ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βαλένθια 84-75: «Ξύπνησε» η ΤΣΣΚΑ (vid)

Gazzetta team
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βαλένθια 84-75: «Ξύπνησε» η ΤΣΣΚΑ (vid)
Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε της Βαλένθια στη Μόσχα με 84-75 χάρη στην πολυφωνία της στην επίθεση και ενίσχυσε την παράδοση που έχει απέναντι στους Ισπανούς καθώς είναι αήττητοι σε σύνολο τεσσάρων αγώνων.

Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε της Βαλένθια στη Μόσχα με 84-75 χάρη στην πολυφωνία της στην επίθεση και ενίσχυσε την παράδοση που έχει απέναντι στους Ισπανούς καθώς είναι αήττητοι σε σύνολο τεσσάρων αγώνων.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη συνήλθε έπειτα από τις διαδοχικές ήττες από Ερυθρό Αστέρα και Άλμπα Βερολίνου, κυρίως όμως παρουσίασε πιο σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά και πολυφωνία στην επίθεση φτάνοντας στην 3η νίκη της σε σύνολο έξι αγώνων.

Με πρόβλημα στην εκτέλεση άρχισαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες καθώς η μεν ΤΣΣΚΑ σούταρε με ποσοστό ευστοχίας 35.2% (6/17), η δε Βαλένθια είχε ελαφρώς καλύτερο νούμερο (37.5%, 6/16). Αυτός ήταν ο λόγος που συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το τέλος της περιόδου (17-16) αν και η ισπανική ομάδα είχε καλύτερες ιδέες στην επίθεση αλλά είχε πρόβλημα στην εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ.

Σε παιχνίδι λεπτών ισορροπιών δύο σουτ μπορούν να κάνουν τη διαφορά, στην προκειμένη περίπτωση η ΤΣΣΚΑ βρήκε κι ένα έμμεσο στον αιφνιδιασμό και μέσα σε τρία λεπτά πήγε στο +12 (28-16). Όπως η Βαλένθια έμεινε άσφαιρη για περίπου πέντε αγωνιστικά λεπτά, έτσι και η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με συνέπεια την απώλεια της διαφοράς (30-30, 16:30). Ωστόσο, εκεί εμφανίστηκε ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Ο Μάικ Τζέιμς σημείωσε διαδοχικά καλάθια και με συνολικά 15 πόντους στη δεύτερη περίοδο έβαλε την υπογραφή του στο +9 (44-35) στο ημίχρονο για τους γηπεδούχους.

Μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ και η δυνατότητα δεύτερων επιθέσεων, η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να κρατήσει τη διαφορά (55-47, 26’). Ωστόσο, στην άμυνα ήταν ευάλωτη, επίτρεψε στη Βαλένθια να βρει ρυθμό στην επίθεση αλλά και πολλά ελεύθερα σουτ από μακρινή απόσταση και χάρη σε τρίποντο του Βόιτμαν στην εκπνοή της 3ης περιόδου προηγήθηκε με 62-58 (30’).

Το τρίποντο αποτέλεσε βασικό έκφρασης της ΤΣΣΚΑ στο παιχνίδι, κυρίως όμως στις αρχές της τελευταίας περιόδου καθώς έτσι ξέφυγε με διψήφια διαφορά (71-60) μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών. Δεν είχε δυσκολίες στη διατήρησή της (77-67,

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Σε παιχνίδι πολλών κατοχών και υψηλής έντασης ξέρει να λειτουργεί καλύτερα από τη Βαλένθια, ενώ στο κρίσιμο σημείο σταμάτησε τον επιθετικό ρυθμό των Ισπανών.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάικ Τζέιμς έβαλε τους 15 από τους 17 πόντους του στη δεύτερη περίοδο, αλλά στην τελευταία περίοδο μοίρασε τέσσερις ασίστ. Ο Βόιτμαν έκανε τη διαφορά στην τελευταία περίοδο μαζί με τον Ουίλ Κλάιμπερν.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τόρνικε Σενγκέιλα κερδίζει αυτόν τον τίτλο αν και τον διεκδικεί επάξια και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν άστοχος ενώ ο Χέρμανσον δεν έχει μπει ακόμη στο κλίμα της Βαλένθια.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η ΤΣΣΚΑ μπήκε στην τελευταία περίοδο με 3/4 τρίποντα, ξέφυγε με διψήφια διαφορά και η Βαλένθια δεν βρήκε μονοπάτι επιστροφής.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ΤΣΣΚΑ σούταρε με ποσοστό στο 40% στα δίποντα. Η Βαλένθια έκανε πολλά λάθη και δεν εκμεταλλεύτηκε τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μάλλον το εξαιρετική δυσκολίας καλάθια του Κλάιμπερν στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 44-35, 62-58, 84-75

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.