Ίρβινγκ: Ένας... τρελός που πρέπει να ξαναβρεί τον δρόμο του! (pic & vid)

Ίρβινγκ: Ένας... τρελός που πρέπει να ξαναβρεί τον δρόμο του! (pic & vid)

Νίκος Καρφής
Ίρβινγκ: Ένας... τρελός που πρέπει να ξαναβρεί τον δρόμο του! (pic & vid)

bet365

Ο Κάιρι Ίρβινγκ συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις με τα καμώματα του εκτός παρκέ και το gazzetta.gr γράφει για τον παικταρά που δεν σταματά ποτέ να... τρελαίνει κόσμο με τις απόψεις του και τις πράξεις του.

Έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης με αυτά που λέει και κάνει. Και τον τελευταίο καιρό έχει την τιμητική του.

Οι θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες πιστεύει, ο αγώνας που έκανε για να μην γίνει το restart του ΝΒΑ, η λίγκα που ήθελε να δημιουργήσει. Τις τελευταίες μέρες είναι... από τα πιο hot ονόματα στη λίγκα, αφού αρχικά απλά δεν ήθελε να παίξει κόντρα στους Σίξερς, ενώ στη συνέχεια... εξαφανίστηκε και πήγε σε πάρτι δίχως να φορά μάσκα.

Ένα είναι σίγουρο πως με τον Κάιρι Ίρβινγκ δεν πλήτεις ποτέ. Ένας εκπληκτικός παίκτης στο παρκέ και ένας εκ των κορυφαίων χειριστών μπάλας της ιστορίας. Αλλά περισσότερο ενδιαφέρον έχει η δράση του εκτός παρκέ.

Από την... επίπεδη Γη μέχρι την... εξαφάνιση του, κάνοντας έναν ολόκληρο οργανισμό του Μπρούκλιν να τον ψάχνει. Σε μια περιοχή που φέτος μπορεί να είναι το πανηγύρι των ζουρλών.

Το gazzetta.gr στέκεται στην... τρέλα του Κάιρι Ίρβινγκ!

Όταν ξεκίνησαν όλα

Το 2017 ο Uncle Drew είχε φιλοξενηθεί στο podcast του Ρίτσαρντ Τζέφερσον και του Τσάνινγκ Φράι και είχε ρίξει τη βόμβα, υποστηρίζοντας πως η Γη είναι επίπεδη.

«Σας το λέω, είναι μπροστά μας. Μας λένε ψέματα μέσα στα μούτρα μας. Η γη είναι επίπεδη».

Ενάμιση χρόνο μετά από αυτή τη δήλωση, έκρινε σωστό να ανακαλέσει.

«Όταν έκανα τη συγκεκριμένη δήλωση ήταν μια περίοδος που μου άρεσαν πολύ οι θεωρίες συνωμοσίας. Όμως κατάλαβα πως ακόμη κι αν πιστεύεις κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να βγαίνεις και να το λες έτσι εύκολα. Λυπάμαι για όλο το θόρυβο που έγινε και για όσους καθηγητές έρχονταν και μου έλεγαν πως δημιούργησα αμφιβολίες στους μαθητές τους. Απολογούμαι», ήταν τα λόγια του Κύριε Ελέησον.

Οι υπόλοιπες θεωρίες συνομωσίας

Φυσικά υπάρχουν κι άλλες θεωρίες συνομωσίας στις οποίες πιστεύει. Ο Κάιρι έχει κάνει κι άλλες δηλώσεις που έχουν σηκώσει συζήτηση, κάνοντας πολλούς ανθρώπους να αναρωτιούνται.

Αρχικά ανέφερε σε Μέσο της Βοστώνης πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε επειδή ήθελε να βάλει τέλος στο παγκόσμιο... καρτέλ των τραπεζών.

Επιπλέον άποψη του είναι πως η CIA προσπάθησε να προσλάβει Τζαμαϊκανούς για να δολοφονήσουν τον Μπομπ Μάρλεϊ. «Ο Μάρλεϊ προσπάθησε να φέρει τους ανθρώπους κοντά. Όλο αυτό χτίστηκε στην αγάπη και την αλήθεια και εμείς σκοτώνουμε ανθρώπους».

Η προσπάθεια να αποτρέψει το restart

Φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει πως ο Ίρβινγκ ήταν μπροστάρης στην προσπάθεια να αποτρέψει τη συνέχεια της σεζόν στο ΝΒΑ. Σε αυτή την περίπτωση πάντως έδειχνε να έχει πολύ σημαντικό λόγο που το κάνει.

Ο 28χρονος σταρ των Μπρούκλιν Νετς αποφάσισε να πάρει θέση για τις ρατσιστικές εντάσεις που επικρατούν και επικρατούσαν στις ΗΠΑ μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και για αυτόν τον λόγο διοργάνωσε conferance call με 200 παίκτες του ΝΒΑ ώστε να μην αγωνιστούν στο restart.

Δεν έμεινε εκεί όμως. Δημιούργησε μια νέα ομάδα παικτών παρέα με τον Έιβερι Μπράντλεϊ που έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με επιστολή που δημοσίευσε το ESPN.

«Δεν θα το βουλώσουμε. Είμαστε μια ομάδα αντρών και γυναικών από διαφορετικές ομάδες που μπορεί να είναι αντίπαλοι, ωστόσο κάναμε περα τα... εγώ μας και τις διαφορές μας για να σιγουρέψουμε πως θα παραμείνουμε ενωμένοι και απαιτούμε ειλικρίνεια κατά τη διάρκεια αυτής της αβέβαιης εποχής», ανέφεραν στο μήνυμα τους και πρόσθεταν «ως μία καταπιεσμένη κοινότητα που βρίσκεται στο στόχαστρο για πάνω από 500 χρόνια και χρησιμοποιείται για την πνευματική ιδιοκτησία της και το ταλέντο της και δολοφονείται από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι πρέπει να 'μας προστατεύουν και υπηρετούν' λέμε ως εδώ»

Η επιστολή, την οποία υπογράφουν και αρκετές παίκτριες του ΝΒΑ, κλείνει ως εξής: «Ολο αυτό δεν γίνεται για τους παίκτες, αθλητές ή διασκεδαστές. Πρόκειται για ένα γκρουπ ανδρών και γυναικών που είναι ενωμένοι για την αλλαγή. Ο καθένας στον τομέα του δεν πρόκειται απλώς να το βουλώσει και να παίξει προκειμένου να αποσπαστεί από αυτό που είναι στα αλήθεια το σύστημα: Χρησιμοποίηση και κακοποίηση. Ποια είναι η ΜΕΓΑΛΗ εικόνα; Είμαστε εδώ για την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΛΛΑΓΗ».

Η πρόταση για νέα λίγκα

Και φτάνουμε στο πιο... τρελό που έκανε. Πάλεψε για να πείσει τους παίκτες να μην κατέβουν να παίξουν και αντί για αυτό να δημιουργήσουν μια νέα λίγκα. Φυσικά αυτή η πρόταση δημιούργησε τεράστια έκπληξη στους υπόλοιπους NBAers.

Πάντως σε όλα αυτά που υποστήριζε ο Ίρβινγκ τις τελευταίες μέρες, υπήρχε και αντίλογος. Και αυτός ήρθε από τους Ματ Μπαρνς και Κέντρικ Πέρκινς.

Οι δυο τους τόνισαν πως ο γκαρντ των Νετς στην αρχή ήταν θετικός για να συνεχιστεί το ΝΒΑ, αλλά άλλαξε γνώμη όταν έμαθε ότι δεν θα του επιτρεπόταν η είσοδος στην... φούσκα, αν δεν αγωνιζόταν, αφού ο ίδιος ήθελε.

Επιπλέον παλιότερα, είχε αλλάξει το όνομα του στο instagram σε Κύριε Ελέησον, αφού όπως είναι γνωστό, ο πατέρας του παίκτη των Νετς ήταν θρήσκος και έτσι επέλεξε να δώσει στον γιο του το όνομα Kyrie (Κύριε), επηρεασμένος από τη βαθιά πίστη του.

Πολλοί παραξενεύτηκαν μόλις είδαν το Κύριε Ελέησον, όμως το όνομα Kyrie έχει ιστορία και ο ίδιος ο Ίρβινγκ θέλησε να το τονίσει περισσότερο.

Δεν έπαιξε γιατί απλά δεν ήθελε

Πάμε και στα πιο πρόσφατα. Αυτά που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό απλά δεν υπάρχουν. Μεγάλη απορία προκάλεσε σε όλους ο λόγος που ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Σίξερς. Ο Νας παραδέχτηκε στο ESPN πως έψαξε τον παίκτη του και απάντηση δεν πήρε ποτέ.

«Του έστειλα ένα μήνυμα, αλλά δεν πήρα απάντηση. Προφανώς τον σκέφτομαι και θέλω να είναι καλά. Είναι προσωπικό θέμα».

Φυσικά ο ίδιος είχε μια απίθανη απάντηση, αφού ανέφερε πως δεν έπαιξε επειδή απλά δεν ήθελε. Αν ο Νας και οι Νετς το ανέχονται όλο αυτό, τότε εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τον Κάιρι.

Η εξαφάνιση

Μετά το «δεν παίζω επειδή δεν θέλω» και την απόφαση να μην απαντήσει στον Νας που τον έψαξε, είχαμε κι άλλα. Ο Ίρβινγκ δεν επέστρεψε στο μπάσκετ και τους Νετς και τα ίχνη του είχαν χαθεί για αρκετές μέρες. Ναι, καλά διαβάσατε. Κανείς εκ των ανθρώπων των Νετς δεν ήξερε που ήταν ο παίκτης τους..

Η ομάδα του δεν είχε ιδέα που είναι και γιατί δεν παίζει, ενώ όλο αυτό έληξε με πρόστιμο 50.000 δολαρίων, ενώ συνολικά θα χάσει 870.000 δολάρια.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ΝΒΑ ξεκίνησε έρευνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας, αφού ο Καϊρί Ίρβινγκ εμφανίστηκε σε πάρτι δίχως μάσκα, την περίοδο της... εξαφάνισης.

Όλα αυτά που έγιναν με τον Uncle Drew έβγαλαν από τα ρούχα του και τον δημοσιογράφο Στίβεν Σμιθ που είπε πως ο παίκτης πρέπει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Tέλος ήρθαν να προστεθούν κι άλλα σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Αμερικάνοι.

Σύμφωνα με τα Μέσα λοιπόν, ο Uncle Drew δεν θέλει τον Νας οι σχέσεις του με τον Ντουράντ δεν είναι καλές. Οι δυο τους έχουν απόσταση τον τελευταία καιρό και δεν επικοινωνούν.

Και να θυμίσουμε πως οι 2 τους είχαν μιλήσει και είχαν συμφωνήσει για να πάνε παρέα στους Νετς το καλοκαίρι του 2019.

Τέλος υπάρχουν και δημοσιεύματα που αναφέρουν πως εξαφανίστηκε για να σαμποτάρει ενδεχόμενη ανταλλαγή του στους Ρόκετς!

Πρέπει να συνέλθει για να παλέψει για τον τίτλο

Η φετινή σεζόν είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Νετς. Το Μπρούκλιν μετά την απόκτηση του Χάρντεν, έφτιαξε μια φοβερή τριάδα μαζί με τους Ντουράντ και Ίρβινγκ.

Ο Uncle Drew είναι στον... κόσμο του αυτή τη στιγμή και όλοι ξέρουν πως πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό του αν θέλει να βοηθήσει το Μπρούκλιν να πάει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι μια πρωταθληματική συνύπαρξη αυτή των 3 παιχταράδων ή θα μετατραπεί σε... εκρηκτική, σε τρελή.

Και οι 3 θα πρέπει να βάλουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», να βάλουν νερό στο κρασί τους και να παίρνουν λιγότερες προσπάθειες γιατί υπάρχει μόνο μία μπάλα.

Και πολύ περισσότερο, ο Uncle Drew θα πρέπει να συνέλθει γρήγορα και να αφήσει τις τρέλες γιατί αλλιώς η σεζόν μπορεί να είναι καταστροφική για τους Νετς.

 

NBA Τελευταία Νέα