Ιτούδης: «Είχαμε 50 κρούσματα, παρακαλούσα να μην δω το όνομα του γιατρού στο κινητό!» (gTV)

Ιτούδης: «Είχαμε 50 κρούσματα, παρακαλούσα να μην δω το όνομα του γιατρού στο κινητό!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Ιτούδης: «Είχαμε 50 κρούσματα, παρακαλούσα να μην δω το όνομα του γιατρού στο κινητό!» (gTV)
Στο πρώτο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του στην Euroleague Greece, o Έλληνας προπονητής της ΤΣΣΚΑ, αποκαλύπτει πόσο πολύ επηρεάστηκε ο οργανισμός της Μόσχας από τον κορονοϊό, δηλώνει ότι φέτος ο παράγοντας τύχη θα μεγαλύτερο ρόλο από ποτέ στην διοργάνωση και αποκαλύπτει ότι του χρόνου θα συνεννοείται στα ρώσικα.

Το 2014, όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της πιο απαιτητικής ομάδας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, προχώρησε σε έναν σχεδιασμό βραχυπρόθεσμης διάρκειας, πολύ απλά γιατί θεωρεί ότι το επάγγελμα του προπονητή, μοιάζει πολύ με του καλλιτέχνη που περιφέρεται με μία βαλίτσα στο χέρι.

Σήμερα επτά χρόνια μετά, είναι σίγουρα ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ αλλά και ο πολυνίκης με διψήφιο αριθμό τίτλων και ατομικών διακρίσεων, ενώ είναι ο coach που έβαλε τέλος στην 8ετή ευρωπαϊκή «ξηρασία» του σε συλλόγου (από το 2008 έως και το 2016), οδηγώντας την ομάδα του ρωσικού στρατού σε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους (2016 & 2018).

Ο λόγος για τον Δημήτρη Ιτούδη, τον μοναδικό Έλληνα τεχνικό που έχει κατακτήσει (δις) την Euroleague σε πάγκο ξένης ομάδας και ο οποίος, σε λιγότερες από 24 ώρες (03/12, 19.00), ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην κανονική περίοδο.

Η κάμερα του gTV τον συνάντησε διαδικτυακά στο σπίτι του στην Μόσχα και στο πρώτο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο gazzetta.gr, δηλώνει ευγνώμων για την εμπιστοσύνη της διοίκησης και την αναγνώριση των επιτυχιών της ΤΣΣΚΑ στο πρόσωπό του, χωρίς όμως να εφησυχάζει και να σταματά την καθημερινή αναζήτηση νέων κινήτρων.

Ο 50χρονος καταξιωμένος προπονητής χαρακτηρίζει πολύτιμες τις αγωνιστικές «σφαλιάρες» και τα εμπόδια που συναντά η ομάδα του από καιρού εις καιρόν, ενώ αποκαλύπτει την μεγάλη και άγνωστη, σε μέγεθος, ταλαιπωρία που πέρασε ο οργανισμός της ΤΣΣΚΑ από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Όλα αυτά και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα στο 1ο μέρος της συνέντευξης, που θα παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί.

Τεχνική επιμέλεια: Βασίλης Τσίγκας

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.