Χάρντεν στους Νετς: Θα επικρατήσει το μπάσκετ ή η... τρέλα;

Αντωνία Σπανού
Χάρντεν στους Νετς: Θα επικρατήσει το μπάσκετ ή η... τρέλα;

bet365

Ο Τζέιμς Χάρντεν μετά από όσα έκανε έγινε ανταλλαγή στους Νετς, αλλά τώρα η πρόκληση είναι τεράστια για όλους.

Το «μπαμ» στο ΝΒΑ είναι γεγονός, έστω και αν ήρθε σε λίγο περίεργη περίοδο. Όλοι σχολίαζαν πως η φετινή preseason ήταν κάπως φτωχή, χωρίς μεγάλες ανταλλαγές και να που λίγο καιρό μετά, είχαμε την πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

Ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε την επιθυμία του πράξη και είναι μέλος των Μπρούκλιν Νετς. Ο «Μούσιας», μετά από 7 χρόνια στο Χιούστον, φεύγει ως εχθρός από εκεί. Όλο αυτό τον καιρό ήταν σε έναν οργανισμό που του φερόταν σαν Θεό, όλα του τα τερτίπια και οι επιθυμίες γινόντουσαν πράξη και κανείς δεν ήθελε να τον δυσαρεστεί. Κανείς ποτέ δεν γκρίνιαξε για το ότι κοιτούσε τα στατιστικά του πιο πολύ από την ομάδα, ποτέ δεν βγήκε κάτι αρνητικό και μάλιστα ακόμα και φέτος στηρίχθηκε μέχρι το τέλος.

Όμως ο Χάρντεν επέλεξε να φύγει και έκανε ό,τι περνά από το χέρι του, για να το πετύχει. Πήγε σε όποιο στριπ κλαμπ υπήρχε, πήγε σε πάρτι ενώ η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία, γύρισε σε κακή κατάσταση με πολλά παραπάνω κιλά και τελικά έπαιζε σαμποτάροντας και την προσπάθεια των υπολοίπων.

Τελικά βγήκε το είπε δημοσία, κόπηκε από την προπόνηση και οι Ρόκετς έφτασαν στα όρια τους δίνοντας τον στους Νετς, με εξαιρετικά ανταλλάγματα. Φυσικά, όπως ήταν λογικό η κίνηση αυτή τάραξε τα νερά του ΝΒΑ. Οι παίκτες αντέδρασαν , ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραδέχτηκε ότι οι Νετς δυνάμωσαν, αλλά παράλληλα είναι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν για το Μπρούκλιν.

Ο κακομαθημένος σταρ των Ρόκετς, πάει να παίξει μαζί με τον κακομαθημένο σταρ των Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ και μαζί με τον τρίτο, ίσως όχι κακομαθημένο με την έννοια των άλλων δύο, αλλά ιδιαίτερο Κέβιν Ντουράντ.

Και κάπου εδώ τελειώνει ο αρχικός ενθουσιασμός και πάμε σε πραγματικά ερωτήματα...

ΔΥΝΑΜΩΣΑΝ ΟΙ ΝΕΤΣ;

Aδιαμφισβήτητα οι Νετς είναι φαβορί για το πρωτάθλημα και έκαναν μια κίνηση που άλλαξε τα δεδομένα. Έχουν τρεις All Star στην ομάδα τους, άπειρο ταλέντο, εμπειρία και θεωρητικά όλα τα εφόδια για να φτιάξουν μια εξαιρετική ομάδα, που θα πάει ξεκάθαρα για τον τίτλο. Ο Νας έχει μπασκετικά υπερόπλα στα χέρια του, με το ταλέντο να ξεχειλίζει, με ένα ερωτηματικό για τους ψηλούς της ομάδα.

Χάρντεν, Ίρβινγκ και Ντουράντ μπορούν να διαλύσουν οποιαδήποτε άμυνα και να κερδίσουν παιχνίδια από τα αποδυτήρια. Ειδικά Χάρντεν και Ντουράντ βρίσκονται ξανά. Πολλοί μιλούν για το τι θα είχε γίνει στους Θάντερ αν δεν είχε διαλύσει το τρίο των Χάρντεν, Ουέστμπρουκ και Ντουράντ και πλέον θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε σε μια νέα εκδοχή του.

Το ταλέντο ξεχειλίζει, ειδικά στην επίθεση. Οι Νετς μοιάζουν ικανοί να τρομάξουν οποιαδήποτε άμυνα από τα αποδυτήρια. Οι τρεις τους σε μια καλή τους βραδιά είναι ικανοί για το μεγαλείο και φυσικά το ΝΒΑ δεν θα μπορούσε να μην τρίβει τα χέρια του με αυτή την εξέλιξη.

Θέαμα, σκορ, παιχταράδες που θα συνεργάζονται. Τι άλλο να ζητήσει η λίγκα από τους Νετς και τι άλλο να δηλώσουν όλοι απ' έξω για μια ομάδα που έχει όλα τα φόντα να φτάσει μέχρι το τέλος και γιατί όχι να πάρει την κούπα. Αλλά κάπου εδώ, στα θεωρητικά μπαίνει ένα φρένο και πάμε σε ένα ερώτημα που προκύπτει αυτόματα.

ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΠΕ ΛΙΓΗ... ΤΡΕΛΑ;

Σίγουρα «όχι» είναι η απάντηση. Οι Νετς βρίσκονται ήδη σε μια περίεργη περίοδο και τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα. Ενώ όλα ξεκίνησαν καλά, με τους Ίρβινγκ και Ντουράντ να συνεργάζονται άψογα, τα πράγματα γρήγορα και απότομα άλλαξαν. Ο Ίρβινγκ, για άγνωστους ακόμα λόγους, βαρέθηκε μάλλον και παράτησε την ομάδα του και το μπάσκετ. Εξαφανίστηκε από όλους και αρνείται να παίξει, με την δικαιολογία ότι δεν θέλει.

Όλοι το ψάχνουν, αλλά εκείνος είναι άφαντος ή μάλλον όχι ακριβώς. Είναι άφαντος για τους Νετς, γιατί εμφανίστηκε να διασκεδάζει στο πάρτι γενεθλίων της αδελφής του. Ο Ίρβινγκ δεν θέλει να παίξει, κανείς δεν ξέρει τον λόγο και η λογική που επικρατεί είναι ότι βλέπουμε τον γνωστό Ίρβινγκ. Παικτάρα όσο παίζει, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ. Κάθε χρόνο και κάτι άλλο τον ενοχλεί. Τα έχει βάλει με τον Νας, χάλασε την σχέση του με τον Ντουράντ και απλά δεν εμφανίζεται να παίξει σε μια ομάδα, που να μην ξεχνάμε ότι έχει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο.

Πλεον, σε αυτή την τρελή κατάσταση, έρχεται ο Χάρντεν να φέρει και τα... δικά του. Ο «Μούσιας» είναι αντιδραστικός, δεν έχει μάθει να μην περνάει το δικό του και στην ηλικία που είναι πρέπει να μάθει να μοιράζεται. Να μοιράζεται μπάλες, πόντους, στατιστική, το παρκέ, τα πρωτοσέλιδα όλα. Δεν είναι ο μοναδικός σταρ στην νέα του ομάδα και σίγουρα δεν πήγε στο Μπρούκλιν, με την αίγλη που τον ακολουθούσε. Είναι με αρκετά παραπανίσια κιλά, με το μυαλό του τόσο καιρό σε άσχετα με το μπάσκετ πράγματα και πάει σε μια ομάδα που είχε δικά της θέματα να λύσει.

Στην μέση όλων αυτών ο Κέβιν Ντουράντ. Ο KD γύρισε σαν να μην έφυγε, μοιάζει ο πιο λογικός απ' όλους και είναι εκεί για να βγει μπροστά για την ομάδα του. Φαίνεται ήρεμος, κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις, αλλά τώρα και εκείνος σίγουρα θα επηρεαστεί. Ενώ περιμένει να δει τι θα γίνει με τον Ίρβινγκ, έρχεται και ο Χάρντεν, για να βρουν ισορροπία και στην δικιά τους σχέση.

Είναι πιο εύκολο σίγουρα, αφού γνωρίζονται, αλλά τα χρόνια πέρασαν και πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία συνύπαρξη τους. Οι τρεις παίκτες αυτοί, που έχουν άπειρο ταλέντο και πολλά θέματα να λύσουν, πρέπει να βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν και αυτό είναι μια τεράστια πρόκληση και για τους ίδιους, αλλά και την ομάδα. Σίγουρα θα μπορεί να γίνει, αλλά το κατά πόσο είναι όλοι πρόθυμοι, είναι ένα ερώτημα που θα περιμένουμε να απαντηθεί σύντομα.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΤΙΚΟΣ Η' ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ;

Η πιο δύσκολη ερώτηση για να απαντηθεί και μάλλον δεν υπάρχει και μια απάντηση που μπορεί να δώσει κάποιος με σιγουριά. Οι Νετς επέλεξαν έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της λίγκας. Μία επιθετική «μηχανή» και πολλές θα ήταν οι ομάδες που θα τον ήθελαν. Από την άλλη πήραν μαζί του, όλα τα θέματα που έχει. Τις γκρίνιες, τα τερτίπια, την κακή συμπεριφορά όταν δεν του αρέσει κάτι και φυσικά έναν παίκτη που δείχνει να μην είναι στην καλύτερη του κατάσταση.

Από εκεί και πέρα πρόσθεσαν ακόμα μια δύσκολη κατάσταση, χωρίς να έχουν λύσει τα προηγούμενα προβλήματα τους και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά. Αν θεωρητικά λύσουν το θέμα του Ίρβινγκ και μιλήσουν όλοι μαζί με Ντουράντ και Χάρντεν, έχουμε μια ομάδα έτοιμη για πρωτάθλημα. Οι τρεις στο παρκέ μπορούν να προκαλέσουν τρόμο και φυσικά να πάρουν αποτελέσματα.

Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, ας κάνουμε υπομονή να δούμε τι θα γίνει, μετρώντας θετικά και αρνητικά σε μια κίνηση που μοιάζει στο άκουσμα της εξαιρετική...

 

NBA Τελευταία Νέα