Μπενφίκα - Μπριζ 5-1: Θριαμβευτικά στους «8» οι Αετοί του Βλαχοδήμου με «καυτό» Ράμος (vid)

Ιάσονας Θεριός

bet365

Με τον Γκονσάλο Ράμος να «πυροβολεί» η απόλυτα κυρίαρχη Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου «διέλυσε» με 5-1 την Μπριζ στο «Ντα Λουζ» και «πέταξε» θριαμβευτικά στα προημιτελικά του Champions League.

Κανονικό πάρτι έστησε στη Λισαβόνα η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, σκορπίζοντας με πεντάρα την Μπριζ και «τσεκάροντας» θεαματικά (συνολικό σκορ 7-1) το εισιτήριό της για τα προημιτελικά του Champions League. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Γκονσάλο Ράμος με δύο γκολ και μια ασίστ, ήσυχο βράδυ για τον Έλληνα κίπερ που νικήθηκε μόνο από το άπιαστο σουτ του Μέιερ, όταν όλα είχαν κριθεί.

Με την απίστευτη ατμόσφαιρα του «Ντα Λουζ» να λειτουργεί σαν... DRS για το μονοθέσιο των Αετών, εκείνοι άνοιξαν τα φτερά τους κι έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς. Μόλις στο 2' σκόραραν αλλά το τέρμα του Ζοάο Μάριο ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 20ο λεπτό είδε τον Μέιερ να σώζει στη γραμμή το πλασέ του από την μικρή περιοχή. Τέσσερα λεπτά πριν μάλιστα, ο Φλορεντίνο ανενόχλητος από την καρδιά του «κουτιού» έστειλε το τελείωμά του άουτ.

Μετά τα μέσα του πρώτου μέρους οι Βέλγοι μπόρεσαν να πάρουν λίγα μέτρα στο γήπεδο όμως γρήγορα το.... πλήρωσαν. Στο 38' οι γηπεδούχοι ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, ο Ράμος βρήκε τον Ράφα Σίλβα κι εκείνος τελείωσε τρομερά με το εξωτερικό για το 1-0. Στις καθυστερήσεις, ο... σερβιτόρος έγινε εκτελεστής, με τον Γκονσάλο Ράμος να «χορεύει» απίθανα ανάμεσα σε τρεις αμυνόμενους και να νικά τον Μινιολέ δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το δεύτερο μέρος άρχισε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο. Με γκολ του Γκονσάλο Ράμος που έκανε ό,τι... ήθελε την άμυνα της Μπριζ. Στο 57', ο νεαρός στράικερ με μονοκόμματο πλασέ από γύρισμα του Γκριμάλδο έκανε το 3-0 για την απόλυτα κυρίαρχη Μπενφίκα, «σκοτώνοντας» παράλληλα τις όποιες ελπίδες των Βέλγων.

Η κατάσταση για αυτούς μάλιστα, έγινε ακόμα χειρότερη όταν στο 70' ο Σιλά έκανε το πέναλτι στον Ζιλμπέρτο, με τον Ζοάο Μάριο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, πετυχαίνοντας το τέταρτο τέρμα των Αετών. Με αυτό το γκολ ο Πορτογάλος μέσος έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά ευρωπαϊκά ματς για την Μπενφίκα μετά τον θρυλικό Εουσέμπιο!

Στο 77' ο Νέρες με όμορφο διαγώνιο σουτ από τα αριστερά έκανε το 5-0, με την Μπριζ να μειώνει με το φοβερό σουτ του Μέιερ στο 87' αλλά να αποχαιρετά την Ευρώπη και την Μπενφίκα να «πετά» θριαμβευτικά στα προημιτελικά του Champions League.

Μπενφίκα (Σμιντ): Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Οταμέντι (74' Μοράτο), Αντόνιο Σίλβα (88' Βερίσιμο), Μπα (63΄ Ζιλμπέρτο), Τσικίνιο (63' Νέρες), Φλορεντίνο, Ράφα Σίλβα, Ζοάο Μάριο, Άουρσνες, Ράμος

Μπριζ (Πάρκερ): Μινιολέ, Μάτα (62' Οντόι), Μέχελε, Σιλά, Μπουκάναν, Νίλσεν, Βανάκεν (74' Ριτς), Σόουα (74' Νουσά), Μέιερ), Λανγκ (46' Ονιντιέκα), Γιάρεμτσουκ (Γιούτκλα)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα