Λάρκιν vs Τζέιμς: Εσείς ποιον θα επιλέγατε; (poll)

Λάρκιν vs Τζέιμς: Εσείς ποιον θα επιλέγατε; (poll)
Σέιν Λάρκιν και Μάικ Τζέιμς ετοιμάζονται για μια ακόμη μονομαχία στην Κωνσταντινούπολη και η Euroleague Greece στέκεται στα φετινά πεπραγμένα τους καταθέτοντας ένα… ρητορικό ερώτημα.

Αρχίζοντας από τα δεδομένα, αμφότεροι είναι γεννημένοι ηγέτες, έχουν το ταλέντο να καταστρέψουν τις ισορροπίες ενός αγώνα, να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες, ειδικεύονται επίσης στο… one man show. Δεν αμφισβητείται ακόμη ότι είναι οι δύο πιο χαρισματικοί γκαρντ (και) της φετινής Euroleague. Σχετικές συγκρίσεις άρχισαν από την περσινή σεζόν όταν ο Μάικ Τζέιμς ήταν μεν ο κορυφαίος παίκτης στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά ο Σέιν Λάρκιν βομβάρδιζε τα καλάθια οδηγώντας την Αναντολού Εφές σε μια ξέφρενη πορεία, ανεπανάληπτη βάσει του πρότερου αγωνιστικού βίου της τουρκικής ομάδας.

Τότε άνοιξε μια άτυπη συζήτηση για τον κορυφαίο γκαρντ της Euroleague καθώς ο Λάρκιν σκόραρε περισσότερους από 22 πόντους κατά μέσο όρο, είχε τρομερή ακρίβεια στην εκτέλεση, με χαρακτηριστικό γεγονός το ποσοστό ευστοχίας του (50.9%) στο μακρινό σουτ. Ταυτοχρόνως αυξήθηκαν οι υποστηρικτές του έναντι του Μάικ Τζέιμς κι επειδή ο τελευταίος δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω είχε απαντήσει (μέσω του λογαριασμού του στο twitter) ότι… «όλη τη χρονιά κάνετε ντιμπέιτ, μάλλον όμως θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί στο τέλος της χρονιάς».

Η φετινή χρονιά δεν άλλαξε κάτι για τον Μάικ Τζέιμς καθώς παραμένει στην πρώτη θέση στο σύστημα αξιολόγησης, συνεχίζει να έχει άνω των 20 πόντων κατά μέσο όρο, παρουσιάζεται βελτιωμένος στα σουτ εντός παιδιάς και λιγότερο αποτελεσματικός στο μακρινό σουτ καθώς από το περσινό 42%... έπεσε στο 35.9%. Σαφέστατα όμως διατηρεί τον ρόλο του πρωταγωνιστή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ασχέτως του ότι (φάνηκε) ότι δύο φορές βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου. Τούτο δεν είχε να κάνει με τις αγωνιστικές επιδόσεις του αλλά με πειθαρχικά παραπτώματα.

Πιο σοβαρό ήταν το περιστατικό που έλαβε χώρα τον περασμένο Γενάρη, τελικώς η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της ομάδας και του παίκτη καθώς επίσης και η αναγκαιότητα της παρουσίας του σ’ αυτή, ουσιαστικά απορρόφησε όλους τους κραδασμούς.

Για τον Λάρκιν δεν έχουν σημειωθεί πειθαρχικά παραπτώματα, δεν είναι όμως και ο παίκτης που εντυπωσίασε πέρυσι στην Euroleague. Φέτος, αν σώνει και καλά πρέπει να επιλεγεί ένας παίκτης της Εφές για τον τίτλο του φυσικού ηγέτη, αυτός μάλλον είναι ο Βασίλιε Μίτσιτς κι αυτή η άποψη δεν βασίζεται μόνο στους αριθμούς του Σέρβου γκαρντ, όσο στο γεγονός ότι η δική του παρουσία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις οκτώ νίκες που έκανε η ομάδα του στους τελευταίους εννιά αγώνες. Φέτος ο Λάρκιν περιορίζεται στους 14.9 πόντους ανά αγώνα, το ποσοστό ευστοχίας του στο μακρινό σουτ (39.5) είναι κατά δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι, είναι όμως πιο δημιουργικός για τους συμπαίκτες του με τις 4.5 τελικές πάσες που έχει κατά μέσο όρο.

Πέρυσι ο Λάρκιν σε 14 παιχνίδια είχε 20+ πόντους, φέτος το κατάφερε μόνο δύο φορές. Παραμένοντας στις συγκρίσεις, την περσινή χρονιά υπήρξαν δύο μοναδικές «παραστάσεις» του απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Ολυμπιακού όπου σημείωσε 49 και 40 πόντους αντίστοιχα. Φέτος δεν έχει βρει καμία από δαύτες.

Loading...