Playoffs δίχως απόλυτο φαβορί: Ποιος μπορεί να γίνει πρωταθλητής στο ΝΒΑ; (poll)

Playoffs δίχως απόλυτο φαβορί: Ποιος μπορεί να γίνει πρωταθλητής στο ΝΒΑ; (poll)

bet365

Λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, όλα μοιάζουν κάπως ανοιχτά και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ένα poll για τον ποιον πιστεύετε για επόμενο πρωταθλητή.

Μένουν τρία παιχνίδια για τις περισσότερες ομάδες του ΝΒΑ, για να τελειώσει η φετινή, πολύ γεμάτη, κανονική περίοδος του ΝΒΑ. Έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές ότι παίκτες και ομάδες πιέστηκαν, η περσινή σεζόν που διακόπηκε, άλλαξε τα δεδομένα και σίγουρα υπάρχει μεγάλη καταπόνηση. Οι ομάδες που πήγαν το καλοκαίρι στην «φούσκα» έχουν παίξει συνεχόμενα παιχνίδια σε υψηλούς ρυθμούς και είναι φανερό και με τους πολλούς τραυματισμούς ότι στοίχισε στις ομάδες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ομάδες που ξεχώρισαν στην κανονική διάρκεια, δεν είναι αυτές που έχουμε... συνηθίσει και η συνέχεια από εδώ και πέρα προβλέπεται ακόμα πιο αμφίρροπη. Φτάσαμε σταδιακά στο τέλος της κανονικής περιόδου και ίσως να μην έχουμε κάποιο απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Πολλές ομάδες θα μπορούσαν να μπουν στην κουβέντα, αλλά όλες έχουν έναν αστερίσκο δίπλα τους. Καμία δεν μοιάζει να έχει την δυναμική να «καθαρίσει» όποιον βρει στον δρόμο της και τα πράγματα αυτή την στιγμή μοιάζουν αρκετά ανοιχτά.

Το gazzetta.gr ξεχωρίζει κάποιες ομάδες και σας καλεί να επιλέξετε εκείνη που θα μπορούσε να γίνει κάτοχος του δαχτυλιδιού στο τέλος της διαδρομής.

ΣΑΝΣ-ΤΖΑΖ

Οι Σανς και οι Τζαζ έχουν κάνει το 1-2 στην Δύση κάτι που αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη την φετινή σεζόν. Δύο ομάδες που μάλλον κανείς δεν περίμενε, έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ και δίκαια βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις. Όλα καλά μέχρι εδώ. Η συνέχεια όμως ακόμα έχει κάποια ερωτηματικά. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι στα κρίσιμα θα κρατηθούν σε τόσο υψηλό επίπεδο και στα playoffs, θα είναι το ίδιο αποτελεσματικές. Χρειάζεται εμπειρία, ψυχραιμία και το καλύτερο παιχνίδι απ' όλους για να τα πετύχουν και οι δύο αυτές ομάδες δεν έχουν δοκιμαστεί, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, σε πίεση πρωταθλητισμού.

ΚΛΙΠΕΡΣ-ΛΕΙΚΕΡΣ-ΝΑΓΚΕΤΣ

Οι δύο ομάδες είχαν αντίθετους δρόμους την φετινή σεζόν. Οι Κλίπερς ξεκίνησαν πιο δύσκολα και στην πορεία και εντελώς αθόρυβα έχουν φτιάξει ένα σύνολο που προχωράει πολύ καλά. Άφησαν πίσω τους τα μεγάλα λόγια της περσινής σεζόν και πιο ήρεμα και συγκεντρωμένα προχωρούν σταθερά προς τον στόχο τους.

Από την άλλη, οι Λέικερς ξεκίνησαν δυνατά, αλλά οι τραυματισμοί τους έχουν κάνει την πορεία από εδώ και πέρα πολύ δύσκολη. Έχουν πέσει στο play-in , ακόμα παίζουν δίχως τον ΛεΜπρον και έχουν πολύ ανηφορικό δρόμο αν θέλουν να φτάσουν σε ένα δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Οι Νάγκετς δεν γίνεται να μην μπουν στην μεγάλη εικόνα. Έχουν τον πιθανότατα MVP της λίγκας, ο Γιόκιτς που κάνει ό,τι μπορεί, έχουν χάσει τον Μάρεϊ και δίνουν την δική τους μάχη. Δεν είναι εύκολο. Δεν φαίνονται έτοιμοι και αυτοί για να πάνε μέχρι το τέλος, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους βγάλει από την μεγάλη εικόνα, αφού θα παλέψουν για τον τίτλο.

ΜΠΑΚΣ

Δύσκολα είναι τα πράγματα και για τους Μπακς φέτος. Οι σεζόν που πήγαιναν... τρένο στην κανονική διάρκεια έχουν περάσει και φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες. Η άμυνα που δεν παίζουν τους έχει έρθει αρκετές φορές στο προσκήνιο και τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα στα playoffs. Μόνο η επίθεση και τα τρίποντα δεν θα τους πάνε μέχρι τους Τελικούς και το ξέρουν αι οι ίδιοι. Ο Αντετοκούνμπο παραδέχτηκε ότι φέτος η ομάδα του δεν είναι φαβορί, είναι αουτσάιντερ και αυτό ίσως να είναι για καλό. Πάντως, τα πράγματα θα είναι στα Playoffs και οι Μπακς θα πρέπει να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο τους.

ΣΙΞΕΡΣ-ΝΕΤΣ

Οι δύο ομάδες που τερμάτισαν στην κορυφή της Ανατολής είναι οι Σίξερς και οι Νετς. Η ομάδα της Φιλαντέλφεια ίσως να είναι η καλύτερη της κανονικής διάρκειας. Πιο ήρεμοι από ποτέ, με τον Εμπίντ συγκεντρωμένο μόνο στο παρκέ, δίχως δηλώσεις, δίχως γκρίνιες έχουν καταφέρει να πάρουν με ευκολία την πρώτη θέση της Περιφέρειας. Είναι σίγουρα μια από τις πιο σταθερές ομάδες της φετινής σεζόν και σίγουρα είναι πρόκληση για εκείνους να φτάσουν μέχρι τους Τελικούς.

Η άλλη ομάδα που ξεχώρισε από την αρχή της σεζόν ήταν οι Νετς. Η ομάδα του Μπρούκλιν, στους δύο σταρ της, πρόσθεσε ακόμα έναν τον Τζέιμς Χάρντεν και πολλοί σκέφτηκαν ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Βέβαια, δεν έχουν πάει όλα ιδανικά και με το τέλος της κανονικής περιόδου, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι οι Νετς τρομάζουν. Αρχικά έχουν παίξει ελάχιστες φορές, Ίρβινγκ, Ντουράντ και Χάρντεν έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και αποτελεί ένα ερωτηματικό πως τελικά θα εμφανιστούν και οι τρεις μαζί στο παρκέ, να αγωνίζονται για τον πραγματικό τους στόχο.

Loading...
 

NBA Τελευταία Νέα