Μπακς: Τα πέντε σημεία-κλειδιά για να στριμώξουν τους Σανς! (pic & vid)

Νίκος Καρφής
Μπακς: Τα πέντε σημεία-κλειδιά για να στριμώξουν τους Σανς! (pic & vid)

bet365

Οι Μπακς ψάχνουν νίκη πάση θυσία στο Game 3 των τελικών με τους Σανς και το Gazzetta στέκεται στους τομείς-κλειδιά που πρέπει να δώσουν προσοχή για να πλησιάσουν στη νίκη και να επιστρέψουν στη σειρά.

Απέχουμε λίγες ώρες από το Game 3 των τελικών (03:00 Cosmote Sport 4, live Gazzetta) που θα γίνει στο Μιλγουόκι και οι Μπακς ψάχνουν τρόπο να αφήσουν πίσω τους τις δύο ήττες στα πρώτα παιχνίδια. Μίντλετον και Τάκερ έδειξαν την ανυπομονησία τους για το ματς, ενώ ο Γιάννης στάθηκε στην συμβολή του Κρις Πολ.

Το Gazzetta ξεχώρισε 5 άξονες πάνω στους οποίους είναι απαραίτητο να δοθεί έμφαση από την πλευρά των... ελαφιών για να έρθει το 2-1 και να μείνουν... ζωντανοί στη σειρά.

Να το κάνουν... δύσκολο στον Πολ

Ο Κρις Πολ δεν έχει δυσκολευτεί καθόλου στους τελικούς (όπως και ο Μπούκερ) και κάνει ανενόχλητος το κομμάτι του σε εκτέλεση και δημιουργία, σε κάτι που στάθηκε και ο Greek Freak. Μετρά 27.5 πόντους και 8.5 ασίστ μέσο όρο, καθοδηγώντας μαεστρικά τους Σανς σε αυτό το 2-0. Δεν έχει μέλλον η σειρά αν ο CP3 συνεχίζει να νιώθει τόσο άνετα στην επίθεση. Οι Μπακς θα πρέπει να τον ζορίσουν, να τον τρέξουν, να τον παίξουν πιο physical, να τον κάνουν να ζοριστεί, να τους αισθανθεί. Θα πρέπει να του χαλάσουν λίγο το μυαλό, να τον παίξουν πολύ πιο σκληρά από αυτό που βλέπουμε στα δύο πρώτα ματς των τελικών. Είναι ο... εγκέφαλος των Σανς και όλο το παιχνίδι τους το φτιάχνει εκείνος, αφού η μπάλα περνάει συνεχώς από τα δικά του χέρια.

Να παίξουν καλύτερη περιφερειακή άμυνα και να μην αφήνουν συνεχώς ελεύθερα σουτ

Τόσο στο Game 1 όσο και στο Game 2 είδαμε τους Μπακς να είναι πολύ χαλαροί στην περιφερειακή τους άμυνα. Στον πρώτο τελικό σούταραν με 11/34 τρίποντα, ενώ στον δεύτερο έκαναν πλάκα από την αρχή και κατέληξαν στο εντυπωσιακό 20/40. Και αν παρατηρήσει κανείς όλα τα σουτ που πήραν, τα περισσότερα από αυτά ήταν ελεύθερα και έπειτα από καλή κυκλοφορία. Ειδικά τα τρίποντα που ήρθαν από τις γωνίες με Μπρίτζες και Τζόνσον κατά κύριο λόγο ήταν αμαρκάριστα. Σε αυτόν τον τομέα απαιτείται προσήλωση και από τους πέντε παίκτες που απαρτίζουν την πεντάδα των Μπακς. Σε φάσεις σαν την παραπάνω που οι Σανς έκρυψαν τη μπάλα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, αλλά υπάρχουν άλλοι περιπτώσεις που η άμυνα των Μπακς κοιμήθηκε.

Να μην βγαίνει ο Λόπεζ πάνω σε Μπούκερ-Πολ στις αλλαγές

Το είδαμε πάρα πολλές φορές στο πρώτο ματς της σειράς και λιγότερο στο Game 2. Όμως σίγουρα θα πρέπει να λυθεί ενόψει το Game 5 στο Μιλγουόκι. Δεν υπάρχει ο λόγος να ταλαιπωρείται ακόμα περισσότερο ο Λόπεζ, ενώ είναι ήδη καταπονημένος σε όλη την πορεία των Μπακς στα playoffs. Ειδικά στο πρώτο τελικό, ο Λόπεζ αναγκαζόταν να μείνει πάνω στο μαρκάρισμα του Πολ ή του Μπούκερ μετά τις αλλαγές. Όταν έβγαινε ο Έιτον να δώσει screen και τον ακολουθούσε ο Μπρουκ, στη συνέχεια η άμυνα του Μιλγουόκι έκανε αλλαγές με συνέπεια ο Λόπεζ να μένει πάνω στους δύο σταρ των Σανς (ανάλογα ποιος είχε τη μπάλα) και υπέφερε. Ήταν εύκολος αντίπαλος για εκείνος που ξεκινούσαν την επίθεση τους από έξω και τον εξέθεταν συνέχεια.

Να βοηθήσουν τον Γιάννη οι Μίντλετον και Χόλιντεϊ

Η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης ήταν συγκινητικός στο Game 2 με 42 πόντους, αλλά δεν είχε καμιά βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Και αν συνεχιστεί αυτό, τότε οι Σανς θα σκουπίσουν τα... ελάφια. Από τους κυρίους Μίντλετον και Χόλιντεϊ οι Μπακς περιμένουν πολλά παραπάνω. Στο δεύτερο παιχνίδι οι δύο τους ήταν κακοί στον επιθετικό τομέα και τα... έσπασαν μετρώντας συνολικά 12/37. Με τέτοια επίδοση από τον δεύτερο και τρίτο καλύτερο παίκτης τους, οι Μπακς δεν έχουν καμιά τύχη ακόμα και αν ο Γιάννης συνεχίσει να βάζει 40άρες.

Να κρατήσουν χαμηλά ξανά τον Έιτον

jkjkj

Πάμε και στον αθόρυβο κύριο Έιτον. Μπορεί τα φώτα σε όλα τα playoffs να πέφτουν πάνω σε Πολ και Μπούκερ, ωστόσο χωρίς τον εξαιρετικό Ντιάντρε Έιτον που πάντα δίνει double double, κάνει ματς με 20-10 σε πόντους και ασίστ, ενώ το ποσοστό ευστοχίας του είναι εξαιρετικό και αγγίζει το 70%. Όλα αυτά πριν το Game 2 όπου οι Μπακς έκαναν εξαιρετική ομαδική δουλειά πάνω του και τον περιόρισαν, κρατώντας τον στους 10 πόντους, ενώ στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου του είχαν χαλάσει το μυαλό. Πάντως και εδώ πρέπει να πανε και καλύτερα στον τομέα των ριμπάουντ. Ο Μπαχαμέζος έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και συχνά-πυκνά ανανεώσει επιθέσεις. Στο Game 2 μάζεψε 4 επιθετικά ριμπάουντ και εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ενόψει Game 3. Γιατί εκτός από τον Έιτον, δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση στο ρόστερ των Σανς στις θέσεις των ψηλών και για αυτό αναγκάζεται να περνά ο Κράουντερ πολύ ώρα στο «4» κατά τη διάρκεια των ματς.

 

NBA Τελευταία Νέα