Γιανγκ υπάρχουν και χειρότερα: Το κοινό της Νέας Υόρκης μισούσε τον Ρέτζι Μίλερ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Γιανγκ υπάρχουν και χειρότερα: Το κοινό της Νέας Υόρκης μισούσε τον Ρέτζι Μίλερ! (pics & vids)

bet365

Ο Τρέι Γιανγκ περνάει τα... πάνδεινα από το κοινό του Madison Square Garden και το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που μισούσαν περισσότερο από κάθε άλλον οι φίλοι των Νικς, τον Ρέτζι Μίλερ

Από το πρώτο ματς των Νικς με τους Χοκς, καταλάβαμε πως το κοινό της Νέας Υόρκης έχει ιδιαίτερα... αδυναμία στον Τρέι Γιανγκ και θα του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Βέβαια το πράγμα έχει ξεφύγει μετά τα όσα έγιναν και στο Game 2. Aρχικά οι φίλαθλοι των Νικς έβριζαν τον ηγέτη των γερακιών στο Game 1, με τον ίδιο να παίρνει εκδίκηση και να δηλώνει πως: «Όλοι μου έλεγαν να πάω να γα@@θώ και ήθελα να το επαναλάβουν στο τέλος!».

Μετά το τέλος του ματς ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης τον κατηγόρησε για flopping, ενώ στο Game 2 της σειράς, ένας φίλαθλος των Νικς έφτυσε τον Γιανγκ τη στιγμή που ετοιμαζόταν να κάνει την επαναφορά, σε μια κίνηση που δεν τιμά κανέναν φίλαθλο.

Ο Τρέι περνά δύσκολες στιγμές στο Madison Square Garden και το gazzetta.gr στέκεται στον άνθρωπο που έκανε... κηδείες στη Νέα Υόρκη και οι φίλοι των Νικς λάτρευαν να τον μισούν, τον Ρέτζι Μίλερ.

Ειδικά η κόντρα του με τον γνωστό σκηνοθέτη και υποστηρικτή των Νικς, Σπάικ Λι είναι μία από τις κλασικότερες στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο αγαπημένος villain της Νέας Υόρκης

Το 1994 οι Νικς απέκλεισαν τους Πέισερς με 4-3 και προκρίθηκαν στους τελικούς. Στην πρώτη χρονιά χωρίς τον Τζόρνταν στην Ανατολή, οι Νικς και οι Πέισερς είχαν την ευκαιρία τους και τα είπαν στους τελικούς περιφέρειας. Οι Γιουν, Όκλεϊ και Σταρκς έγραψαν ιστορία, αφού οδήγησαν τη Νέα Υόρκη στους τελικούς για πρώτη φορά μετά το 1974.

Το ματς που έχει πάρα πολύ ζουμί είναι το 5ο. Η κόντρα του Ρέτζι Μίλερ με τον σκηνοθέτη και φανατικό φίλαθλο των Νικς έμεινε στην ιστορία σε αυτή τη σειρά.

Ο γνωστός σκηνοθέτης καθόταν στις court seats του γηπέδου και ο Ρέτζι τον κοιτούσε συνεχώς μετά από κάθε εύστοχο καλάθι που έβαζε.

Τελείωσε το ματς με 39 πόντους, 25 εκ των οποίων στην τέταρτη περίοδο, ενώ οι 6 ασίστ και το ένα κλέψιμο συμπλήρωναν με τον καλύτερο τρόπο το show, που χάρισε στους Πέισερς τη νίκη με 93-86 και την ανατροπή στη σειρά από 2-0 σε 2-3!

Το choke sign

Στο Game 5 ο Ρέτζι Μίλερ έκανε στον Σπάικ Λι την χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια στο λαιμό, το περίφημο choke sign, σαν να του λέει «θα σε πνίξω»! Βέβαια αυτό που ήθελε να πει στην πραγματικότητα ήταν πως οι Νικς πνίγονται στα κρισιμα ματς και στις μεγάλες στιγμές (choke). Δεν αντέχουν πίεση.

Την επόμενη μέρα η εφημερίδα New York Daily κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Λι και λεζάντα «Σ' ευχαριστούμε πολύ Σπάικ», στοχοποιώντας τον σκηνοθέτη για την ήττα, αφού νευρίασε τον Μίλερ, ο οποίος τους διέλυσε στο παρκέ.

Ένας «δάσκαλος» του trash talking ο Μίλερ που σίγουρα δεν θα άφηνε ήσυχο τον άνθρωπο που λάτρευε να τα βάζει με τους σταρς των άλλων ομάδων όπως ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Κέβιν Γκαρνέτ, ο Πολ Πιρς.

Ο Σπάικ Λι ανέφερε στο ντοκιμαντέρ του ESPN (30 for 30) για την κόντρα Πέισερς-Νικς πως μετά το Game 5 ένιωθε πως τον κατηγορεί όλη η Νέα Υόρκη και ότι ήταν έτοιμη να του χρεώσει σε μεγάλο βαθμό τον αποκλεισμό αν αυτός ερχόταν. Τελικά οι Νικς πήραν το Game 7, ένα ματς-πόλεμο και ο Σπάικ Λι ανακουφίστηκε, αφού η κόντρα του με τον Μίλερ είχε πάρει άγριες διαστάσεις.

Το κοινό της Νέας Υόρκης είχε δει πολλές φορές τον Ρέτζι Μίλερ να έρχεται στο Madison Square Garden και να δίνει το δικό του show. Λάτρευε να τον μισεί τον θρύλο των Πέισερς και εκείνος από την πλευρά του λάτρευε να κάνει το κοινό να... σιωπά, γούσταρε να βλέπει του φίλους των Νικς να πονάνε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μιλάμε για τον αγαπημένο villain του κοινού του Madison Square Garden.

Συνολικά ο Ρέτζι βρήκε απέναντι του τους Νικς σε 7 σεζόν στα playoffs από το 1993 μέχρι το 2000. Δεν γίνεται να τον ξεχάσει το κοινό της Νέας Υόρκης.

Οι 8 πόντοι σε 9 δευτερόλεπτα

Έναν χρόνο μετά οι Πέισερς πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Νικς παίρνοντας εκδίκηση. Ο Ρέτζι Μίλερ είχε 34, με τον Σμιτς να βάζει 31 και τους Πέισερς να φτάνουν στη νίκη με 107-105 στο Game 1. Σε αυτό το ματς ο Μίλερ πρόσφερε μια από τις πιο κλασικές στιγμές στην ιστορία των playoffs. Κατάφερε να βάλει 8 πόντους σε 9 δευτερόλεπτα, σε ένα απίστευτο show. Reggie Killer όνομα και πράμα.

Στο ματς αυτό είχαμε ένταση μεταξύ του Τσαρλς Όκλεϊ που λάτρευε να εμπλέκεται σε καυγάδες και του πάγκου των Πέισερς. Αμέσως ο Μέισον (ακόμα ένα... κακό παιδί των Νικς εκείνη την αποχή) ζήτησε τον λόγο, αλλά τελικά η κατάσταση δεν ξέφυγε.

Το τελευταίο συναπάντημα

Το 2000 οι Νικς κοντραρίστηκαν με τους Πέισερς και η Ιντιάνα προκρίθηκε στους τελικούς του ΝΒΑ. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο Μίλερ ήρθε αντιμέτωπος με τους Νικς. Οι Πέισερς... εκτέλεσαν τους Νικς στους τελικούς Ανατολής. Με ποιον άλλο; Mα φυσικά με τον Ρέτζι Μίλερ που πέτυχε 34 πόντους στο Game 6 και έκανε το Madison Square Garden να σωπάσει. Ήταν το τέλος μιας τρελής έχθρας των δύο ομάδων. Ήταν και το τέλος της εποχής Πάτρικ Γιούν στους Νικς.

Η κόντρα Πέισερς-Νικς έγινε ντοκιμαντέρ στο ESPN

Η εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ του ESPN (ESPN 30 for 30) αφιέρωσε ένα επεισόδιο στη μεγάλη κόντρα των Νικς με τους Πέισερς, η οποία εξηγεί με καλύτερο τρόπο τι γινόταν εκείνη την εποχή. Ο Γιούιν παραδέχθηκε ότι τότε μισούσε τον Ρέτζι. Πολλά σκληρά φάουλ, πολλοί τσαμπουκάδες, πολύ trash talking, πολλά συναπαντήματα στα playoffs, συνθέτουν μία από τις κλασικότερες κόντρες στην ιστορία του ΝΒΑ. Μια κόντρα που θύμισε πόλεμο κάθε φορά που οι παίκτες των δύο ομάδων βρισκόντουσαν στο παρκέ. Ρέτζι Μίλερ και Σπάικ Λι περιγράφουν όλα όσα διαδραματίστηκαν εκείνες τις εποχές στα ματς των δύο ομάδων και έφτασαν την έχθρα των 2 σε απίστευτα επίπεδα. Ένα ντοκιμαντέρ που αξίζει να το δεις!

 

NBA Τελευταία Νέα