Όταν χάνεις με 40, δεν μπορείς να μιλάς για πρωτάθλημα!

Όταν χάνεις με 40, δεν μπορείς να μιλάς για πρωτάθλημα!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας είδε τους πιο απογοητευτικούς Μπακς της τελευταίας 4ετίας στο Game 2, αναρωτιέται αν και πως μπορούν επιστρέψουν στην σειρά, μετά από 96 λεπτά στα οποία έχουν «εκτεθεί» ολοκληρωτικά κι έχει υστερόγραφα για τον Γιάννη, τον Ντόντσιτς και τις Εθνικές ομάδες.

Αν μου πείτε ότι στo Game 1, ο ξαφνικός τραυματισμός του Χάρντεν τους έπιασε εξ' απήνης και εντός του αγώνα, δεν μπόρεσαν να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές στο αμυντικό πλάνο που είχαν «δουλέψει» επί μία εβδομάδα (γι' αυτό άλλωστε και ο coach Bud δεν μου γέμισε ποτέ το μάτι), δεν θα διαφωνήσω καθόλου.

Αν συνεχίσετε και αναφερθείτε στην κακή βραδιά τους από την γραμμή των βολών (57,9% με 11/19) και πίσω από τα 7,25 (20% με 6/30 τριπ.) αλλά και στο "non-show" (για τις απαιτήσεις μίας τέτοιας αναμέτρησης) των Μίντλετον-Χόλιντεϊ (13/42 σουτ), θα θεωρήσω όλο αυτό το πακέτο των επιχειρημάτων, ως επαρκείς δικαιολογίες για το προβάδισμα (115-107) που πήραν τα ξημερώματα της Κυριακής (06/06) οι Νετς.


Ο υπογράφων, άλλωστε, ήταν από τους πρώτους που - απόντος του "Μούσια" - περίμενε αξιοσημείωτη ανάκαμψη των Μπακς και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να διεκδικήσουν στα ίσα το "break" και να επιστρέψουν στο "Fiserv Forum" γεμάτοι αυτοπεποίθηση για την δύσκολη συνέχεια. Μετά από την 2η πιο βαριά ήττα (125-86) της εποχής Αντετοκούνμπο στα playoffs (την πρωτιά κατέχει το 120-66 από τους Μπουλς του Γκασόλ στην 1η Μάη του 2015), όμως, τα «ελάφια» έχουν δεχθεί τέτοιο χτύπημα που χρειάζονται επειγόντως ανάνηψη!


Κακά τα ψέματα σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει στα δύο πρώτα ματς και ειδικότερα στο τελευταίο, το Μιλγουόκι δεν πείθει ότι σε καμία περίπτωση μπορεί να νικήσει τέσσερις φορές (μέσα στις επόμενες 12 μέρες), την ομάδα με το περισσότερο ταλέντο και την μεγαλύτερη ποιότητα στο εφετινό πρωτάθλημα.

Τα πράγματα είναι απλά. Οι παίκτες του Μάικ Μπούντενχόλτζερ συνέχισαν τις συνολικά πολύ κακές επιλογές τους στην επίθεση (14/57 τρίπ. με 24,5% και 53,6% βολ. μέχρι στιγμής στην σειρά), ο Μίντλετον (30,2% εντός πεδιάς με 13/43 σουτ) έχει βαλθεί να εκθέσει για 2η σερί σεζόν τον Τζον Χορστ για τα χρήματα που του έδωσε πρόπερσι (178 εκ.$ για πέντε χρόνια), ενώ στο Game 2 που οι κοντοί του Μπρούκλιν είχαν 16/32 τρίποντα (50%), φάνηκε ξεκάθαρα πόσο κομβική είναι (περισσότερο στην άμυνα) η απουσία του Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Μπακς, όμως, μετά την επίθεσή τους (στα δύο πρώτα ματς δεν σκοράρουν ούτε 100 πόντους κατά μέσο όρο), είναι ότι το δεύτερο παιχνίδι κατέδειξε ότι οι - χωρίς Χάρντεν - Νετς μπορούν ακόμη και να τους «σκουπίσουν». Και αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό και σίγουρα πιο απογοητευτικό, ειδικότερα αν είσαι ο general manager της ομάδας και έχεις πείσει τους ιδιοκτήτες ότι ο «κοκκινομάλλης» πρώην συνεργάτης του Γκρεγκ Πόποβιτς είναι «ο άνθρωπος μας» για το πρωτάθλημα!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το χθεσινό ματς ήταν το πιο ξανάστροφο «χαστούκι» σε όλους όσοι πίστευαν ότι αυτή η ομάδα με αυτούς τους παίκτες δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μπορεί να φτάσει στους τελικούς και να διεκδικήσει δαχτυλίδι! Να βράσω τις επισημάνσεις του coach Bud στην συνέντευξη Τύπου, όπου είπε ότι τα «ελάφια» πρέπει να ανασχηματίσουν την επίθεσή τους και την στόχευσή τους σε συγκεκριμένα κομμάτια.

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος PHD για να διαπιστώσει ότι με 86 πόντους παραγωγικότητα, είναι σχεδόν αδύνατον να δυσκολέψει μία ομάδα τον Ντουράντ (μ.ο. 30,5π.), τον Ίρβινγκ (μ.ο. 23,5π.) και την παρέα του! Το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στο πως τους μαρκάρεις! Και πες ότι με διπλές άμυνες και διάφορα τρικ, τους κρατάς και στα δύο ματς κάτω από τους 55 πόντους...

Αλλά όταν δεν παίζει ο Χάρντεν και οι Μάικ Τζέιμς, Γκρίφιν, Χάρις, Σάμετ και Μπράουν όλου του κόσμου, σκοράρουν άλλους 55 ανά παιχνίδι, τότε δεν υπάρχει απλά πρόβλημα, αλλά μάλλον είναι και δυσεπίλυτο!

Κοινώς τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα! Παρά το double double (18π. & 11ρ.), ο Αντετοκούνμπο του Game 2, δεν ήταν αυτός που έχουμε συνηθίσει αλλά από ένα σημείο και μετά δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία, γιατί το ματς είχε κριθεί από το πρώτο μέρος και ίσως να μην υπήρχε λόγος να φορτσάρει.

Με την διαφορά να φτάνει στο -27 πριν την ανάπαυλα και στην μέγιστη τιμή της να «αγγίζει» τους 50 (123-74 στα 4'28” πριν το τέλος), για ποια σειρά να μιλήσουμε; Δεν ξέρω αν συντρέχει λόγος να θεωρούμε ακόμη τους Μπακς ως διεκδικητές του τίτλου, όταν οι αντίπαλοι πετυχαίνουν την μεγαλύτερη νίκη τους στα playoffs...

Άκουσα προσεκτικά τις δηλώσεις του 26χρονου Έλληνα superstar και πραγματικά μου άρεσε πολύ η προσέγγισή του και η ηρεμία με την οποία αντιμετώπισε την ορμή και το περιεχόμενο των ερωτήσεων μετά την πρωτοφανή συντριβή στο “Barclays Center”. Σύμφωνοι, το Game 3 στο Μιλγουόκι ενδέχεται να είναι διαφορετικό (αν δεν είναι αλίμονό μας!), ενώ εξίσου ενθαρρυντικό σαν mindset ακούγεται το “not too high” του Γιάννη στις νίκες και το “not too low” στις ήττες, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε και πάλι με ένα έργο που το είδαμε και πέρυσι και πρόπερσι!

Απλά, φέτος στην εκ νέου κατώτερη των περιστάσεων απόδοση των Μπακς στα κρίσιμα, προστέθηκε κι ένας αντίπαλος που θα είναι αποτυχία αν δεν πάρει πρωτάθλημα.

Ας δούμε κάτι διαφορετικό στο Game 3 και εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε...

Υγ.1: Η αφοπλιστική άνεση με την οποία ο Ντόντσιτς ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει διακοπές, γιατί θα παίξει στο προολυμπιακό του Κάουνας με την Εθνική Σλοβενίας, ενώ πρόκειται να υπογράψει το πρώτο max συμβόλαιο αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό που θέλει τον οργανισμό να κρατάει τον εκάστοτε παίκτη δέσμιο λόγω των απολαβών του.

Υγ.2: Το ότι ο Λούκα αποφάσισε να ενισχύσει την χώρα του και το ανακοίνωσε στους Μάβερικς, παρ' ότι είναι το ίδιο ίσως και περισσότερο καταπονεμένος από τον Γιάννη λόγω και του τρόπου παιχνιδιού του, αποδεικνύει ότι στο επίπεδο που βρίσκεται ο Αντετοκούνμπο, αν θέλει να παίξει στο προολυμπιακό, θα το κάνει και θα του πουν κι ευχαριστώ!

Υγ.3: Είναι ξεκάθαρο ότι “Greek Freak” είναι ένα από τα πρόσωπα του ΝΒΑ, οπότε δεν θα κάνει αυτό που θα του πουν, όπως το 2017. Τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα για αυτό το θέμα, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!