Champions League: Οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών

Champions League: Οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών

bet365

H φάση των «16» του Champions League ολοκληρώθηκε και πλέον συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων που θα μπουν την Παρασκευή (17/3) στην κληρωτίδα στα γραφεία της UEFA στη Νιόν για τον δρόμο μέχρι τον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Νάπολι ήταν οι δυο ομάδες που «τσέκαραν» τα τελευταία εισιτήρια για τα προημιτελικά του Champions League. Η Βασίλισσα κατάφερε να διαχειριστεί τη μεγάλη της νίκη στο «Άνφιλντ» και μάλιστα νίκησε τη Λίβερπουλ με 1-0, ενώ οι Παρτενοπέι έστησαν... πάρτι στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», επικράτησαν της Άιντραχτ με 3-0 και πανηγύρισαν την ιστορική πρώτη πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την Τρίτη (14/3) η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 7-0 την Λειψία και εξασφάλισε επιβλητικά την θέση της στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πρωταγωνιστής για τους Πολίτες ο «τρομακτικός» Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σκόραρε πέντε γκολ μέσα σε 35 λεπτά.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ήταν η μόνη σε αυτή τη φάση που «μάτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα. Την προηγούμενη εβδομάδα η Μπενφίκα διέλυσε την Μπριζ στο «Ντα Λουζ» με 5-1 και πέρασε στα προημιτελικά με συνολικό σκορ 7-1.

Στο «Ντραγκάο» μπορεί να υπήρξε οργανωτικό φιάσκο με τους οπαδούς της Ίντερ που έμειναν εκτός, ενώ είχαν εισιτήρια, όμως αυτοί πανηγύρισαν στο τέλος της βραδιάς. Το ματς της Πόρτο με τους Νερατζούρι έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τους Ιταλούς να υπερασπίζονται το 1-0 του «Σαν Σίρο» και να επιστρέφουν στους «8» μετά από 12 χρόνια απουσίας.

Πανομοιότυπη πρόκριση πανηγύρισε και η έτερη ομάδα του Μιλάνου. Η Μίλαν είχε νικήσει με 1-0 την «πληγωμένη» Τότεναμ εντός έδρας, στο Λονδίνο κατάφερε να κρατήσει τη ρεβάνς στην ισοπαλία χωρίς σκορ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού στους «16» ήταν η Τσέλσι. Οι Μπλε έχασαν με 1-0 από την Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία, όμως ήταν καλύτεροι στη ρεβάνς και νίκησαν στο Λονδίνο με 2-0.

Τέλος όσον αφορά στο έτερο μεγάλο ματς του πρώτου γύρου των νοκ άουτ μετά το Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ η Μπάγερν Μονάχου άφησε εκτός τουρνουά την Παρί Σεν Ζερμέν των Κιλιάν Μπαπέ και Λιονέλ Μέσι. Οι Βαυαροί μάλιστα έκαναν και... επίδειξη ανωτερότητας, καθώς πήραν και τα δυο παιχνίδια (0-1 και 2-0), χωρίς καν να δεχτούν γκολ!

Την Παρασκευή (17/03) θα διεξαχθεί στα γραφεία της UEFA στη Νιόν η κλήρωση για τα προημιτελικά του Champions League, τις διασταυρώσεις των ημιτελικών και για τον τυπικά γηπεδούχο του μεγάλου τελικού της Κωνσταντινούπολης.

Οι «8» των προημιτελικών:

  • Μπενφίκα
  • Τσέλσι
  • Μπάγερν
  • Μίλαν
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Ίντερ
  • Νάπολι
  • Ρεάλ Μαδρίτης

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς της φάσης των 16

Προημιτελικά

  • 1η αγωνιστική: 11/12 Απριλίου
  • 2η αγωνιστική: 18/19 Απριλίου

Ημιτελικά

  • 1η αγωνιστική: 9/10 Μαΐου
  • 2η αγωνιστική 16/17Μαΐου

Τελικός

Το τρέχον Champions League θα κορυφωθεί στις 10 Ιουνίου στον τελικό που θα διεξαχθεί στο «Atatürk Olympic Stadium» στην Κωνσταντινούπολη.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα