Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν 2-0: Με το σπαθί τους οι Βαυαροί στους «8»! (vid)

bet365

Με γκολ των Έρικ Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ και Σερζ Γκνάμπρι, η Μπάγερν Μονάχου νίκησε για δεύτερη φορά την Παρί (2-0) και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικα του Champions League. Νέα αποτυχία της ομάδας του… Κατάρ, με άφαντο τον Κιλιάν Εμπαπέ και ελάχιστο αντίκτυπο του Μέσι.

Κιλιάν (Μπαπέ) και Λέο (Μέσι) του χρόνου και… αν! Άψογα στημένη τακτικά και πολύ σοβαρή και αποτελεσματική, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν, αυτή την φορά με 2-0 και, με συνολικό σκορ 3-0, προκρίθηκε εμφατικά στα προημιτελικά του Champions League, διαλύοντας για άλλη μια φορά τα όνειρα κούπας για την ομάδα του… Κατάρ.

Χωρίς τον τιμωρημένο Μπενζαμέν Παβάρ στην διάθεσή του, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν προτίμησε και πάλι τον (πιο αξιόπιστο αμυντικά) Γιόζιπ Στάνισιτς για το δεξί άκρο της άμυνας αντί του Ζοάο Κανσέλο, παρατάσσοντας ό, τι καλύτερο διαθέτει, αφού ο προερχόμενος από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού Σαντιό Μανέ δεν είναι ακόμα έτοιμος για να ξεκινήσει βασικός.

Με Νεϊμάρ και Πρεσνέλ Κιμπεμπέ να έχουν τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Κριστόφ Γκαλτιέ ξεκίνησε πάλι τον Ντανίλο Περέιρα στη γραμμή των τριών στόπερ, με Κιλιάν Εμπαπέ και Λιονέλ Μέσι να συνθέτουν το δίδυμο της επίθεσης.

Ο Ντε Λιχτ έδιωξε πάνω στην γραμμή

Με την πρόκριση… ορθάνοιχτη μετά το 1-0 της Μπάγερν στο Παρίσι, οι δύο ομάδες πήραν τα λιγότερα δυνατά ρίσκα, με τους Βαυαρούς να κοιτούν πρωτίστως να αποκόψουν την τροφοδοσία του Μπαπέ και τους Παριζιάνους να μην επιτρέπουν την τελική πάσα σε Τόμας Μίλερ και Ερίκ Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ.

Ελάχιστες οι φάσεις άξιες αναφοράς στο πρώτο εικοσάλεπτο, με την Μπάγερν να απειλεί (σχετικά) με σουτ του Λέον Γκορέτσκα έξω από την περιοχή που μπλόκαρε εύκολα ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και την Παρί να ψάχνει μάταια την πλάτη της γερμανικής άμυνας για την ταχύτητα του Εμπαπέ.

Ο αστέρας των Παριζιάνων έκανε αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά στο 20ό λεπτό ύστερα από κακό κοντρόλ και σουτ από δύσκολη θέση που έφυγε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Γιάν Ζόμερ.

Ο Ελβετός ένιωσε πραγματικά απειλή στο 26’ όταν ο Μέσι, ο οποίος γύριζε μέχρι την μεσαία γραμμή για να πάρει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι, δεν μπόρεσε από κοντά να τον νικήσει, αφού σε μια πρώτη προσπάθεια του Αργεντινού ο Αλφόνσο Ντέιβις είχε μπλοκάρει αποτελεσματικά την πορεία της μπάλας.

Ο πολύ δραστήριος Τζαμάλ Μουσιάλα δοκίμασε τα ρεφλέξ του Ντοναρούμα στο 31’, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να αποσοβεί το 1-0, επτά λεπτά προτού οι γηπεδούχοι γλιτώσουν από… θαύμα το 0-1.

Ο Ζόμερ, για ανεξήγητο λόγο, προσπάθησε να κοντρολάρει την μπάλα στην περιοχή υπό πίεση και την έχασε, ο Βιτίνια πλάσαρε στη κενή εστία, αλλά ο (εξαιρετικός) Ματάις Ντε Λιχτ, ως από μηχανοίς θεός, την έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Η Παρί, η οποία έχασε με τραυματισμό τον (ανέτοιμο) αρχηγό Μαρκίνιος, ήξερε ότι πολύ δύσκολα θα είχε παρόμοια ευκαιρία για να μπει πολύ γερά στο «κόλπο» της διεκδίκησης της πρόκρισης στα προημιτελικά.

Λάθος ο Βεράτι, 1-0 ο Τσούπο Μότινγκ!

Η Μπάγερν, αρκετά προσεκτική (έως συντηρητική) στο πρώτο μέρος, αποφάσισε να ρισκάρει λίγο παραπάνω στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι ο Νόρντι Μουκιελέ, ο οποίος πήρε την θέση του τραυματία Μαρκίνιος, ένιωσε και αυτός ενοχλήσεις, δίνοντας την θέση του στον 17χρονο Ελ Σαντέιγ Μπισιαμπού.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Τσούπο Μότινγκ (52’), με το γκολ όμως να ακυρώνεται για οφσάιντ του Τόμας Μίλερ, ο οποίος δεν ακούμπησε την μπάλα, αλλά κινήθηκε προς την πορεία της, μετά την κεφαλιά του Καμεουνέζου.

Ο (άτυπος) αντικαταστάτης του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όμως, έβαλε την σφραγίδα του εννέα λεπτά αργότερα (61’). Σε από τα σπάνια λάθη του, ο Μάρκο Βεράτι έχασε την μπάλα στην περιοχή της Παρί από πίεση του Μίλερ και ο Γκορέτσκα σέρβιρε την μπάλα στον Τσούπο Μότινγκ, ώστε αυτός απλώς να σπρώξει την μπάλα στο βάθος της γαλλικής εστίας.

Στο πρώτο ματς, ένα δικό της παιδί (Κίνγκσλεϊ Κομάν) πλήγωσε την Παρί και, στο δεύτερο, την αποτελείωσε ένας ποδοσφαιριστής που επίσης πέρασε από την Πόλη του Φωτός στο παρελθόν. Αν σου είναι γραπτό…

Ο Ζόμερ είπε «όχι» στο 1-1

Η Παρί έψαξε την γρήγορη απάντηση για να μείνει ζωντανή, αλλά ο Ζόμερ ρέφαρε το (παραλίγο μοιραίο) λάθος του με καταπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος ύστερα από κόρνερ του Μέσι, τρία λεπτά μετά το γκολ του Τσούπο Μότινγκ.

Ο σκόρερ της αναμέτρησης έδωσε την θέση του στον Λιρόι Σανέ, με τον Νάγκελσμαν να ποντάρει στην ταχύτητά του για να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι, θέλοντας και μη, οι φιλοξενούμενοι θα υποχρεώνονταν να ρισκάρουν και να ανοιχτούν.

Σε δύο από αυτές τις κόντρες, ο Νούνο Μέντες πρόλαβε σωτήρια τον Κομάν, ενώ λίγο αργότερα ο Σανέ καθυστέρησε, γλίστρησε και απέτυχε να πλασάρει με αξιώσεις απέναντι από τον Ντοναρούμα.

Σφραγίδα πρόκρισης του Γκνάμπρι

Ο Γκαλτιέ, χωρίς να έχει τίποτα να χάσει πλέον, έβαλε τον Χουάν Μπερνάτ, τον Γουόρεν Ζαΐρ – Εμερί, ανήμερα των… 17ων γενεθλίων του (!) και τον Ουγκό Εκιτικέ, με τον Νάγκελσμαν να ποντάρει με την σειρά του στην φρεσκάδα των Ζοάο Κανσέλο, Σερζ Γκνάμπρι και Μανέ.

Συγκλονιστική η αμυντική τετράδα της Μπάγερν, με τον Νταγιό Ουπαμεκανό να κερδίζει όλες τις μονομαχίες από τον Εμπαπέ, τον οποίο έκοψε σωτήρια ο Αλφόνσο Ντέιβις λίγο πριν από την συμπλήρωση των 90.

Ο Νάγκελσμαν, όπως συνέβη με όλες τις τακτικές του επιλογές, δικαιώθηκε για το φρεσκάρισμα της ενδεκάδας, αφού σε μια αντεπίθεση συνδυάστηκαν δύο από τις αλλαγές του (Ζοάο Κανσέλο – Γκνάμπρι), με τη δεύτερη να βάζει σφραγίδα πρόκρισης με πλασέ μέσα από την περιοχή (89’).

Η Μπάγερν πρόλαβε να πετύχει και άλλο γκολ που ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του Μανέ, με το τελευταίο σφύριγμα του (άψογου) Ιταλού διαιτητή Ντανιέλε Ορσάτο να βρίσκει τους Βαυαρούς να πανηγυρίζουν και τους Μέσι – Μπαπέ να βλέπουν άλλη μια ευκαιρία στο Champions League να πηγαίνει στον κάλαθο των… χρυσών αχρήστων.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ζόμερ – Στάνισιτς, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Κομάν (86’ Γκνάμπρι), Μίλερ (86’ Ζοάο Κανσέλο), Μουσιάλα (82’ Μανέ) – Τσούπο Μότινγκ (68’ Σανέ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα – Σέρχιο Ράμος, Μαρκίνιος (36’ λ. τρ. Μουκιελέ – 46’ λ. τρ. Μπισιαμπού), Ντανίλο Περέιρα – Χακίμι, Φαμπιάν Ρουίθ (76’ Ζαϊρ – Εμερί), Βεράτι, Βιτίνια (81’ Εκιτικέ), Νούνο Μέντες (82’ Μπερνάτ) – Μέσι, Εμπαπέ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα