Προκρίνεται η Σίτι, μην ξεγράφετε την Άρσεναλ

Προκρίνεται η Σίτι, μην ξεγράφετε την Άρσεναλ

bet365

Ζαλισμένος ακόμα από το θέαμα στις δύο ματσάρες της Τρίτης (09/04) για τα προημιτελικά του Champions League, ο Αλέξανδρος Λοθάνο επιχειρεί μια προσέγγιση των ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (17/04) μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ.

Η «Equipe», η οποία δεν αρέσκεται στους βαρύγδουπους τίτλους, ήταν απόλυτη για την πρώτη ημέρα των προημιτελικών του Champions League. «Τι θέαμα!» αναφώνησε (γραπτώς) η γαλλική εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της για το θέαμα που τόσο απλόχερα πρόσφεραν το Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-3 και το Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου 2-2. Και, βεβαίως, έχει όλα το δίκια του κόσμου.

Εάν η Τρίτη (09/04) ξημέρωσε μουντό από ποδοσφαιρικής πλευράς, εξαιτίας της απειλής του ISIS για τρομοκρατικό χτύπημα σε κάποιο από τα γήπεδα του Champions League, η μέρα πήγε για ύπνο γεμάτη με γκολ, φρενήρη ρυθμό, εκατέρωθεν ευκαιρίες και απολαυστική μπάλα, ιδανική διαφήμιση για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, η οποία του χρόνου αλλάζει το φορμάτ της φάσης ομίλων, όχι όμως (ευτυχώς!) και τα συναρπαστικά νοκ άουτ.

Χορτασμένοι από την μπαλάρα σε Μαδρίτη και Λονδίνο και αφού οι παλμοί έχουν πέσει αισθητά πλέον, πάμε να επιχειρήσουμε μια προσέγγιση των δύο αγώνων, με το βλέμμα όμως στις ρεβάνς σε Μάντσεστερ και Μόναχο αντίστοιχα, αφού αυτές απέχουν μόλις επτά μέρες (Τετάρτη 17/04).

Η Σίτι θα πάει στα ημιτελικά

Για να εξηγήσει το ταπεινωτικό 4-0 που δέχθηκε η Ρεάλ από την Μάντσεστερ Σίτι στο περυσινό, δεύτερο ημιτελικό του «Έτιχαντ», ο Κάρλο Αντσελότι το απέδωσε στην έλλειψη πάθους και προσωπικότητας που (δεν) έδειξαν οι παίκτες του.

Καμία σχέση, δηλαδή, με ό, τι έδειξε η Ρεάλ στο (έχων καλυμμένη την οροφή) «Σαντιάγο Μπερναμπέου», καταφέρνοντας με συνοπτικές διαδικασίες να ανατρέψει το «κρύο» 0-1 από τον Μπερνάρντο Σίλβα, ευγενική προσφορά της κακής τοποθέτησης του Αντρέι Λούνιν κάτω από τα δοκάρια.

Η Ρεάλ έδειξε και ήταν αποφασισμένη να κοντράρει στα ίσα την κορυφαία ομάδα του κόσμου αυτή την στιγμή. Και τα κατάφερε περίφημα, χάρη πρωτίστως στο τακτικό τρικ του «Καρλέτο», ο οποίος μπέρδεψε την Σίτι βάζοντας τον Ροντρίγκο στα αριστερά και τον Βινίσιους Ζούνιορ κολλημένο δίπλα του.

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ «κατάπιε» τον Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, ο Εντουάρντο Καμαβινγκά «κατάπιε» όλο το γήπεδο και μαζί με τον Τόνι Κρόος κυριάρχησαν στην μεσαία γραμμή, όπου ο Ρόδρι δεν ήταν το ίδιο αλάνθαστος όπως συνήθως, ενώ ο Ματέο Κόβατσιτς έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου.

Η Σίτι δεν είχε στην άμυνα το… αντίδοτο του Βινίσιους που ακούει στο όνομα Κάιλ Γουόκερ, ο Έντερσον μόλις επέστρεψε από τραυματισμό και κρίθηκε ανέτοιμος, ενώ όταν έφτασε η αποστολή στο γήπεδο ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο παίκτης – κλειδί στο δημιουργικό κομμάτι, είπε ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί (αφού νωρίτερα είχε κάνει εμετό), υποχρεώνοντας τον Πεπ Γκουαρδιόλα να αλλάξει εντελώς το αρχικό του πλάνο.

Παρά τα τόσα προβλήματα της αντιπάλου της, παρ’ ότι ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ μέσα σε δύο λεπτά, η Ρεάλ έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στη συνέχεια για να αυξήσει το προβάδισμά της και το πλήρωσε ακριβά, αφού δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Και τα τρία των Άγγλων, πράγμα πρωτόγνωρο, προήλθαν από σουτ εκτός περιοχής.

Παρ’ ότι ο Φεδερίκο Βαλβέρδε ισοφάρισε σε 3-3 με το πιο ωραίο γκολ της βραδιάς, η Βασίλισσα βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με την περυσινή. Σε ό, τι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα, όχι όμως με την εικόνα.

Στην ρεβάνς, ο Ορελιέν Τσουαμενί δεν θα αγωνιστεί λόγω τιμωρίας και ο παρτενέρ του Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας θα προκύψει από το δίδυμο του ασταθούς Νάτσο και του ανέτοιμου Έντερ Μιλιτάο. Από την άλλη, ο Έντερσον και ο Ντε Μπρόινε αναμένεται να δώσουν κανονικά το παρών, ενδεχομένως και ο Γουόκερ.

Η Σίτι απέδειξε στο «Μπερναμπέου» ότι… ξεχειλίζει ποιότητα από όλους τους πόρους του ρόστερ της και έχει εναλλακτικές που η Ρεάλ δεν έχει. Φρονώ ότι οι Πολίτες, εύκολα ή δύσκολα (ενδεχομένως το δεύτερο), θα πάρουν στο γήπεδό τους (και με χορτάρι σε καλύτερη κατάσταση από αυτό του «Μπερναμπέου») τη νίκη που χρειάζονται (με οποιοδήποτε σκορ) για να προκριθούν στα ημιτελικά.

Και να διατηρήσουν έτσι ζωντανό το όνειρο του δεύτερου διαδοχικού τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League), έστω και αν σε ανύποπτο χρόνο ο Γκουαρδιόλα είχε χαρακτηρίσει «αδύνατο» να συμβεί κάτι τέτοιο. Πεπ, ποτέ μην λες ποτέ…

Ικανή η Άρσεναλ για την ανατροπή

Εφόσον τα καταφέρει στην ρεβάνς του «Έτιχαντ», όπου περιμένω και έναν… σκυλιασμένο Χάαλαντ μετά την ανυπαρξία του Νορβηγού στο πρώτο ματς, η Σίτι θα βρει στα ημιτελικά, ένα βήμα από τον τελικό του «Γουέμπλεϊ», τη νικήτρια του ζευγαριού της Άρσεναλ με την Μπάγερν.

Οι Βαυαροί, παρ΄ ότι στην φετινή Bundesliga θυμίζουν ενίοτε… περιοδεύων θίασος, χάνοντας με ανατροπή από 0-2 ακόμα και από τη νεοφώτιστη Χάιντενχαϊμ, έδειξαν στο Λονδίνο το ευρωπαϊκό, σχεδόν πάντα αξιόπιστο πρόσωπό τους.

Παρ’ ότι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ και γλίτωσαν από… θαύμα το εις βάρος τους 2-0, εκμεταλλεύτηκαν την πρώτη αμυντική αδράνεια των Κανονιέρηδων, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα και, με λίγη τύχη, θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη.

Σημαίνει αυτό ότι στην ρεβάνς θα πάρουν άνετα την πρόκριση; Κάθε άλλο! Η τωρινή Άρσεναλ δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που, στα προηγούμενα τρία παιχνίδια κόντρα στην Μπάγερν, είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες με παρόμοιο, ατιμωτικό σκορ: 5-1.

Ο Μίκελ Αρτέτα έχει δώσει προσωπικότητα στη νεανική του ομάδα, η οποία βρήκε το σθένος για να βγει στην επίθεση και να ισοφαρίσει, διαμαρτυρόμενη και για τον μη καταλογισμό πέναλτι στις καθυστερήσεις που θα μπορούσε να της δώσει ελαφρύ, αλλά πολύτιμο προβάδισμα. Όχι, βεβαίως, ότι η Μπάγερν δεν έχει λόγο για να φωνάζει και αυτή!

Στην «Αλιάντς Αρένα», η Μπάγερν δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον τιμωρημένο Αλφόνσο Ντέιβις, ο οποίος φέτος είναι περισσότερο βαρίδιο παρά όπλο, αφού είναι ξεκάθαρο πως έχει το μυαλό του στην πιθανότατη μεταγραφή του στην Ρεάλ.

Στο γήπεδό της, η Μπάγερν θα κληθεί να έχει τον έλεγχο της μπάλας και την πρωτοβουλία. Να πάρει ρίσκα, να αφήσει διαδρόμους που η Άρσεναλ έχει την ποιότητα να εκμεταλλευτεί. Αυτή η Μπάγερν δεν τρομάζει όπως παλιά, κάτι που επιβεβαίωσε και η Λάτσιο στον προηγούμενο γύρο.

Οι (σαφώς κατώτεροι σε σχέση με την Άρσεναλ) Ιταλοί νίκησαν τους Βαυαρούς στην Ρώμη και στην ρεβάνς, πριν καταρρεύσουν και δεχθούν τρία γκολ, έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να βάλουν… μπουρλότο στο ζευγάρι.

Συνοψίζοντας, η Μπάγερν έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας, αλλά αυτή η Άρσεναλ είναι ικανή για την ανατροπή και να εξακολουθεί να κρατάει στην… ανθεκτική μασχάλη της δύο τόσο απολαυστικά καρπούζια όπως η Premier League, την οποία έχει είκοσι χρόνια να κατακτήσει, αλλά και το Champions League, το οποίο δεν έχει κατακτήσει ποτέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λοθάνο
Αλέξανδρος Λοθάνο

Η γραφομηχανή του μπαμπά, συνοδοιπόρος στα πρώτα βήματα. Αγάπη για το γράψιμο από νεαρή ηλικία και, σε συνδυασμό με την λατρεία για τον αθλητισμό, η κατάληξη προφανής για τον Αλέξανδρο Λοθάνο. Πάνω από 25 χρόνια στα δημοσιογραφικά πέριξ, ταξίδια ζωής σε μεγάλες διοργανώσεις και τελικούς, συγγραφή βιβλίων, ξεχωριστές γνωριμίες με σπουδαίες προσωπικότητες. Όχι, παράπονο δεν μπορεί (και δεν θέλει) να έχει...