Μουρίνιο: «Ο Σακά είναι πολύ μικρός για να σηκώσει την Αγγλία στις πλάτες του»

Μουρίνιο: «Ο Σακά είναι πολύ μικρός για να σηκώσει την Αγγλία στις πλάτες του»

Κώστας Τόπας
Μουρίνιο: «Ο Σακά είναι πολύ μικρός για να σηκώσει την Αγγλία στις πλάτες του»
Ο Ζοσέ Μουρίνιο τα έβαλε με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για τις επιλογές παικτών που έκανε στην διαδικασία των πέναλτι, τονίζοντας πως δεν φέρουν ευθύνη οι Σακά, Ράσφορντ και Σάντσο για τις χαμένες εκτελέσεις τους.

Ο 19χρονος επιθετικός της Άρσεναλ ανέλαβε την τελευταία εκτέλεση πέναλτι στον τελικό του Euro, αλλά ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα του είπε «όχι». Λίγες ώρες μετά το χαμένο πέναλτι ο Σακά δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στους λογαριασμούς του στα social media, ενώ ο Ρόι Κιν από την πλευρά του πως δεν έπρεπε να αναλάβει την τελευταία εκτέλεση πέναλτι.

Από την άλλη το «Sky Sports» βαθμολόγησε με «10» τον Μπουκαγιό Σακά για το θάρρος που είχε να εκτελέσει σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή. Ακόμα και ο Ζοσέ Μουρίνιο τόνισε πως δεν ευθύνεται για την χαμένη εκτέλεση, μιας και όπως τόνισε δεν είναι ακόμα έτοιμος, λόγω ηλικίας, να σηκώσει τέτοιο βάρος στις πλάτες του.

«Είναι δύσκολο για ένα παιδί σαν τον Σακά να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να σηκώσει τη χώρα του στις πλάτες του σε αυτή την ηλικία. Οπως επίσης ήταν δύσκολο για τους Ράσφορντ και Σάντσο να εκτελέσουν πέναλτι, από τη στιγμή που ακούμπησαν μόνο μια φορά την μπάλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Ρόμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα