Bundesliga: Μαζικές διαμαρτυρίες στα γήπεδα με μπαλάκια του τένις για τις ιδιωτικές επενδύσεις

Νίκος Κικίδης
bochum_union

bet365

Μαζικές αντιδράσεις προκάλεσε στα γήπεδα της Γερμανίας η απόφαση της DFL να καλωσορίσει ιδιωτικές επενδύσεις στο γερμανικό ποδόσφαιρο, με τους οπαδούς να προχωρούν σε συμβολικές διαμαρτυρίες.

Σθεναρή αντίσταση από την οπαδική τάξη της Γερμανίας βρίσκει η απόφαση του οργανισμού του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γερμανία (DFL) να καλωσορίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του επενδύσεις από ιδιώτες.

Οι 36 ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου που συμμετείχαν στη διαδικασία υπερψήφισαν την ιστορική αλλαγή και άναψαν το πράσινο φως για την πώληση ενός ποσοστού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε εξωτερικό επενδυτή, με τα γήπεδα στη Bundesliga ωστόσο να δείχνουν με το καλημέρα τη δυσανασχέτησή τους.

Στους αγώνες με τους οποίους ξεκίνησε η 15η αγωνιστική τηρήθηκε σιωπηλή διαμαρτυρία 12 λεπτών, ενώ στο Μπόχουμ - Ουνιόν οι οπαδοί της ομάδας του Βερολίνου πέταξαν μπαλάκια του τένις μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα οι αντίστοιχοι των γηπεδούχων έκαναν κάτι διαφορετικό και πέταξαν σοκολατένια νομίσματα, εκδηλώνοντας με παραστατικό τρόπο την αντίθεσή τους με τα σχέδια της DFL. Ο Τακούμα Ασάνο ξετύλιξε ένα από τα δεκάδες σοκολατάκια και το έφαγε λίγο πριν σκοράρει απέναντι στην Ουνιόν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα