Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Τι ματσάρα ήταν αυτή; (vid)

bet365

Σε παιχνίδι απίστευτης ποδοσφαιρικής ομορφιάς, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στον πρώτο προημιτελικό του Champions League, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς του «Έτιχαντ» (Τετάρτη 17/04, 22:00).

Να είχαμε χίλια μάτια να βλέπαμε πάντα τέτοιες ματσάρες! Σε έναν αγώνα με φρενήρη ρυθμό, εκατέρωθεν ευκαιρίες και γκολάρες, ανατροπή στην ανατροπή, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του Champions League, με τους Άγγλους να παίρνουν θεωρητικά ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Έτιχαντ» (Τετάρτη 17/04, 22:00), όπου βεβαίως μια νέα ισοπαλία θα έστελνε το ζευγάρι στην παράταση.

Στο 200ό του ματς στην διοργάνωση (ο πρώτος που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό), ο Κάρλο Αντσελότι προτίμησε να μην ρισκάρει με τον ανέτοιμο Έντερ Μιλιτάο ή τον ασταθή Νάτσο και επέλεξε τον Ορελιέν Τσουαμενί ως παρτενέρ του Αντόνιο Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας, με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά να ξεκινάει στα χαφ, πίσω από την τριάδα των Τζουντ Μπέλινγκχαμ, Βινίσιους Ζούνιορ και Ροντρίγκο.

Αιφνιδίασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού εκτός από τον ανέτοιμο Έντερσον, κράτησε στον πάγκο και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τον Στέφαν Ορτέγκα κάτω από τα δοκάρια και τον Ματέο Κόβατσιτς μαζί με τον Ρόδρι σε μια σαφώς πιο δυναμική (και αμυντικογενή) μεσαία γραμμή. Ο Γιόσκο Γκβάρντιολ ξεπέρασε εγκαίρως τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και ξεκίνησε στο αριστερό άκρο αντί του τραυματία Νέιθαν Ακέ, με τον Μανουέλ Ακάντζι σε ρόλο «αντί – Γουόκερ» στο δεξί άκρο.

Τους έπιασε όλους στον ύπνο ο Μπερνάρντο Σίλβα!

Ο αγώνας ξεκίνησε εφιαλτικά για την Ρεάλ και ονειρικά για την Σίτι. Κίτρινη κάρτα για τον Τσουαμενί στα σαράντα δευτερόλεπτα, εξαιτίας της οποίας θα χάσει την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Στο φάουλ, ο Μπερνάρντο Σίλβα έπιασε τους πάντες στον ύπνο και κυρίως τον Αντρέι Λούνιν, αφού δεν έκανε σέντρα, όπως περίμεναν όλοι, αλλά έστειλε την μπάλα προς την εστία, εκμεταλλευόμενος ότι ο Ουκρανός τερματοφύλακας άφησε την μισή ακάλυπτη.

Το 0-1 μόλις στο δεύτερο λεπτό για τους Πολίτες, οι οποίοι στο 7’ άγγιξαν το 0-2 σε διπλή ευκαιρία των Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ και Τζακ Γκρίλις, με τον Λούνιν και τον Τσουαμενί να το αποτρέπουν.

Βασιλική ανατροπή σε δύο λεπτά!

Όλα έδειχναν… μαύρα και άραχλα για την Ρεάλ, η οποία όμως έδωσε εμφατική απάντηση, μετατρέποντας σε δύο λεπτά το εις βάρος της 0-1 σε υπέρ της 2-1, υπενθυμίζοντας σε όλους γιατί έχει 14 Champions League στις βιτρίνες της.

Στο 12’, κίνηση του Καμαβινγκά προς την περιοχή, ο Γάλλος πιάνει συρτό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Ρούμπεν Ντίας, ξεγελάει τον Ορτέγκα και καταλήγει στο βάθος της αγγλικής εστίας για το 1-1.

Το αυτογκόλ του Πορτογάλου αιφνιδίασε τους Άγγλους και έδωσε φτερά στους Μαδριλένους, οι οποίοι στο 14’ έκαναν το 2-1 με τον πιο φορμαρισμένο τους παίκτη αυτή την εποχή. Ο Ροντρίγκο, περί ου ο λόγος, πήρε καταπληκτική βαθιά μπαλιά του Βινίσιους στον κενό χώρο, κέρδισε στο σπριντ τον Ακάντζι και, με πλασέ μέσα από την περιοχή, έβαλε την Βασίλισσα σε θέση οδηγού, πανηγυρίζοντας μάλιστα α λα Κριστιάνο Ρονάλντο με το παραδοσιακό του «siuuuuuu».

Η ανατροπή – εξπρές της Ρεάλ σόκαρε την Σίτι, η οποία προσπάθησε μέσα από μακρές σε διάρκεια κατοχές της μπάλας να ελέγξει τον ρυθμό. Οι γηπεδούχοι, όμως, είχαν ξεκάθαρο (και αποτελεσματικό) αγωνιστικό πλάνο, το οποίο προέβλεπε πίεση ψηλά, πολύ γρήγορο transition επίθεσης – άμυνας και αναζήτησης της ταχύτατης κόντρας σε κάθε ευκαιρία.

Σε μια από αυτές, εκ νέου ο Ροντρίγκο με σουτ που έφυγε άουτ άγγιξε το 3-1. Οι δύο Βραζιλιάνοι, με Καμαβινγκά και Κρόος να λύνουν και να δένουν στην μεσαία γραμμή, ταλαιπωρούσαν διαρκώς την άμυνα της Σίτι, η οποία απείλησε ελάχιστα μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με εξαίρεση μια σέντρα – σουτ άουτ του Φιλ Φόντεν και αφού ο Ροντρίγκο δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο από τον Ακάντζι, το οποίο δεν επέφερε κίτρινη κάρτα στον Ελβετό αμυντικό, αν και θα έπρεπε.

Ανατροπή στην ανατροπή με Φόντεν και Γκβάρντιολ!

Η Ρεάλ μπήκε με το πάθος και την προσωπικότητα που ζητούσε ο Αντσελότι, δημιουργώντας προϋποθέσεις για τρίτο γκολ με ευκαιρίες των Μπέλινγκχαμ, Βινίσιους και Φεδερίκο Βαλβέρδε. Οι γηπεδούχοι άξιζαν το 3-1, αλλά δεν τιμώρησαν τους φιλοξενούμενους και το πλήρωσαν.

Στο 66’ ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Σίτι, ο Φιλ Φόντεν, πήρε την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής ύστερα από συνδυασμό των Μπερνάρντο Σίλβα και Τζον Στόουνς και, με καταπληκτικό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λούνιν και έδωσε στην Σίτι μια ισοπαλία που πιθανόν να μην άξιζε, με βάση την αγωνιστική της εικόνα.

Ομάδες με τέτοια καντάρια ποιότητας, όμως, μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν την διαφορά, όπως επιβεβαιώθηκε πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση από τον Φόντεν. Ο Γκβάρντιολ, και αυτός με σουτ εκτός περιοχής και μάλιστα με το «κακό» του πόδι, το δεξί, αιφνιδίασε τον Λούνιν και, με το πρώτο του γκολ με την Σίτι, έδωσε το προβάδισμα στους πρωταθλητές Αγγλίας και Ευρώπης. Ανατροπή στην ανατροπή σε ματς – διαφήμιση!

Γκολάρα του Βαλβέρδε για το 3-3!

Ο Αντσελότι, ο οποίος άργησε απελπιστικά να κάνει αλλαγές παρ’ ότι έβλεπε κουρασμένη την ομάδα του από την υπέρ προσπάθεια στην πρώτη ώρα παιχνιδιού, έβαλε μαζί Λούκα Μόντριτς και Μπραΐμ Ντίαθ αντί Κρόος και Ροντρίγκο, ψάχνοντας αντίδραση και διόρθωση ενός κάκιστου αποτελέσματος ενόψει της ρεβάνς.

Οι γηπεδούχοι πήραν σιγά σιγά τα πάνω τους και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με μια ακόμα γκολάρρα. Σέντρα του (καταπληκτικού) Βινίσιους από τα αριστερά και ο Βαλβέρδε, ερχόμενος με φόρα, μπαίνει στην περιοχή και, χωρίς να αφήσει την μπάλα να πέσει κάτω, την στέλνει με διαγώνιο σουτ στο βάθος της γαλάζιας εστίας για το 3-3 (79’).

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές σε άμυνα και επίθεση, έδειχναν να βολεύονται με το ισόπαλο 3-3, με τον Φόντεν να αποχωρεί τραυματίας από ένα πάτημα του Καμαβινγκά, με τον Γκουαρδιόλα να εύχεται να μην είναι κάτι σοβαρό, ενόψει της ρεβάνς, η οποία προμηνύεται εξίσου «καυτή». Αναμένουμε να δούμε αν θα παίξει ο Ντε Μπρόινε και αν θα... εμφανιστεί ο άφαντος Χάαλαντ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Τσουαμενί, Μεντί – Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (72’ Μόντριτς) – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (72’ Μπραΐμ Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (86’ Χοσέλου).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα – Ακάντζι, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ – Ρόδρι, Κόβατσιτς – Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν (87’ λ. τρ. Άλβαρες), Γκρίλις – Χάαλαντ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα