Ο Κρις Πολ ζει την καλύτερη ζωή που μπορεί

Ο Κρις Πολ ζει την καλύτερη ζωή που μπορεί

Ο Κρις Πολ ζει την καλύτερη ζωή που μπορεί

bet365

Στις δοσοληψίες του με τους ανθρώπους, το πεπρωμένο αφήνει πάντα ανοιχτούς τους λογαριασμούς του και ο Κρις Πολ είναι αποφασισμένος να γευτεί, να χορτάσει και να πανηγυρίσει φέτος ό,τι δεν κατάφερε πριν από μια δεκαετία, όταν το trade στους Λέικερς δεν έγινε ποτέ.

Είναι μια αλησμόνητη διαδρομή εκείνη του Κρις Πολ στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο, ένα φιλμ από μόνο του πασίγνωστο και τόσο πετυχημένο ώστε να μην χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη σημείωση στους τίτλους τέλους για να υπογραμμίζεται η αξία του ανδρός. Για πολλούς, ο CP3 είναι ο τελευταίος αυθεντικός πλέι μέικερ - στρατηγός στο ΝΒΑ. Για τον Ντέβιν Μπούκερ, είναι ο κορυφαίος ηγέτης στη λίγκα ενώ ο Μάικαλ Μπρίτζες προχώρησε το θέμα λίγο παραπάνω: «Ο Κρις Πολ προετοιμαζόταν όλη τη ζωή του για αυτές τις στιγμές»! Από το 2005, όταν μπήκε στη λίγκα ως νούμερο 4 στο NBA Draft από τους Χόρνετς, ο Πολ έχει δώσει συγκλονιστικές ερμηνείες. Διάλεγε τη μοίρα του, την αγάπησε δίχως να χάσει στιγμή από τα μάτια του τον μεγάλο στόχο και πλέον, στα 36 του, είναι αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής για πρώτη φορά στην καριέρα του. Τον περασμένο Νοέμβριο, βρέθηκε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή. Οι Φοίνιξ Σανς τον απέκτησαν μέσω trade από τους Θάντερ ώστε να πλαισιώσουν τον Ντέβιν Μπούκερ, σχηματίζοντας ένα από τα πιο ιντριγκαδόρικα δίδυμα της λίγκας. Ήταν το κομμάτι που έλειπε για τους «Ήλιους» που προηγουμένως είχαν κάνει το 8-0 στη «φούσκα» του Ορλάντο δίχως όμως να καταφέρουν να ανέβουν στη μεγάλη σκηνή και να προκριθούν στα playoffs. Το κατάφεραν φέτος και μάλιστα με τον πλέον εμφατικό τρόπο, έχοντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στη regular season και παρουσιάζοντας τρομερή συνέπεια κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Πλέον ο Κρις Πολ σημαδεύει το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του ενώ πριν από 10 χρόνια, θα μπορούσε να είχε παίξει στο πλευρό του Κόμπι Μπράιαντ.

Δεν πήγε στο L.A. για... μπασκετικούς λόγους

Πριν από την έναρξη της σεζόν 2011-12 που θα άρχιζε τα Χριστούγεννα λόγω του lock-out, οι Λέικερς προσπάθησαν να πλαισιώσουν τον Κόμπι Μπράιαντ με τον Κρις Πολ, έναν από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ που τότε ανήκε στους Χόρνετς. Παρεμπιπτόντως, τα προηγούμενα έξι χρόνια η Νέα Ορλεάνη είχε καταφέρει να παίξει στα playoffs μόλις τρεις χρονιές ενώ μόνο το το 2007-08 προκρίθηκε στον β' γύρο. Οι Καλιφορνέζοι, λοιπόν προέρχονταν από τον αποκλεισμό τους με sweep στα ημιτελικά της Δύσης από τους μετέπειτα πρωταθλητές Μάβερικς και προσπάθησαν να φέρουν στο L.A. τον CP3 μέσω trade. Για να συμβεί αυτό, μπήκαν στο παιχνίδι και οι Ρόκετς που ήταν υποχρεωμένοι να πορευτούν δίχως τον Γιάο Μινγκ, ο οποίος αποσύρθηκε λόγω των μαζεμένων τραυματισμών στα γόνατα. Οι Λέικερς θα αποκτούσαν τον All Star γκαρντ και θα έστελναν στους Χόρνετς τους Πάου Γκασόλ και Λαμάρ Όντομ, ενώ με τη σειρά της η Νέα Ορλεάνη θα παραχωρούσε τον Ισπανό σέντερ στους Ρόκετς αντί των Λουίς Σκόλα, Κέβιν Μάρτιν και Γκόραν Ντράγκιτς. Εκείνη την περίοδο οι Χόρνετς βρίσκονταν σε διαδικασία μεταβίβασης και ανήκαν προσωρινά στη λίγκα ενώ ο τότε κομισάριος, Ντέιβιντ Στερν, είχε το δικαίωμα να θέσει βέτο στο trade ως εκπρόσωπος του οργανισμού, κάτι που τελικά έκανε έπειτα από την αντίδραση κάποιων ιδιοκτητών που εμπόδισαν το deal. Ο εκπρόσωπος του ΝΒΑ, Μάικ Μπας, διέψευσε πως αυτή είναι η αιτία, εξηγώντας πως «η λίγκα απέτρεψε την ανταλλαγή για μπασκετικούς λόγους» (σ.σ. basketball reasons ήταν ο όρος που χρησιμοποίησε τότε).

Ο ΛεΜπρόν, οι Λέικερς και τα $44.2 εκατομμύρια

Ο Κρις Πολ δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα των Λέικερς. Εν τέλει, άφησε τη Νέα Ορλεάνη για το Λος Άντζελες, όχι όμως για τους «Λιμνανθρώπους» αλλά για τους Κλίπερς όπου αγωνίστηκε την περίοδο 2011-17 δίχως να καταφέρει να κατακτήσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι. Προσπάθησε να το κάνει το 2017-19 ως συμπαίκτης του Τζέιμς Χάρντεν στους Ρόκετς ωστόσο έπεσε πάνω στους υπερηχητικούς Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Το 2019-20 έπαιξε στην Οκλαχόμα και πλέον το Φοίνιξ είναι το μέρος που του δίνει δυνάμεις και τον απελευθερώνει. Που του δίνει τη μεγάλη ευκαιρία να μην κλείσει την καριέρα του ως ακόμα ένας από τους μεγάλους της λίγκας που αποχώρησε δίχως δαχτυλίδι. Το 2021-22 έχει λαμβάνειν $44.2 εκατομμύρια (player option και όχι team option) ενώ ο κολλητός του, ΛεΜπρόν Τζέιμς τον στηρίζει σε κάθε ευκαιρία. Ο «Βασιλιάς», ο οποίος αποκλείστηκε φέτος στον α' γύρο για πρώτη φορά στην καριέρα του από τους... Σανς του Κρις Πολ, έδειξε πρόσφατα την προτίμησή του στο Φοίνιξ για το πρωτάθλημα ενώ δημοσιεύματα στις ΗΠΑ ερμήνευσαν την κίνηση του Τζέιμς ως κάλεσμα στον CP3 να παίξουν μαζί στους Λέικερς. Προς το παρόν, τουλάχιστον, ο Κρις Πολ απολαμβάνει το ντεμπούτο του στους NBA Finals, έχοντας 32 πόντους και 9 ασίστ μ.ό. στη νίκη των Σανς στο Game 1, δείχνοντας αποφασισμένος να τελειώσει τη δουλειά.

 

NBA Τελευταία Νέα