Αταμάν: Ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Φορτιτούντο Μπολόνια

Ευαγγελος Στελλάκης
Αταμάν: Ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Φορτιτούντο Μπολόνια
Ο Εργκίν Αταμάν «ψάχνεται» προκειμένου να επενδύσει στην Φορτιτούντο, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ο πολύπειρος τεχνικός της Αναντολού Έφες, ο οποίος πέρσι κατέκτησε με την ομάδα του τον τίτλο της EuroLeague στο Final Four της Κολωνίας, ενδιαφέρεται σύμφωνα με τα μέσα της Ιταλίας να επενδύσει στον ιστορικό σύλλογο που συμμετέχει στην Serie A.

Η Φορτιτούντο Μπολόνια, μια ιστορική ομάδα της γειτονικής χώρας με δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δύο σούπερ καπ στην τροπαιοθήκη της, αλλά και δύο συμμετοχές σε ευρωπαϊκά Final Four (1999, 2004), έχει επιστρέψει από πρόπερσι στην κορυφαία κατηγορία και φιλοδοξεί για ακόμη καλύτερες μέρες, αντίστοιχες με εκείνες του ένδοξου παρελθόντος της.

Πέρσι τερμάτισε δεν κατάφερε να μπει στα playoffs μιας και τερμάτισε στην 12η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος, με αρνητικό ρεκόρ 10 νικών και 18 ηττών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από 15 μήνες ο Εργκίν Αταμάν έγινε συνιδιοκτήτης της Τορίνο, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στην Ιταλία. Επίσης είχε εργαστεί στην Φορτιτούντο πριν από αρκετά χρόνια ως προπονητής (σεζόν 2006-07) ενώ γενικότερα έχει καθοδηγήσει στην Ιταλία και την Μοντεπάσι Σιένα (2001-03), το πρώτο διάστημα της καριέρας του.

Μένει να δούμε αν θα ευδοκιμήσει η συγκεκριμένη συνεργασία και κατά πόσο θα μπορούσε ο Αταμάν με την επένδυση του να επηρεάσει το μέλλον του ιταλικού κλαμπ.

Στην παρούσα φάση, πάντως, η κατάσταση στην ομάδα μόνο καλή δεν είναι μετά από τέσσερις ήττες στο Super Cup, με τον Κροάτη κόουτς Γιασμίν Ρέπεσα να βρίσκεται κοντά στην έξοδο.