά και τις αδυναμίες στα μετόπισθεν. Μια από αυτές κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί και απόψε, αφού ο Χάρι Μαγκουάιρ δεν προπονήθηκε καν την Τρίτη κι έτσι αναμένεται να μείνει εκτός διαθέσιμων παικτών για την ομάδα του.

Στο μεγαλύτερο διάστημα που «τρέχει» η Γιουνάιτεντ δίχως τρόπαιο από την δεκαετία του '80 (!), ο σύλλογος του Μάντσεστερ βρίσκεται μπροστά στην τεράστια ευκαιρία να επιστρέψει στις επιτυχίες. Αν αυτό θα είναι κομβικό σημείο για τη συνέχεια, μόνο στο χορτάρι θα φανεί τις επόμενες σεζόν.

Ο Μαγκουάιρ ανέφερε πως θα πρέπει οι «κόκκινοι διάβολοι» να φτάσουν σε σημείο να μπορούν να διεκδικούν την Premier League, όμως, αυτό φαντάζει ακόμα ένα σενάριο που θέλει πολλή δουλειά και ενίσχυση για να φτάσει το ρόστερ την ποιότητα των Σίτι, Λίβερπουλ και ίσως της Τσέλσι...

Διαβάστε επίσης:

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα