Bundesliga: Επική ανατροπή της Χάιντενχαϊμ επί της Μπάγερν από 0-2, «match ball» τίτλου για τη Λεβερκούζεν

Μπαγερν

bet365

Η αποκαρδιωτική Μπάγερν Μονάχου... κατάφερε να χάσει με 3-2 στην έδρα της Χάιντενχαϊμ, ενώ είχε προηγηθεί με 0-2. Έκανε το καθήκον της η Λεβερκούζεν στο Βερολίνο και με νίκη την επόμενη αγωνιστική θα κατακτήσει το πρωτάθλημα μαθηματικά.

To «φάντασμα» της Μπάγερν κατάφερε να χάσει και από τη Χάιντενχαϊμ! Οι νεοφώτιστοι πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους, καθώς υπέταξαν με 3-2 τους απερχόμενους πρωταθλητές Γερμανίας με ανατροπή από 0-2. Μετά και από αυτή την ήττα η Λεβερκούζεν θέλει νίκη την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης (14/4, 18:30) στη «Bay Arena» για να σφραγίσει μαθηματικά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της.

Οι Βαυαροί έδειχναν να... καθαρίζουν το ματς με ένα ξέσπασμα στο τέλος του πρώτου μέρους. Στο 38' ο Κέιν άνοιξε το σκορ και στο 45' ο Γκνάμπρι διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων «εξαφανίστηκε» σε έξι λεπτά στο δεύτερο μέρος. Στο 50' ο Σέσα μείωσε το σκορ και ένα λεπτό αργότερα ισοφάρισε ο Κλέιντιστ. Η Μπάγερν βγήκε να πιέσει για το γκολ της νίκης, όμως αυτό το βρήκε η Χάιντενχαϊμ στο 79' με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Κλέιντιστ.

Ένα βήμα πριν από τη στέψη η Λεβερκούζεν

Ένα τελευταίο βήμα έμεινε μέχρι τη στέψη. Εκείνη η προσπάθεια που κάποτε έμοιαζε με θαύμα, πλέον δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από την απτή πραγματικότητα. Με το διπλό που πανηγύρισε στο Βερολίνο επί της Ουνιόν (0-1) και σε συνδυασμό με την ήττα της Μπάγερν, η Λεβερκούζεν χρειάζεται μια νίκη την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Βέρντερ για να κρατήσει για πρώτη φορά στα χέρια της τη σαλατιέρα. Το ματς στο Βερολίνο πρακτικά κρίθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Αρχικά στο 45+3΄ο Γκόσενς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και στιγμές αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βιρτζ από την άσπρη βούλα. Στο δεύτερος μέρος η Λεβερκούζεν είχε τις στιγμές της για να τελειώσει το ματς νωρίτερα, δεν τις εκμεταλλεύτηκε, αλλά ούτε το πλήρωσε... Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και εκτόξευσε το σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο στο +16 από τη Μπάγερν, το οποίο την επόμενη αγωνιστική προετοιμάζεται για φιέστα με καλεσμένη τη Βέρντερ.

Η Λειψία «ξέσπασε» με τεσσάρα στη Φράιμπουργκ

Η Λειψία μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τη Μάιντς στη «Red Bull Arena» επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς συνέτριψε τη Φράιμπουργκ με 4-1, εκτός έδρας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Οπεντά , ο οποίος... διέλυσε την άμυνα των Αετών με δυο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Στο 2' ο Βέλγος επιθετικός έδωσε την τελική πάσα στον Χαϊνταρά και στο 18' διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 41' ο Χολέ έχασε πέναλτι και τρία λεπτά αργότερα ο Οπεντά έκανε το 0-3. Στο 54' ο Σέσκο έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ έπειτα από ασίστ του Οπεντά. Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα είναι η έκταση του σκορ, καθώς στο 59' ο Γκρίφο πέτυχε το γκολ της τιμής.

Νίκη ελπίδας η Μάιντς

Η Μάιντς πήρε σημαντική εντός έδρας νίκη απέναντι στην Ντάρμσταντ με το εμφατικό 4-0 και «σκαρφάλωσε» στη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga. Η ομάδα του Μπο Χένρικσεν με την «ντοπιέτα» του Λι (80',84) και τα τέρματα των Χάντσε-Όλσεν (32'), Μπράγιαν Γκρούντα (60') πήρε το υπερπολύτιμο τρίποντο, ενόψει της δύσκολης συνέχειας και της «μάχης» που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού στις τελευταίες θέσεις του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ανατροπή στο φινάλε για την Κολωνία

Με τρομερή ανατροπή στο φινάλε, η Κολωνία επικράτησε της Μπόχουμ με 2-1 και κρατιέται... ζωντανή στη «μάχη» της παραμονής στην Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το κοντινό πλασέ και του Φέλιξ Πάσλακ στο 53ο λεπτό του ματς. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στος φινάλε τα αγώνα με τα γκολ των Στέφεν Τίγκες (90') και Λούκα Βάλντσμιντ (90+2') έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή και τη νίκη-ανάσα, ενόψει των τελευταίων αγωνιστικών του γερμανικού πρωταθλήματος που θα κρίνουν ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν, με την Κολωνία να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Βαθμολογία

Βαθμολογία

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα