Πόρτο - Ίντερ 0-0: Πρόκριση οι Νερατζούρι στους «8» με τη βοήθεια των... δοκαριών! (vid)

Ιντερ και Πόρτο έμειναν στο μηδέν στο Ντραγκάο

bet365

Η Ίντερ με τη βοήθεια των δοκαριών κράτησε το μηδέν στο Ντραγκάο κόντρα στην Πόρτο (0-0) και βρέθηκε στους «8» του Champions League έπειτα από δώδεκα χρόνια!

Το 1-0 του Μεάτσα ήταν αρκετό στην Ίντερ για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από δώδεκα χρόνια. Οι Νερατζούρι με τη βοήθεια των δοκαριών κράτησαν το μηδέν (0-0), με την Πόρτο να... πληρώνει την ατυχία της. Συνεχίστηκε η κατάρα των «Δράκων», μιας και μετρά επτά αποκλεισμούς στις οκτώ τελευταίες φορές που έχασε στον πρώτο αγώνα σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι ήθελε να κρατήσει το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό και τα κατάφερε. Η Πόρτο είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε ιδανικά, αλλά μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Η Ιντερ ήταν εξαιρετική ανασταλτικά, είχε κλείσει όλους τους χώρους και δεν άφηνε την αντίπαλό της να απειλήσει. Το σουτ του Ουρίμπε που έφυγε άουτ στο 3′ και το σωτήριο τάκλιν στο 40′ του Ντι Μάρκο από την προσπάθεια του Εβανίλσον ήταν οι καλύτερες στιγμές των «Δράκων» στο πρώτο μέρος. Η Ιντερ μια φορά βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Τζέκο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντιόγκο Κόστα.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με την Πόρτο να πιέζει, αλλά να μην είναι σε θέση να βρει το γκολ της λύτρωσης. Οι Νερατζούρι ήταν εξαιρετικά στημένοι και έβγαζαν κάθε κίνδυνο από την εστία τους. Οι «Δράκοι» προσπαθούσαν με σέντρες, χωρίς όμως να κάνουν τη διαφορά, μιας και ο Ονάνα είχε ιδανικές αντιδράσεις.

Θρίλερ στο...95 ' με δυο δοκάρια!

Από το 95ο λεπτό και για δυο λεπτά εκτυλίχθηκε το απόλυτο θρίλερ. Η Πόρτο μπήκε στην περιοχή της Ίντερ και προσπάθησε να σοκάρει την Ίντερ. Ο Ντάμφρις, όμως, έδιωξε πάνω στη γραμμή, σε φάση διαρκείας, μετά το σουτ του Μαρκάνο, για να ακολουθήσει το δοκάρι σε κεφαλιά του Ταρεμί (βοήθησε και ο Ονάνα) και νέο δοκάρι αμέσως μετά σε κεφαλιά του Γκρούιτς! Η Ιντερ είχε την τύχη, βγήκε αλώβητη και πήρε την πρόκριση για τους «8», μαζί με τις Μίλαν, Σίτι, Μπάγερν, Τσέλσι, Μπενφίκα.

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Πεπέ, Καρντόσο, Μαρκάνο, Σανουσί (85′ Γουέντελ), Ουρίμπε (85′ Ναμάσο), Εουστάκιο (71′ Φράνκο), Γκρούιτς, Εβανίλσον (71′ Μαρτίνες), Γκαλένο, Ταρεμί.

Ιντερ: Ονάνα, Μπαστόνι (74′ Ντε Φράι), Ατσέρμπι, Νταρμιάν (80′ Σκρίνιαρ), Ντούμφρις, Ντιμάρκο (70′ Ντι’Αμπρόζιο), Τσαλχάνογλου, Μπαρέλα (80′ Μπρόζοβιτς), Μχιταριάν, Τζέκο (70′ Λουκάκου), Λαουτάρο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα