NBA: Οι κορυφαίοι «6» και όσοι θα... σφραγίσουν την κληρονομιά του Μπιλ Ράσελ (vid)

NBA: Οι κορυφαίοι «6» και όσοι θα... σφραγίσουν την κληρονομιά του Μπιλ Ράσελ (vid)

NBA: Οι κορυφαίοι «6» και όσοι θα... σφραγίσουν την κληρονομιά του Μπιλ Ράσελ (vid)

bet365

Η φανέλα με το αριθμό «6» αποσύρεται από το ΝΒΑ και με αυτόν τον τρόπο... σφραγίζεται η κληρονομιά που άφησε ο Μπιλ Ράσελ των 11 δαχτυλιδιών.

Ο Μπιλ Ράσελ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών και σκόρπισε την θλίψη σε ολόκληρο τον μπασκετικό-και μη- πλανήτη.

Ο άνθρωπος που κατέκτησε 11 πρωταθλήματα και κέρδισε την αιωνιότητα σε τρία λεπτά, «ανάγκασε» το ΝΒΑ να προβεί σε μία σειρά από κινήσεις που θα τιμήσουν την μνήμη του και την σπουδαία καριέρα του.

Το «Νο6» της φανέλας του στους Μπόστον Σέλτικς αναμένεται να αποσυρθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της λίγκας ακολουθώντας τις επιταγές του Μάτζικ Τζόνσον σε μία αναγνώριση κορυφαίου προς κορυφαίο. Όσοι έχουν επιλέξει να αγωνίζονται με τον συγκεκριμένο αριθμό έχουν την δυνατότητα να τον κρατήσουν, ωστόσο κανένα νέο μέλος που έρχεται στο πρωτάθλημα δεν θα έχει... πρόσβαση σε αυτό.

Ο θρύλος του Ράσελ δημιούργησε τον κύκλο των «6» που πλέον κλείνει για να περάσει μαζί του στη λίστα της δόξας.

ΛεΜπρόν Τζέιμς (Χιτ, Λέικερς)

To 2010 ήταν η χρονιά ορόσημο για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που μετακόμισε από το Κλίβελαντ στο Μαϊάμι βάζοντας τις βάσεις για δύο πρωταθλήματα, δύο τίτλους MVP -όσους και τελικών- με τον αριθμό «6» στην πλάτη.

Η αλλαγή «στέγης» στους Λέικερς τον οδήγησε στο να αποχωριστεί για λίγο αυτόν τον αριθμό, ο οποίος επέστρεψε την περασμένη σεζόν μετά και την κατάκτηση του τίτλου στη «φούσκα» του Ορλάντο.

Τζούλιους Έρβινγκ (Σίξερς)

Από την ΑΒΑ στο ΝΒΑ, ο Doctor J θεωρείται από τους μεγαλύτερους παίκτες που πέρασαν ποτέ από τα αμερικανικά παρκέ αφήνοντας ιστορία. Ο Έρβινγκ ήταν από τους μοναδικούς που έγιναν All-Star σε όλες τις σεζόν της καριέρας του, ενώ έφτασε το Νο6 της φανέλας του στην κορυφή ως πρωταθλητής με τους Σίξερς το 1983 και ως MVP δύο χρόνια νωρίτερα.

Μάλιστα, έχει σημειώσει και το πιο viral layup στην ιστορία του ΝΒΑ

Γουόλτερ Ντέιβις (Σανς)

Έχοντας 15 χρόνια μπασκετικής παρακαταθήκης, ο Ντέιβις πέρασε 11 σεζόν με την τους Φοίνιξ Σανς και συνδέθηκε τόσο με την ομάδα ώστε να αποσυρθεί η φανέλα του δύο χρόνια μετά την απόσυρσή του και ο ίδιος να φορέσει το δαχτυλίδι... της τιμής.

Δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο πρωτάθλημα, αλλά έγινε 6 φορές All-Star και ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας τελειώσει τη χρονιά έξι φορές με 20 και πλέον πόντους μέσο όρο.

Μπεν Γουάλας (Πίστονς)

Ο πρωταθλητής του 2004 με τους Πίστονς και προσφάτως μέλος των Hall of Famers, Μπεν Γουάλας, διεκδικεί την... μονοκαθεδρία του κορυφαίου undrafted παίκτη που πέρασε από τα μεγάλα σαλόνια.

Στην πορεία της καριέρας του αναδείχθηκε τέσσερις φορές Αμυντικός της χρονιάς και διακρίθηκε κυρίως για την ικανότητά του σε εκείνο το μισό του παρκέ. Επέλεξε το Νο6 για τις δύο τελευταίες του σεζόν προτού αποσυρθεί.

Πάτρικ Γιούιν (Ορλάντο Μάτζικ)

Άφησε το στίγμα του ως παίκτης των Νιου Γιορκ Νικς, συγκεντρώνοντας μέσο όρο 20 πόντων (και πάνω) σε 13 από τις 15 σεζόν που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ. Το Νο1 στο draft pick του 1985 έκλεισε την καριέρα του ως το Νο6 των Ορλάντο Μάτζικ σηματοδοτώντας έναν από τους καλύτερους παίκτες που έφεραν αυτόν τον αριθμό.

Ακολούθησε την καριέρα του κόουτς και πλέον καθοδηγεί ταλέντα του Big East.

Οι παίκτες που φοράνε τώρα τον αριθμό «6»

Τη δεδομένη στιγμή το μεγαλύτερο όνομα που εμφανίζεται με τον άλλοτε αριθμό του θρυλικού Μπιλ Ράσελ ακούει στο όνομα του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Από εκεί και πέρα οι Άλεξ Καρούσο και Κρίσταπς Πορζίνγκις, με ακόμη 13 παίκτες της λίστας εμφανίζονται ως οι... τελευταίοι των Μοϊκανών αφού ο κύκλος του «6» σφραγίζεται και μπαίνει στο Πάνθεον του ΝΒΑ.

  • ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς)
  • Άλεξ Καρούσο (Σικάγο Μπουλς)
  • Κρίσταπς Πορζίνγκις (Γουάσινγκτον Γουίζαρντς)
  • Λου Γουίλιαμς (Ατλάντα Χοκς)
  • Μόντρεζλ Χάρελ (Σάρλοτ Χόρνετς)
  • Λανς Στίβενσον (Ιντιάνα Πέισερς)
  • Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ (Γιούτα Τζαζ)
  • Χαμιντού Ντιαλό (Ντιτρόιτ Πίστονς)
  • Μπριν Φορμπς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)
  • Κουέντιν Γκριμς (Νιου Γιορκ Νικς)
  • Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς (Σάρλοτ Χόρνετς)
  • Κένιον Μάρτιν Τζ. (Χιούστον Ρόκετς)
  • Μόουζες Μπράουν (Κλίβελαντ Καβαλίερς)
  • Ντέιβιντ Ντιουκ Τζ. (Μπρούκλιν Νετς)
  • Μέλβιν Φραζίερ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)
  • Κίον Τζόνσον (Πόρτλαντ Μπλέιζερς)
 

NBA Τελευταία Νέα