Τζούλιους Έρβινγκ: Όταν σημείωσε το πιο viral layup στην ιστορία του ΝΒΑ (vid)

Τζούλιους Έρβινγκ: Όταν σημείωσε το πιο viral layup στην ιστορία του ΝΒΑ (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 43 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στη σειρά των τελικών μεταξύ των Λέικερς και των Σίξερς, ο μεγάλος Τζούλιους Έρβινγκ σημείωσε ένα από τα πιο ιστορικά καλάθια του ΝΒΑ!

Ήταν 11 Μαΐου 1980 όταν ο «Dr. J» έμελλε να περάσει στην ιστορία του ΝΒΑ για ένα από τα πιο δύσκολα (το οποίο στο πέρασμα των χρόνων έγινε και... viral) καλάθια ever!

Συγκεκριμένα ήταν ο 4ος τελικός του καλύτερους πρωταθλήματος στον πλανήτη και δη στο «The Spectrum» της Πενσυλβάνια, όπου οι 76ers είχαν υποδεχτεί τους Λέικερς με έναν και μοναδικό στόχο. Να φέρουν τη σειρά στα ίσια πριν επιστρέψει στο Λος Άντζελες.

Όπως και έγινε! Η Φιλαντέλφεια επικράτησε με 105-102 αλλά η νίκη πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Όλοι είχαν... «κολλήσει» στο απίθανο baseline scoop του Τζούλιους Έρβινγκ μπροστά από τον (άλλοτε παίκτη του Πανιωνίου) Μαρκ Λάντσμπεργκερ, αλλά και του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

«Εκείνη τη στιγμή προσπαθούσα να κερδίσω ένα πρωτάθλημα και μόλις είδα τη φάση έμεινα με το στόμα ανοικτό! Και σκέφτηκα. Τώρα τι πρέπει να κάνουμε; Να συνεχίσουμε το παιχνίδι με την επαναφορά ή να του ζητήσουμε να το κάνει ξανά;» ήταν τα λόγια του «Μάτζικ» Τζόνσον, ο οποίος δεν πίστευε σε αυτά που έβλεπε

Αν μη τι άλλο ήταν ένα από τα καλύτερα καλάθια στην ιστορία του ΝΒΑ! Ο Τζούλιους Έρβινγκ είχε σε εκείνο το παιχνίδι 23 πόντους με 9/17 δίποντα και 5/6 βολές, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντάριλ Ντόουκινς με 26 πόντους και 12/23 σουτ.

Όσες φορές και αν το δούμε, δεν το χορταίνουμε!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα