Αντετοκούνμπο VS Ντόντσιτς: Το «rivalry» του μέλλοντος στο NBA (vids)

Αντετοκούνμπο VS Ντόντσιτς: Το «rivalry» του μέλλοντος στο NBA (vids)

bet365

Το gazzetta.gr τρέχει τον χρόνο μπροστά και φαντάζεται το NBA να υποκλίνεται σε έναν Έλληνα και έναν Σλοβένο που είναι τόσο διαφορετικοί παίκτες.

Οι Μάβερικς νίκησαν στην παράταση τους Μπακς είναι κάτι που έχει συμβεί και θα ξανασυμβεί ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες της Λίγκας.

Το γεγονός πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι από την μία πλευρά ο Λούκα Ντόντσιτς τελείωσε με 34 πόντους, 14 ριμπάουντ και 19 ασίστ καταγράφοντας το 17ο φετινό του triple double κι από την άλλη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσφερε 34 πόντους και 13 ριμπάουντ, είναι κάτι το οποίο δεν είχαμε συναντήσει έως τώρα όμως θα το ξανασυναντήσουμε σίγουρα στο μέλλον.

Στον αθλητισμό κι ειδικά στο κορυφαίο του επίπεδο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον, ωστόσο η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων στο ΝΒΑ θα είναι σε 3-4 χρόνια από τώρα ένας Σλοβένος και ένας Έλληνας να συνθέτουν το μεγαλύτερο «rivalry» της σεζόν.

ΠΗΓΑΝ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ ΝΒΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όσο και ο Λούκα Ντόντσιτς μετακόμισαν στο ΝΒΑ από την Ευρώπη. Αμφότεροι μάλιστα το δοκίμασαν σε πολύ νεαρή ηλικία κάτι που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα έως τώρα κατορθώματά τους.

Βέβαια η ευρωπαϊκή τους πορεία ήταν εντελώς διαφορετική. Ο ένας με δυσκολία έβρισκε χρόνο συμμετοχής στην ελληνική Α2 και έπαιζε κυρίως στα εύκολα ματς κι ο άλλος πρόλαβε να κατακτήσει την Euroleague και να αναδειχθεί Πολυτιμότερος Παίκτης της.

ΚΟΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ

Ενδεχομένως τα όσα έκαναν οι δυο τους στο παρκέ της «φούσκας» να είναι μέρος από τα «προσεχώς», μέρος από όσα ακολουθήσουν.

Το σίγουρο είναι πως αμφότεροι έχουν πάθος με το μπάσκετ, την προπόνηση, τη νίκη, τους τίτλους. Όταν μπαίνουν στο παρκέ η νοοτροπία που έχουν τους οδηγεί στο να δίνουν το 100% καθημερινά διότι έτσι έμαθαν μεγαλώνοντας.

Λατρεύουν αυτό που κάνουν, θέλουν να νικάνε σε κάθε εσωτερικό διπλό των Μπακς και των Μάβερικς και νευριάζουν όταν αυτό δε συμβαίνει.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛ ΠΑΙΚΤΕΣ

Στο NBA αρέσει η διαφορετικότητα, αρέσει το απρόσμενο, αρέσει η καινούρια ιστορία και έχουν έναν μοναδικό τρόπο όλα αυτά να τα επικοινωνούν. Ο κόσμος στέκεται πάνω στο twitter για να δει μία φάση του Ντόντσιτς ή ένα κάρφωμα του Αντετοκούνμπο.

Πρόκειται για δύο διαφορετικούς παίκτες κάτι το οποίο αποτελεί ευλογία για τον Άνταμ Σίλβερ διότι προβάλλει με τέτοιο τρόπο το προϊόν που θεωρείς πως η μάχη είναι άνιση, αλλά τελικά είναι τόσο ίση και τόσο αμφίβολο το αποτέλεσμα.

Ο Ντόντσιτς είναι μπασκετμπολίστας κλάσης, παίκτης που γνωρίζει άριστα τα βασικά του αθλήματος, που έχει αστείρευτο ταλέντο κι ικανότητες ώστε να τον καθοδηγούν από μόνες τους μέσα στο παρκέ. Χαρακτηριστική η χθεσινή ατάκα του Σλοβένου για την πάσα κάτω από τα πόδια σε κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, «δεν την σκέφτηκα, έτσι μου ήρθε, την είδα και την έκανα. Δεν το είχα σχεδιάσει».

Αυτό ακριβώς είναι μπάσκετ.

Ο Αντετοκούνμπο από την άλλη είναι περισσότερο ένας αθλητής που παίζει μπάσκετ. Βασίζει πολλά στα αθλητικά του προσόντα, ποτέ δεν είχε ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά έχει φτάσει σε αυτό το σημείο χάρη στην δουλειά και την επιμονή του. Είναι ασταμάτητος γιατί πολύ απλά αποτελεί ένα «τέρας της φύσης» σωματικά που δεν έχει αντίπαλο.

Στο Λούκα λείπει η σωματική διάπλαση και τα αθλητικά προσόντα.

Στον Γιάννη λείπει το σουτ και ορισμένα βασικά στοιχεία του μπάσκετ.

Αν τα είχαν κι αυτά θα μιλούσαμε για ρομπότ και όχι για ανθρώπους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Άνταμ Σίλβερ υμνεί τον αδικοχαμένο Ντέιβιντ Στερν για το άνοιγμα του ΝΒΑ στην αγορά της Ευρώπης και τρίβει τα χέρια του διότι ξέρει πως σε 3-4 χρόνια το «rivalry» της Λίγκας του θα έχει για πρωταγωνιστές έναν Έλληνα κι έναν Σλοβένο.

 

NBA Τελευταία Νέα