Μπιλμπάο - Βαλένθια 1-1: «Όρθιες» οι Νυχτερίδες κι ανοιχτή η πρόκριση στους «4» του Κόπα Ντελ Ρέι (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μπιλμπάο - Βαλένθια 1-1: «Όρθιες» οι Νυχτερίδες κι ανοιχτή η πρόκριση στους «4» του Κόπα Ντελ Ρέι (vid)

bet365

Η Βαλένθια έφυγε αλώβητη από το «Σαν Μαμές» στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-1) και όλα παραμένουν ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς του «Μεστάγια» με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι.

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Μπιλμπάο και Βαλένθια στον πρώτο ημιτελικό του ζευγαριού για το Κόπα Ντελ Ρέι. Οι Νυχτερίδες έμειναν «όρθιες» στο «Σαν Μαμές» (1-1) και θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στη ρεβάνς του «Μεστάγια» στις 2 Μαρτίου.

Οι Βάσκοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στο 37' με τον Ραούλ Γκαρθία από ασίστ του πρωταγωνιστή στην πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, Ίκερ Μουνιαΐν, αλλά δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του coach Μπορδάλας ήταν ανώτερη και με πρωταγωνιστή την αποκάλυψη της φετινής της σεζόν, Ούγκο Δούρο (8 γκολ, δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Γκέδες) έφερε το ματς στα ίσα στο 65'. Το εκτός έδρας γκολ μπορεί να μη μετράει πια στο Κόπα Ντελ Ρέι, όμως, έβγαλε αλώβητους τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι «φώναξαν» και για πέναλτι στο 89' σε ανατροπή του Δούρο. Διαιτητής και VAR δεν έκριναν κάτι αντικανονικό κι έτσι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Μεστάγια», εκεί όπου η Μπιλμπάο θα διεκδικήσει την τρίτη σερί παρουσία της σε τελικό Κόπα Ντελ Ρέι και η Βαλένθια την επιστροφή της μετά το 2019.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα