Βαλένθια - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: Οι Νυχτερίδες στον τελικό! (vid)

Βαλένθια - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: Οι Νυχτερίδες στον τελικό! (vid)

Βαλένθια - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: Οι Νυχτερίδες στον τελικό! (vid)

bet365

Με γκολάρα του Γκονσάλο Γκέντες, η Βαλένθια λύγισε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Μεστάγια» (1-0) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας (κόντρα σε Μπέτις ή Ράγιο Βαγιεκάνο), το οποίο κατέκτησε τελευταία φορά το 2019.

Πριν από λίγες ημέρες, όταν η Βαλένθια γνώρισε εντός έδρας συντριβή από την Μπαρτσελόνα, ο προπονητής Πέπε Μπορδαλάς παραδέχθηκε ότι «πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή την στιγμή η μάχη μας είναι η παραμονή».

Και μπορεί οι Νυχτερίδες να βρίσκονται στην μέση της βαθμολογίας της La Liga και πολύ μακριά από το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά μπορεί να το καπαρώσουν αν καταφέρουν να κατακτήσουν το Copa del Rey, αφού προκρίθηκαν στον τελικό της 23ης Απριλίου.

Η Βαλένθια «πάτησε» στο 1-1 του Μπιλμπάο, στο «Μεστάγια» νίκησε την Αθλέτικ με 1-0 και θα δώσει το παρών στον 18ο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας της, κυνηγώντας το ένατο τρόπαιο, με τελευταίο αυτό του 2019 και μετρώντας τρεις διαδοχικές νίκες σε τελικούς.

Ο Γκονσάλο Γκέντες, με διαφορά ο ποιοτικότερος παίκτης του ρόστερ, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων με «κεραυνό» έξω από την περιοχή, ο οποίος αιφνιδίασε τον Γιούλεν Αγιρεθαμπάλα, λίγο πριν από την ανάπαυλα (43’).

Η γκολάρα του Πορτογάλου, πρώτου σκόρερ της ομάδας τη φετινή σεζόν με έντεκα γκολ (τα τέσσερα με σουτ έξω από την περιοχή), έκρινε ένα ματς όπου η Βαλένθια ήταν πιο αποτελεσματική, ξεπερνώντας τους τραυματισμούς του αρχηγού Χοσέ Λουίς Γκαγιά και του Γκαμπριέλ Παουλίστα.

Δεν τα κατάφερε η Αθλέτικ, η οποία για να φτάσει στα ημιτελικά, απέκλεισε κατά σειρά Μπαρτσελόνα (3-2) και Ρεάλ Μαδρίτης (1-0), αλλά έμεινε και πάλι στα κρύα του λουτρού, ούσα η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που αποκλείει τις δύο υπέρ δυνάμεις και δεν φτάνει στον τελικό. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες της έμειναν στον αγωνιστικό χώρο και συνεχάρησαν τους αντιπάλους τους.

Στον τελικό της 23ης Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης «Λα Καρτούχα», η Βαλένθια θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μπέτις - Ράγιο Βαγιεκάνο. Η ομάδα της Σεβίλλης είναι το φαβορί για την πρόκριση, αφού απόψε (22:00) υποδέχεται τους Μαδριλένους, έχοντας νικήσει 2-1 στον πρώτο ημιτελικό του Βαγιέκας.

Βαλένθια (Πέπε Μπορδαλάς): Μαμαρντασβίλι - Ντιακαμπί, Γκαμπριέλ Παουλίστα (83’ πέν. Γκιγιαμόν), Αλντερέτε - Φουλκιέ, Σολέρ, Ιλάις Μορίμπα, Γκαγιά (33’ λ. τρ. Τόνι Λάτο) - Μπράιαν Χιλ (71’ Μούσα) - Ούγο Ντούρο, Γκέντες.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ): Αγιρεθαμπάλα - Λέκουε (61’ Πέτσα), Γεράι Άλβαρεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μπερτσίτσε - Άλεξ Μπερενγκέρ (70’ Νίκο Γουίλιαμς), Ντάνι Γκαρθία (61’ Ουνάι Βενθεδόρ), Μίκελ Βέσγα (82’ Θάραγα), Μουνιαΐν - Ραούλ Γκαρθία (61’ Σανθέτ), Ινιάκι Γουίλιαμς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα