Μπαρτζώκας: «Δεν κάναμε κακή δουλειά αυτή την εβδομάδα...»

Gazzetta team
Μπαρτζώκας: «Δεν κάναμε κακή δουλειά αυτή την εβδομάδα...»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στα αποτελέσματα αυτής της άτυπης «διαβολοβδομάδας» για τον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντας τη νίκη σημαντική.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Ολυμπιακό να κάνει το 2/2. Πρώτα στη Βαρκελώνη και μετά στο Βελιγράδι, με αντίπαλό τον Ερυθρό Αστέρα, σε ένα ματς που κρίθηκε στο... νήμα απ' το καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπαρτζώκας:

«Όπως κάθε νίκη στη EuroLeague, ήταν πολύ σημαντική. Δεν μπορείς να υποτιμάς κανέναν. Δεν μπορείς να ηρεμείς ποτέ. Όλοι είναι τόσο δυνατοί. Το είδαμε απόψε.

Ο Ερυθρός Αστέρας έπαιξε ένα εξαιρετικά καλό παιχνίδι με ένταση, με μαχητικό πνεύμα, έτσι εμείς έπρεπε να παίξουμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιώντας διαφορετικούς παίκτες από το προηγούμενο παιχνίδι. Με τη Μπαρτσελόνα θέλαμε να ταιριάξουμε την ενέργεια. Πρέπει να πούμε ότι δεν κάναμε κακή δουλειά αυτή την εβδομάδα. Δύο παιχνίδια εκτός έδρας και τα κερδίσαμε και τα δύο».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, λίγο αργότερα στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε, «Είναι πολύ σημαντική νίκη. Σημαντική, όμως, είναι κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο και δεν μπορείς να παίζεις χωρίς ένταση. Εμείς στο πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε χωρίς ένταση και μοιάζαμε σα να ήμασταν κουρασμένοι, σα να μην είχαμε επιθυμία και κίνητρο. Από την άλλη πλευρά ο Ερυθρός Αστέρας έπαιξε εξαιρετικά σε αυτό το διάστημα, ότι σουτ έκανε μπήκε. Επίσης, έκλεψαν την μπάλα και έπαιξαν με μεγάλη ένταση. Οπότε εμείς έπρεπε να ματσάρουμε αυτό ακριβώς και για αυτό χρησιμοποιήσαμε περισσότερους παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Θέλαμε να ματσάρουμε την ενέργεια του αντιπάλου μας. Όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά. Χάναμε 30-16 στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως, κερδίσαμε όλες τις άλλες περιόδους και καταφέραμε να κερδίσουμε την αναμέτρηση. Είναι πολύ σημαντική νίκη".

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τις εντός έδρας αναμετρήσεις της "διαβολοεβδομάδας" που ακολουθεί με την Βαλένθια και την Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκαθάρισε: "Δεν μπορούμε να δούμε έτσι εμείς... Μπροστά μας έχουμε μόνο την Βαλένθια. Αν δούμε το πρόγραμμα θα μας φανεί 'βουνό'. Είχαμε εκτός την Μπαρτσελόνα και τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά κερδίσαμε και τους δύο αγώνες. Στις μέρες μας το αβαντάζ της έδρας δεν είναι στην ουσία αβαντάζ. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εστιάζεις πάντα στον επόμενο αντίπαλό σου, να παίζεις σκληρά και να μένει η ομάδα ενωμένη. Προσπαθώ να πείσω τους πάντες στην ομάδα να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλα ή όχι είναι τα ονόματα των αντιπάλων μας. Πρέπει να είμαστε ομάδα".

Σε ερώτηση για το πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία την ομάδα του, αλλά και το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Ελλάδος, απάντησε: "Ο οργανισμός του Ολυμπιακού γνωρίζει πολύ καλά την Ευρωλίγκα και τις ανάγκες της και μας παρέχει τα πάντα. Για παράδειγμα ήρθαμε εδώ με πτήση τσάρτερ και είχαμε χρόνο να ξεκουραστούμε. Υπάρχει οργάνωση, αλλά χρειάζεται να υπάρχει και τύχη, γιατί φέτος όπως είναι η κατάσταση θεωρώ πως πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η πιο τυχερή ομάδα. Είχαμε τέσσερα κρούσματα covid μετά την αναμέτρηση με την Ζενίτ και χάσαμε τη χημεία μας. Σταματήσαμε για μία εβδομάδα τις προπονήσεις, οπότε μερικές φορές η τύχη είναι πολύ σημαντική. Όμως, όπως είπα και πριν έχουμε καλή οργάνωση και ναι είναι ένα πρόβλημα το ότι δεν έχουμε αγώνες πρωταθλήματος. Δεν θα πω ψέματα. Για εμάς θα ήταν καλύτερο να αγωνιζόμαστε σε δύο διοργανώσεις , όμως, βλέπω τη θετική πλευρά... Έχουμε περισσότερο χρόνο για προπόνηση και για να προετοιμάσουμε τους αγώνες. Είμαστε επαγγελματίες με επιθυμία και κίνητρο για τη νίκη».