Χάρντεν: Αν το χάσει και φέτος, δεν θα υπάρχει δικαιολογία! (pics & vids)

Χάρντεν: Αν το χάσει και φέτος, δεν θα υπάρχει δικαιολογία! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Χάρντεν: Αν το χάσει και φέτος, δεν θα υπάρχει δικαιολογία! (pics & vids)
Ο Τζέιμς Χάρντεν βρίσκεται πλέον στους Νετς σε μια κίνηση-βόμβα και το gazzetta.gr γράφει για τον παίκτη που δεν θα έχει ελαφρυντικό αν αποτύχει ξανά στα playoffs.
Κάλιαρι - Μίλαν: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και Live Streaming*. |21+

Eίναι το πρόσωπο των ημερών. Η... βόμβα που έφερε τον Τζέιμς Χάρντεν στους Νετς, προκάλεσε παροξυσμό στη λίγκα.

Από το 2012 βρισκόταν στους Ρόκετς, ωστόσο με τις πράξεις του τον τελευταίο καιρό ώθησε την ομάδα του να τον δώσει. Δεν άντεχε άλλο, ήθελε μια διαφυγή, έψαχνε μια νέα αρχή, ζητά το πρωτάθλημα που του λείπει.

Κάζινς και Τάκερ στάθηκαν στην συμπεριφορά του Μούσια, με τον Boogie να δηλώνει πως έδειξε ασέβεια με όλα αυτά που είπε.

Ο Χάρντεν φέτος έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του για τον τίτλο και αν αποτύχει ξανά δεν θα έχει καμία δικαιολογία.

Το gazzetta.gr αναλύει.

Πρέπει να δείξει πως είναι ηγέτης και συμπαίκτης

«Είμαι ένας ελίτ παίκτης, ένας ελίτ συμπαίκτης και ένας ελίτ ηγέτης», ήταν τα πρώτα λόγια του σαν παίκτης του Μπρούκλιν, προτού συμπληρώσει: «Είμαι ένας τύπος που θα κάνει τα πάντα για να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε».

Πολλοί όμως ξέρουν πως τις περισσότερες φορές λειτουργεί με γνώμονα το «εγώ» και οχι το «εμείς». Και ο τρόπος που αγωνίζεται, αυτό δείχνει.

Ένα σπάνιο ταλέντο, ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της ιστορίας που όμως δεν θέλει να αλλάξει είναι τον τρόπο παιχνιδιού του για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες να πάρει ένα πρωτάθλημα.

Και δεν θέλησε να το κάνει ποτέ στο Χιούστον, στο οποίο δεν έφτασε ποτέ μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ με τον Χάρντεν κουμανταδόρο. Θα μπορέσει να το κάνει τώρα;

Θα καταφέρει να βάλει νερό στο κρασί του και να παίρνει λιγότερες προσπάθειες γιατί υπάρχει μόνο μία μπάλα; Φυσικά θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τους Ίρβινγκ-Ντουράντ για το καλό της ομάδας.

Με το ταλέντο που έχει αυτή η τριάδα, αν δεν πάρει πρωτάθλημα, θα έχει αποτύχει παταγωδώς.

Η κριτική του Σακίλ δεν είναι άδικη

Ο Σακίλ Ο'Νίλ έκανε τον απολογισμό του Μούσια στο Χιούστον και του άσκησε κριτική.

«Μην λες ότι έδωσες τα πάντα για την πόλη γιατί είναι ψέμα αυτό», ανέφερε, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε τα στατιστικά του Χάρντεν στα elimination games των Ρόκετς στα playoffs.

Τέλος ο Diesel στάθηκε σε όλα τα μεγάλα ονόματα που είχε κατά καιρούς στο Χιούστον ο Χάρντεν, δηλαδή τους Χάουαρντ, Πολ και Ουέστμπρουκ και είπε πως με κανέναν από αυτούς δεν μπόρεσε να φέρει επιτυχία στην ομάδα.

Σίγουρα θα πρέπει να σταθούμε στο τι έκανε ο Χάρντεν, όταν το Χιούστον βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στα playoffs.

Δηλαδή στα περίφημα elimination games. Τη σεζόν 2012-13 είχε 7/22 σουτ και 26 πόντους στο Game 6 κόντρα στους Θάντερ, όπου οι Ρόκετς ηττήθηκαν και αποκλείστηκαν. Γενικά στη σειρά σούταρε με 29% τρίποντα και 39% εντός πεδιάς.

Την επόμενη σεζόν πάλι είχαμε αποκλεισμό, αυτή τη φορά από τους Μπλέιζερς στο Game 6 με την τριποντάρα του Λίλαρντ. Στο 6ο ματς ο Χάρντεν πάλεψε με 34 πόντους και 9/15 σουτ, αλλά δεν τα κατάφερε. Συνολικά είχε 32% τρίποντα και 39% εντός πεδιάς.

Πάμε και στη σεζόν 2014-15. Αρχίζουν τα συναπαντήματα με τους Ουόριορς και ο Χάρντεν μετρά 2/11 σουτ και 14 πόντους στο καθοριστικό Game 5 που έφερε τον αποκλεισμό στους τελικούς Δύσης.

Πάλι οι Ουόριορς θα... καθαρίσουν τους Ρόκετς στα 5 ματς άνετα την επόμενη σεζόν, με τον Μούσια να έχει 35 πόντους με 12/23, αλλά να μην είναι αρκετό.

Σεζόν 2016-17 και ημιτελικοί Δύσης με Σπερς. Πάλι choke για Χάρντεν και Ρόκετς στα 6 ματς. Μάλιστα στο Game 6 xάνουν με το απίθανο 114-75. Ο Χάρντεν είχε 2/11 σουτ και 2/9 τρίποντα με 10 πόντους.

Την αγωνιστική περίοδο 2017-18, οι Ρόκετς φτάνουν κοντα στους τελικούς ΝΒΑ, τους αγγίζουν. Όμως λυγίζουν στο Game 7.

Χωρίς τον Κρις Πολ που είναι off λόγω τραυματισμού, ο Χάρντεν θα πρέπει να το πάρει πάνω του απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της ιστορίας με τετράδα (Κάρι, Ντουράντ, Τόμπσον και Γκριν).

Στο Game 7 βάζει 33 με 12/29 σουτ όμως το 2/13 τρίποντα που είχε, στοιχίζει τον αποκλεισμό (ήττα με 101-92).

Την επόμενη σεζόν πάλι οι Ουόριορς στέκονται εμπόδιο στον δρόμο του. Χάνει στα 6 ματς σε ημιτελικούς Δύσης και στο Game 6 μετρά 35 πόντους με 6/15 τρίποντα.

Για να φτάσουμε στην περσινή σεζόν που βρίσκει απέναντι τους Λέικερς που μετά έφτασαν στον τίτλο.

Οι λιμνάνθρωποι το καθαρίζουν στα 5 ματς και ο Μούσιας κάνει καλή σειρά με 29.4 πόντους, αλλά το 2/8 τρίποντα του Game 5 στοιχίζει.

Αν κρίνουμε όλα τα elimination games του Μούσια, βλέπουμε ότι λίγες φορές έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, άρα ο Σακίλ έχει δίκιο.

Σίγουρα το γεγονός πως στον δρόμο του έβρισκε συχνά τους απίθανους Ουόριορς ή τους περσινούς Λέικερς, μπορεί να αποτελέσουν κάποια δικαιολογία.

Ωστόσο για την ποιότητα του, θα έπρεπε τουλάχιστον μια φορά να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στους τελικούς. Εκεί που δν έχει πάει ποτέ με τους Ρόκετς και έχει να θυμάται το συναπάντημα των Θάντερ με τους Χιτ. Τότε βέβαια δεν ήταν ο σταρ του σήμερα.

Είχε εξαιρετικούς συμπαίκτες, αλλά δεν ταίριαξε με κανέναν

Πάμε και στην άλλο κομμάτι των δηλώσεων του Diesel που στάθηκε στους συμπαίκτες που είχε και στο γεγονός πως δεν μπόρεσε να φτάσει στην κορυφή με κανέναν από αυτουύς.

Κατά σειρά συμπαίκτες με τον Χάρντεν ήταν οι Ντουάιτ Χάουαρντ, Κρις Πολ, Ράσελ Ουέστμπρουκ. Όλοι τους all star την περίοδο που ήταν μαζί με τον Μούσια.

Όμως με κανέναν δεν είχε ποτέ την εξαιρετική χημεία στο παρκέ, με κανέναν δεν μπόρεσε να φτάσει μέχρι το τέλος.

Φυσικά υπάρχουν και άλλη σημαντικοί συμπαίκτες όπως οι Γκόρντον, Τάκερ και Κόβινγκτον, οι οποίοι ήταν μαζί του πέρυσι μαζί με τον Ουέστμπρουκ, ωστόσο η ομάδα απέτυχε παταγωδώς κόντρα στους Λέικερς.

Αν όχι τώρα, πότε;

Kαι αν όλοι αυτοί που σας προανέφερα, δεν είναι αρκετοί, τότε φέτος δεν μπορεί και δεν γίνεται να έχει καμιά δικαιολογία.

Στους Νετς βρίσκει τους απίθανους Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ.

Από την μία ο KD πήρε 2 πρωταθλήματα με τους Ουόριορς, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε μια ομάδα με Κάρι και Τόμπσον. Πήρε 2 σερί βραβεία ΜVP τελικών, ενώ κέρδισε τη μάχη από τον ΛεΜπρόν εκεινες τις χρονιές, το 2017 και το 2018.

Μιλάμε για τον κορυφαίο ίσως σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας στη λίγκα. Ένα επιθετικό πακέτο που όμοιο του δεν υπάρχει, έναν σταρ που δεν μπορείς να τον μαρκάρεις, αφού πάντα σουτάρει από πάνω σου και έχει τεράστιο ρεπερτόριο στις κινήσεις.

Πάμε και στον Uncle Drew.

Πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2016 με τους Καβς στην μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία. Με δικό του τρίποντο οι Καβς έφτασαν στον τίτλο.

Ένα παιδί λίγο... τρελό, αλλά με ταλέντο που ξεχειλίζει. Εκ των καλύτερων ντριμπλέρ και χειριστών μπάλας στην ιστορία. Ταχύτατος, ζογκλέρ, δεν φοβάται να πάει μέσα στα θηρία. Πλαστικός.

Ότι και να πούμε είναι λίγο για Ντουράντ και Ίρβινγκ.

Και αν βάλουμε και τον Μούσια στην εξίσωση, το πράγμα ξεφεύγει. O Xάρντεν έχει παίξει 8 φορές All Star Game, έχει βγει MVP το 2018, ενώ τις τρεις τελευταίες σεζόν αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ του ΝΒΑ.

Ο Ίρβινγκ έχει βρεθεί 6 φορές σε All Star Game, ενώ ο KD μετρά 10 παρουσίες και σε 4 περιπτώσεις ήταν ο top scorer του ΝΒΑ μαζί με τα υπόλοιπα που αναφέραμε παραπάνω.

Πρόκειται για την κορυφαία επιθετική τριάδα στην ιστορία της λίγκας. Και αν δεν θέλετε κορυφαία, σίγουρα δεύτερη καλύτερη γιατί θαυμάσαμε και το Κάρι-Ντουράντ-Κλέι στους Ουόριορς.

Με αυτούς τους 2 συμπαίκτες, ο Χάρντεν δεν θα έχει δικαιολογία αν αποτύχει φέτος.

Τα ψέματα τελείωσαν. Πρέπει να φτάσει τον τίτλο. Έτσι κι αλλιώς είπε πως φεύγει από τους Ρόκετς για να διεκδικήσει πρωτάθλημα.

Έχει όλα τα εφόδια, έχει δίπλα του παιχταράδες.

Τώρα μένει να δούμε αν η ποιότητα και το ταλέντο που υπάρχει στο Μπρούκλιν φτάνει για να νικήσουν την... τρέλα και τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

 

NBA Τελευταία Νέα