Η βραδιά που οι Νικς επέλεξαν τον Πάτρικ Γιούιν στο draft (vid)

Η βραδιά που οι Νικς επέλεξαν τον Πάτρικ Γιούιν στο draft (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Η βραδιά που οι Νικς επέλεξαν τον Πάτρικ Γιούιν στο draft (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 35 χρόνια οι Νιου Γιορκ Νικς είχαν επιλέξει στο draft του ΝΒΑ τον Πάτρικ Γιούιν, ο οποίος έμελλε να αποτελέσει την σημαία των Νεϋορκέζων για τα επόμενα 15 χρόνια!

Μπορεί ο Αμερικανοτζαμαϊκανός σέντερ στη Δύση της καριέρας να αγωνίστηκε σε Σιάτλ και Ορλάντο, αλλά στο άκουσμα του ονόματος, Πάτρικ Γιούιν, το μυαλό όλων πάει στους Νιου Γιορκ Νικς!

Ήταν 18 Ιουνίου 1985, όταν ο Ντέιβιντ Στερν από το πόντιουμ του «Felt Forum» στη Νέα Υόρκη για να ανακοινώσει ότι οι Νικς επέλεγαν στο νούμερο «1» του draft τον Πάτρικ Γιούιν!

Ακολούθησε... πανζουρλισμός και ντελίριο ενθουσιασμού! Ο απόφοιτος του Τζορτζτάουν με τους 15,3 πόντους και 9,2 ριμπάουντ στο NCAA ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το draft εκείνης της χρονιάς.

Και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, οι Νικς είχαν κάνει... διάνα! Ασχέτως εάν δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν το πολυπόθητο πρωτάθλημα στο πέρασμα των χρόνων...

Ο Γιούιν αγωνίστηκε 15 χρόνια με τη φανέλα της Νέας Υόρκης και μέτρησε στο «Μεγάλο Μήλο» 22,8 πόντους κατά μέσο όρο με 10,4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2,7 τάπες!

 

NBA Τελευταία Νέα