Γερμανία: Βαδίζουν προς τη νίκη οι διαμαρτυρόμενοι οπαδοί, δεύτερες σκέψεις για την είσοδο ιδιωτικών επενδύσεων!

germany_protests

bet365

Αγωνιζόμενοι σαν μια γροθιά κόντρα στις φιλοδοξίες της DFL, οι διαμαρτυρόμενοι οπαδοί στη Γερμανία είναι έτοιμοι να ανατρέψουν μόνοι τους τα πλάνα της Ομοσπονδίας και των συλλόγων και να κρατήσουν ζωντανό το περίφημο 50+1.

Ιπτάμενα μπαλάκια τένις και σοκολατένια νομίσματα, τηλεκατευθυνόμενα αμάξια στο χορτάρι, προσωρινές διακοπές και αμέτρητα λεπτά καθυστερήσεων. Ο τελευταίος καιρός στην ποδοσφαιρική Γερμανία είναι γεμάτος από μη κανονικά περιστατικά που όμως αντιτίθενται στην ξένη κανονικότητα που επιχειρείται να επιβληθεί στην Bundesliga και τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Στη χώρα του περίφημου κανόνα 50+1, εκεί όπου κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο καμίας ομάδας, εκεί όπου οι οπαδοί κάνουν κουμάντο στους αγαπημένους τους συλλόγους, τα... ύποπτα σχέδια της Ομοσπονδίας και των ομάδων και το «πράσινο φως» στις ιδιωτικές επενδύσεις, έσκασαν σαν κεραυνός και προανήγγειλαν σεισμικές - αρνητικές - αλλαγές πριν λίγο καιρό.

Η οργανωμένη δράση των οπαδών πάντως, η «παράνοια» - δίχως κινδύνους ή βία - και οι επίμονες διαμαρτυρίες τους φαίνεται πως σιγά σιγά πιάνουν τόπο. Όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, στην DFL πλέον έχουν φυτευτεί για τα καλά σπόροι δεύτερων σκέψεων για αυτές τις αλλαγές και σύντομα θα υπάρξει νέα ψηφοφορία επί του ζητήματος.

«Εάν υπάρξει μια νέα πρόταση στη γενική συνέλευση για τη διεξαγωγή καινούριας ψηφοφορίας στο συγκεκριμένο θέμα, θα χρειαστεί να τουλάχιστον να τη συζητήσουμε», δήλωσε ο Άξελ Χέλμαν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της DFL, ενώ με βάση τα Μέσα της χώρας ολοένα και περισσότερα μέλη της γερμανικής Ομοσπονδίας και σύλλογοι της χώρας είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο νέας συζήτησης και διαπραγματεύσεων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα