Ο Μάρτιν είχε τις περισσότερες δικαιολογίες και ήταν εκείνος που δεν τις χρειάστηκε! (vid)

Αντωνία Σπανού
Ο Μάρτιν είχε τις περισσότερες δικαιολογίες και ήταν εκείνος που δεν τις χρειάστηκε! (vid)
Ο Χασάν Μάρτιν έμεινε μόνος να παλεύει με τα ... θηρία της Μπασκόνια και ατομικά έδειξε και πάλι χαρακτήρα.

Ο Ολυμπιακός είχε εξαρχής δύσκολο έργο κόντρα στην Μπασκόνια, αφού αρκετοί παίκτες του ταλαιπωρούνται από τον κορονοϊό. Κόντρα στους Ισπανούς και με αποχή μίας εβδομάδας, παρατάχτηκε χωρίς πέντε βασικούς παίκτες και αν εξαιρέσει κάποιος τον Χάρισον, οι υπόλοιποι «πλήγωσαν» σοβαρά την front line του και έκαναν το πρόβλημα τεράστιο.

Έλις, Βεζένκοβ, Ζαν Σαρλ και Χαραλαμπόπουλος ήταν εκτός και έκαναν την αποστολή του Ολυμπιακού υπερβολικά δύσκολη, πριν καν οι δύο ομάδες πατήσουν παρκέ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήξερε ότι είχε δύσκολο έργο και εκείνος που είχε το δυσκολότερο όλων ήταν ο Χασάν Μάρτιν.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού έμεινε δίχως καμία βοήθεια και ήξερε ότι έπρεπε μόνος του να αντιμετωπίσει τα... θηρία της ισπανικής ομάδας. Ξεκίνησε κάπως... φοβικά, αφού ο Φολ έπαιζε τον τερματοφύλακας στην ρακέτα, μπρος και πίσω και απλά έδινε μια άνιση «μάχη», κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει ύψος 2.21μ.

Μετά τα πρώτα λεπτά ο σέντερ του Ολυμπιακού σε ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε χαρακτήρα, συγκεντρώθηκε και πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του. Είχε σωστή νοοτροπία και πάλεψε στο παρκέ, όντας τελικά και ο καλύτερος παίκτης για την ομάδα του, ακόμα και αν δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, ως προς το αποτέλεσμα.

Ο Αμερικανός έμεινε στο παιχνίδι για 37:20'' και σε αυτά τα λεπτά είχε 12 πόντους με 5/8 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 19 βαθμούς στην αξιολόγηση του. Ο undersize σέντερ των «ερυθρόλευκων» έδειξε ότι συνδυάζει χαρακτήρα και ποιότητα και ήταν και πάλι από τους παίκτες που ξεχώρισαν μέσα στο παρκέ.

Ήταν εκείνος που είχε τις πιο πολλές δικαιολογίες, αλλά δεν τις χρειάστηκε, αφού συνεχίζει να ξεχωρίζει στην ρακέτα του Ολυμπιακού.