Μπάτλερ - Αντετοκούνμπο: Από το «δεν μπορεί να με μαρκάρει», στην ταπείνωση! (infographics)

Μπάτλερ - Αντετοκούνμπο: Από το «δεν μπορεί να με μαρκάρει», στην ταπείνωση! (infographics)

bet365

Ο Τζίμι Μπάτλερ την περσινή σεζόν είχε κοροϊδέψει τον Αντετοκούνμπο για το μαρκάρισμα του και φέτος απλά βουλιάζει μαζί με τους Χιτ, μπροστά στην ανωτερότητα του.

Η περσινή σεζόν είχε ενδιαφέρον από πάρα πολλές πλευρές, αλλά σήμερα θα μείνουμε σε όσα είχαν γίνει στην σειρά των Χιτ με τους Μπακς και όσα γίνονται φέτος σε αυτήν. Οι δυο ομάδες έχουν... προηγούμενα, αφού έχουν βρεθεί αρκετές φορές αντίπαλες στα playoffs.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι συναντήσεις δεν είχαν πάει με τον καλύτερο τρόπο για τους Μπακς. Άλλωστε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πριν ξεκινήσει η σειρά, είχε κρατήσει χαμηλό προφίλ, παραδεχόμενος ότι δεν ξέρει αν θα αλλάξει κάτι φέτος. Είναι μόλις μερικοί μήνες πριν και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο Έλληνας σταρ αναδείχτηκε καλύτερος αμυντικός της λίγκας και δέχτηκε σκληρή κριτική, για το ότι δεν μαρκάρει τον Τζίμι Μπάτλερ, που ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση.

Μετά το περσινό Game 1 της σειράς και την ήττα των Μπακς είχε γίνει... σεισμός στο ΝΒΑ με τον Γιάννη. Με δεδομένο ότι είχε αναδειχτεί καλύτερος αμυντικός της λίγκας, η κριτική που δέχτηκε στην απάντηση του ήταν έντονη και αρκετοί δήλωσαν πως το προφανές θα ήταν να θέλει ο Γιάννης να «κλειδώσει» τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Ο Τζέφερσον έκανε την αρχή στην κριτική, ακολούθησε ο Αζάια Τόμας, ο Πέρκινς, ο Τσάνινγκ Φράι, ο Μπεν Γκόλιβερ ήταν μερικοί από εκείνους που έκριναν αρνητικά την απάντηση και βασικά την διάθεση του Γιάννη.

Κάπου εκεί πήρε θάρρος και ο Μπάτλερ και αφού έκανε ένα ακόμα τρελό παιχνίδι κόντρα στους Μπακς, όταν έβαλε καλάθι ξεπερνώντας τον Έλληνα σταρ, άρχισε να φωνάζει ότι δεν μπορεί να τον μαρκάρει. Τελικά η σειρά στους ημιτελικούς της Ανατολής τελείωσε άδοξα για το Μιλγουόκι, με 4 ήττες, μια νίκη και άπειρη κριτική και απογοήτευση.

Η μοίρα έφερε τους δύο αντιπάλους και πάλι απέναντι, αυτή την φορά στον πρώτο γύρο. Όλοι περίμεναν μια μεγάλη «μάχη«, αλλά βλέπουν μια ομάδα να κυριαρχεί απόλυτα και αυτοί είναι οι Μπακς.

Οι Χιτ είναι κακοί, έχουν χάσει ήδη τρία παιχνίδια και εκείνος που στοιχίζει πιο πολύ απ' όλους είναι ο Μπάτλερ. Ο παίκτης που πέρυσι τους πήγε μέχρι το τέλος της διαδρομής και μιλούσε αρκετά, φέτος βλέπει τον Γιάννη και την παρέα του να είναι πιο έτοιμοι από ποτέ.

Συγκεκριμένα μια σύγκριση του περσινού Μπάτλερ με του φετινού είναι αποκαλυπτική. Πέρυσι στα playoffs κόντρα στους Μπακς, είχε 23,4 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 4,4 ασίστ, 1,8 κλεψίματα, ενώ σούταρε πραγματικά εξαιρετικά με 53% στα εντός παιδιάς και 45% στο τρίποντο.

Φέτος, παίζοντας και δύο λεπτά παραπάνω κατά μέσο όρο έχει 15,3 πόντους, 6,7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1,7 κλεψίματα και σουτάρει πολύ άσχημα. Έχει 31% στα εντός παιδιάς και 31% στο τρίποντο, μένοντας πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Έκανε πάλι μεγάλες δηλώσεις, είπε ότι κλείδωσε, αλλά στο παρκέ άλλα φαίνονται. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιμετωπίζει πολύ διαφορετικά την σεζόν. Για την ιστορία σε 3 ματς κόντρα στου Χιτ, ο «Greek Freak» έχει 24,7 πόντους, 16 ριμπάουντ, 5,3 ασίστ και 2,3 κλεψίματα, σε 36,3'' που βρίσκεται στο παρκέ.

Έχει παραδεχθεί πολλές φορές ότι οι Μπακς έχουν αφήσει στην άκρη τον τίτλο του φαβορί και πορεύονται ως αουτσάιντερ. Κρατούν χαμηλούς τόνους, δεν έκαναν την καταπληκτική κανονική διάρκεια που μας είχαν συνηθίσει και αυτό τους βοηθάει σε αυτό που θέλουν να πετύχουν. Ο Αντετοκούνμπο μετά το τέλος του Game 3, παραδέχτηκε ότι ίσως πολλοί να υποτιμούν την ομάδα του, αλλά τόνισε ότι οι Μπακς φέτος έχουν προσθέσει σκληράδα στο ρόστερ τους και αυτό βγαίνει.

Οι Χιτ έχουν χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια με 63 πόντους διαφορά, αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε κόπος από τους Μπακς. Άλλαξαν νοοτροπία, έφεραν παίκτες που όντως τους έκαναν πιο σκληρούς και φυσικά η ομάδα του Μαϊάμι πήρε πέρυσι την απόφαση να πεισμώσει τον Γιάννη. Ο Αντετοκούνμπο δεν ξεχνά, το έχει αποδείξει και ίσως ο Μπάτλερ να σκεφτόταν δεύτερη φορά την προσωπική αναφορά στον MVP της λίγκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέικερς: Φώναζαν «Κόμπι, Κόμπι» οι φίλαθλοι των «λιμνάνθρωπων»! (vid)

Φοβερά πράγματα: Έβαλαν χρονόμετρο για τις βολές του Αντετοκούνμπο! (vid)

Χιτ - Μπακς 84-113: Πάει για... σκούπα η παρέα του Γιάννη! (vid)

Αντετοκούνμπο: Τα καλύτερα του στο 3-0 επί των Χιτ! (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα