Ρόμα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2: Σφραγίδα τελικού από Ντε Χέα-Καβάνι! (vids)

Ρόμα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2: Σφραγίδα τελικού από Ντε Χέα-Καβάνι! (vids)

bet365

Με τον Νταβίντ Ντε Χέα να κάνει μια σειρά από καταπληκτικές αποκρούσεις και τον Έντινσον Καβάνι να σκοράρει δις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε γλυκιά ήττα από την συγκινητική Ρόμα (3-2) και στις 26 του μηνός θα διεκδικήσει το δεύτερο Europa League τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ.

Μπορούν δύο παίκτες να νικήσουν έντεκα; Όχι, αλλά... σχεδόν! Μετά από καιρό, ο Νταβίντ Ντε Χέα θυμήθηκε τον φανταστικό εαυτό του, ο Έντινσον Καβάνι σκόραρε δις και, παρ' ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 3-2 στη Ρώμη από τη Ρόμα, προκρίθηκε με συνολικό σκορ 8-5 στον τελικό του Europa League, όπου στις 26 του μηνός θα αντιμετωπίσει στο Γκντανσκ την απίθανη Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι.

Οι Τζιαλορόσι, μετά το 6-2 του πρώτου αγώνα, έψαχναν ένα θαύμα στη ρεβάνς και πίστεψαν για λίγο σε αυτό, με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στα πρώτα λεπτά, με τον Ντε Χέα να αρνείται σχεδόν βέβαιο γκολ στον Μαντσίνι και την ομάδα του Πάουλο Φονσέκα να μην εκμεταλλεύεται καθόλου τα πρώτα, πολύ καλά της λεπτά.

Η Γιουνάιτεντ, με τον Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ βασικό μετά από δυο μήνες και τον Έρικ Μπαϊλί να επιστρέφει από τον τραυματισμό του, άργησε να μπει στο... κλίμα του ματς, αλλά όταν το έκανε, άγγιξε το γκολ σε πλασέ του Καβάνι όπου η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά και σε τετ – α – τετ του Ουρουγουανού επιθετικού με τον Αντόνιο Μιράντε.

Η τρίτη ήταν και η τυχερή για τον «Matador», ο οποίος σε μια κόντρα νίκησε τον τερματοφύλακα της Ρόμα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, βάζοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του στο δίδυμο αγώνων με τους Ιταλούς (39').

Η (ούτως ή άλλως τελειωμένη) υπόθεση πρόκριση έδειχνε ακόμα πιο ξεκαθαρισμένη, αλλά η Ρόμα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και, προς τιμήν της, πάλεψε μέχρι τέλους και παρά τις ατυχίες της, αφού έχασε με τραυματισμό τους Κρις Σμόλινγκ και Μπρούνο Πέρες. Στον πρώτο ημιτελικό είχε χάσει με τραυματισμό στο πρώτο ημίχρονο τους Βερτού, Πάου Λόπεθ και Σπινατσόλα.

Χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν πλέον, οι Ρωμαίοι βγήκαν χωρίς άγχος στην επανάληψη και, μέσα σε τρία λεπτά, έφεραν τα πάνω – κάτω, με κοντινή κεφαλιά του Έντιν Τζέκο (57') και ωραίο γυριστό του Μπράιαν Κριστάντε (60').

Η Γιουνάιτεντ, η οποία έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, θόλωσε απίστευτα για πέντε λεπτά, με τον Ντε Χέα να αποφεύγει περαιτέρω... τρομάρες, αρνούμενος το τρίτο γκολ της ελπίδας σε απίστευτες ευκαιρίες εξ' επαφής των Τζέκο, Πέδρο και Χένριχ Μκχιταριάν.

Πίσω ο Ντε Χέα έκοβε και μπροστά ο Καβάνι... έραβε, αφού με εξαιρετική κεφαλιά μετά από ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες, έβαλε οριστικά τέλος στην ωραία, ποδοσφαιρική τελετή του «Ολίμπικο» (68').

Ο νεαρός Πολωνός Νίκολα Ζαλέφσκι στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, έδωσε με την βοήθεια του Άλεξ Τέλες (χρεώθηκε εντέλει αυτογκόλ του Βραζιλιάνου) τη νίκη γοήτρου στη Ρόμα (83') κόντρα σε μια Γιουνάιτεντ που είναι σαφέστατα το φαβορί στον τελικό, αλλά προβλημάτισε με την αμυντική της αστάθεια...

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Μιράντε – Κάρσντορπ, Σμόλινγκ (30' λ. τρ. Νταρμπόε), Ιμπάνιες, Μπρούνο Πέρες (69' λ. τρ. Σαντόν) - Κριστάντε, Μαντσίνι – Πέδρο (76' Ζαλέφσκι), Πελεγκρίνι, Μκχιταριάν – Τζέκο (76' Μπόρχα Μαγιοράλ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα – Ουάν Μπισάκα (46' Μπράντον Γουίλιαμς), Μπαϊλί, Μαγκουάιρ, Σο (46' Άλεξ Τέλες) - Ντε Μπέεκ, Φρεντ – Γκρίνγουντ, Μπρούνο Φερνάντες (84' Μάτα), Πογκμπά (64' Μάτιτς) - Καβάνι (73' Ράσφορντ).

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα