Euro 2020 - 4ος Όμιλος: «Μάχη» κορυφής Τσεχία-Αγγλία, «τελικός» στη Γλασκώβη (vid)

Euro 2020 - 4ος Όμιλος: «Μάχη» κορυφής Τσεχία-Αγγλία, «τελικός» στη Γλασκώβη (vid)
Με εξασφαλισμένη την πρόκριση στους «16», Τσεχία κι Αγγλία (22:00, ANT1, Live Gazzetta) θα τα δώσουν όλα για την πρωτιά και το καλύτερο ζευγάρωμα. Την ίδια ώρα στη Γλασκώβη, Κροατία και Σκωτία παίζουν «τελικό» επιβίωσης, με το «Χ» να αφήνει και τις δύο νοκ-άουτ.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αγγλία – Κροατία 1-0 (57’ Στέρλινγκ)

Σκωτία – Τσεχία 0-2 (42’, 52’ Σικ)

Κροατία – Τσεχία 1-1 (47’ Πέρισιτς – 37’ Σικ)

Αγγλία – Σκωτία 0-0

Η βαθμολογία:

1. Τσεχία 4 (3-1)
2. Αγγλία 4 (1-0)
3. Κροατία 1 (1-2)
4. Σκωτία 1 (0-2)

ΤΣΕΧΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ (ANT1, Live Gazzetta - 22:00)

Wembley - Λονδίνο (22.500 θεατές)

Την πρόκριση την «κλείδωσε» αυτόματα, μετά τα αποτελέσματα στον β’ όμιλο. Αυτό, όμως, ελάχιστα αποφορτίζει το κλίμα στην εθνική Αγγλίας, που απογοήτευσε κόντρα στη Σκωτία και ψάχνει μόνο νίκη στην τελευταία αγωνιστική για την πρωτιά, αλλά και για να μη ρισκάρει με πιθανό πλασάρισμα στην 3η θέση.

Χωρίς τον καλύτερο παίκτη της ως τώρα, Μέισον Μάουντ, ο οποίος τέθηκε προληπτικά σε καραντίνα μετά την αγκαλιά του με τον Μπίλι Γκίλμορ, η Αγγλία καλείται να βγάλει φαντασία στο χορτάρι του «Γουέμπλεϊ», να παραγάγει φάσεις και να «ξεκολλήσει» από το ένα γκολ της πρεμιέρας. Φαινομενικά ο μόνος τρόπος, άλλωστε, για να νικήσει τη δεμένη και άκρως ενεργητική Τσεχία του «καυτού» Πάτρικ Σικ, που έστω και με ισοπαλία εξασφαλίζει την 1η θέση.

Σίγουρα, σε αυτή την κατάσταση αβεβαιότητας για το τελικό «παζλ» των «16», η… επιλογή αντιπάλου δεν απασχολεί τις περισσότερες ομάδες, αλλά ίσως η 2η θέση αυτού του ομίλου να βολέψει τον «χαμένο» καθώς θα πέσει πάνω στον 2ο του 5ου ομίλου (Ισπανία, Σουηδία, Σλοβακία, Πολωνία), ενώ ο πρώτος θα διασταυρωθεί με τον δεύτερο του «γκρουπ του θανάτου» (Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία).

Στα μεταξύ τους ματς, η Αγγλία έχει το πάνω χέρι με 3 νίκες και 1 ισοπαλία σε πέντε ματς, ωστόσο, στην τελευταία χρονικά συνάντησή τους στα προκριματικά του Euro το 2019, οι Τσέχοι πανηγύρισαν τη νίκη (2-1) στην έδρα τους.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΣΚΩΤΙΑ (ANTI, Live Gazzetta - 22:00)

Hampden Park - Γλασκώβη (12.000 θεατές)

Πέντε φορές έχουν κοντραριστεί στο παρελθόν, όλες στον 21ο αιώνα. Και η Σκωτία δεν έχει ηττηθεί ποτέ (2-3-0) με δύο σερί νίκες, μάλιστα, στις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ το 2013. Ο μόνος δρόμος της ομάδας του Στιβ Κλαρκ για την πρόκριση είναι, λοιπόν, να… τριτώσει το καλό.

Οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έπεισαν στα πρώτα δύο ματς, έμειναν «ζωντανοί», όμως, χάρη στο γκολ του Ίβαν Πέρισιτς και πλέον, καλούνται να προτάξουν την εμπειρία τους σε ματς «do or die», στο οποίο η ισοπαλία ισοδυναμεί με αποκλεισμό και για τις δύο.

«Πλήγμα» για τους Σκωτσέζους η απουσία του Μπίλι Γκίλμορ, MVP του ματς με την Αγγλία, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό, στα συν η επιστροφή στο σπίτι τους, για την τελευταία ώθηση. Αν υπάρξει νικητής, τότε σίγουρα εξασφαλίζει πρόκριση, με ερωτηματικό το αν θα τερματίσει 2ος (με τον 2ο του 5ου ομίλου στους «16») ή 3ος (Ολλανδία ή 1ος του 5ου ομίλου).

 

EURO Τελευταία Νέα