Ο Ολυμπιακός περιμένει τον Λάρκιν και ο Παναθηναϊκός τον... κορονοϊό! (pics & vids)

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον Λάρκιν και ο Παναθηναϊκός τον... κορονοϊό! (pics & vids)
Τζάμπολ για την 6η αγωνιστική, εν μέσω απανωτών κρουσμάτων κορονοϊού. Ήδη μία αναμέτρηση έχει αναβληθεί. Ιδού τα tips της αγωνιστικής.

Η EuroLeague στα χρόνια του κορονοϊού συνεχίζεται. Η αναφορά στην covid-19 είναι καθημερινό φαινόμενο, όμως το μπάσκετμπολ δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να σταματήσει. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν γνωστά κρούσματα σε Αρμάνι Μιλάνο, Αναντολού Εφές και Παναθηναϊκό! '

Ήδη η αναμέτρηση Αρμάνι Μιλάνο - Άλμπα Βερολίνου έχει αναβληθεί, ενώ στον... αέρα βρίσκεται το ματς του Παναθηναϊκού στην Αγία Πετρούπολη με τη Ζενίτ.

Όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα είναι σχεδόν γεμάτο. Και έχει αναμετρήσεις με μπόλικους πρωταγωνιστές. Και πολλά ρεκόρ που περιμένουν καρτερικά για να αλλάξουν κάτοχο.

Αυτά είναι τα tips για τις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (29/10, 19:00)

Η Βιλερμπάν δεν έχει αγωνιστεί από τη 2η αγωνιστική.

Οι Μάριους Γκριγκόνις, Νάιτζελ Χέις, Στιβ Βαστούρια και Τόμας Ουόλκαπ έχουν ξεκινήσει σε όλα τα ματς της Ζαλγκίρις.

Ο Μάριους Γκριγκόνις έχει φτάσει το σερί των ελεύθερων βολών στις 15.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (29/10, 19:00)

Δέκα διαφορετικοί παίκτες έχουν εμφανιστεί στις αρχικές πεντάδες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μόνο ο Νικίτα Κουρμπάνοφ έχει ξεκινήσει σε όλα τα ματς.

Ο Μάικ Τζέιμς έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 25 από τα 26 τελευταία παιχνίδια του. Παράλληλα, είναι ο 4ος σκόρερ της EuroLeague με 17.6 πόντους.

Ο Ουίλ Κλάιμπερν (3ος σκόρερ φέτος με 19.2 πόντους) χρειάζεται άλλους 19 πόντους για να συμπληρώσει 1.500 στην καριέρα του. Αν επαληθεύσει τον μέσο όρο του θα το κάνει απέναντι στη Βαλένθια.

Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο θέλει 5 κλεψίματα για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στη EuroLeague.

ΖΕΝΙΤ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (29/10, 19:00)

Πέρσι, ο Παναθηναϊκός επικράτησε και στις δύο αναμετρήσεις με τη Ζενίτ, 98-79 στην Αγία Πετρούπολη, 96-81 στο ΟΑΚΑ.

Στον πάγκο της Ζενίτ βρίσκεται ο επί δύο σεζόν προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ. Ενώ στη διοίκηση της ρωσικής ομάδας ο Μάνος Παπαδόπουλος, το «σώμα και η ψυχή» του Παναθηναϊκού για 30 χρόνια!

Δύο κλεψίματα χρειάζεται ο Ιωάννης Παπαπέτρου για να συμπληρώσει την πρώτη εκατοντάδα στη EuroLeague.

Μόλις ο Κίφερ Σάικς πετύχει δύο πόντους θα έχει φτάσει τους 100 στην καριέρα του.

Ένα τουλάχιστον κλέψιμο έχει πετύχει ο Μάρκους Φόστερ στα τέσσερα παιχνίδια που έχει παίξει με τον Παναθηναϊκό.

Την 3η, την 4η και την 5η αγωνιστική η Ζενίτ δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις, εξαιτίας των απανωτών κρουσμάτων κορονοϊού.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (29/10, 21:05)

Συνέπεια! Ο Σκότι Ουιλμπεκίν έχει πετύχει τουλάχιστον δύο τρίποντα σε 30 από τα 31 τελευταία παιχνίδια της Μακάμπι. Και έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα στα 32 από τα τελευταία 33 ματς!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ «τρέχει» ένα σερί 15 ελεύθερων βολών από την περσινή σεζόν.

Eντεκα ριμπάουντ πρέπει να μαζέψει ο Οθέλο Χάντερ (429) για να ξεπεράσει τον Γιάννη Μπουρούση (439).

Ο Γιαν Βέσελι έχει σκοράρει 2.366 πόντους. Χρειάζεται άλλους 23 για να αφήσει ξωπίσω του τον πλέι μέικερ της ΑΕΚ και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τζέι Αρ Χόλντεν, ο οποίος σημείωσε 2.388 στη EuroLeague.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (29/10, 22:00)

Οι Βάλτερ Ταβάρες και Ουσμάν Γκαρουμπά ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία, έχοντας ο καθένας από 1.2 κοψίματα σε κάθε παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ταβάρες χρειάζεται 8 κοψίματα για να προσπεράσει τον Στεφάν Λάσμε στη σχετική λίστα. Στα 174 έχει σταματήσει ο σέντερ απ' την Γκαμπόν.

Τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις έχει η Ρεάλ με αντίπαλο την Μπάγερν στη Μαδρίτη, οι δύο απ' αυτές με ενεργητικό 100+ πόντων!

Ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς, ο οποίος φέτος κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ, χρειάζεται ακόμη 33 πόντους για να συμπληρώσει 1.000 πόντους στην καριέρα του.

Αν ο Λεόν Ραντόσεβιτς αγωνιστεί, θα είναι η 200ή συμμετοχή του.

ΧΙΜΚΙ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (30/10, 19:00)

Σε περίπτωση που ο Ιγκόρ Βιάλτσεφ αγωνιστεί στην αναμέτρηση, τότε θα έχει συμπληρώσει 100 συμμετοχές στη EuroLeague. Παράλληλα, χρειάζεται πέντε ριμπάουντ για την πρώτη εκατοντάδα «σκουπιδιών».

Μόλις 77 πόντους χρειάζεται ο Έρικ ΜακΚόλουμ για να φτάσει τους 500 στην καριέρα του, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Χίμκι.

Ο Τζόρνταν Λόιντ είναι ο πρώτος σκόρερ της EuroLeague, με μέσο όρο 23.8 πόντους ανά παιχνίδι. Την ίδια στιγμή, «τρέχει» ένα σερί 32 εύστοχων ελεύθερων βολών.

Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς θα συμπληρώσει 200 ριμπάουντ, αν μαζέψει τέσσερα ακόμη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (30/10, 21:00)

Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει σημειώσει 1.092 δίποντα και αυτή τη στιγμή είναι στη 2η θέση της σχετικής λίστας, μόνο πίσω απ' τον Άντε Τόμιτς (1.137), ο οποίος φέτος δεν αγωνίζεται στη EuroLeague.

O Κώστας Σλούκας έχει μοιράσει 948 ασίστ. Κυνηγάει έναν πρώην «ερυθρόλευκο», τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος σταμάτησε στις 977 και βρίσκεται στην 8η θέση της λίστας.

Ο Σέιν Λάρκιν, ο οποίος αναμένεται να επανεμφανιστεί με τη φανέλα της Εφές, κατέχει το ρεκόρ σκοραρίσματος στη EuroLeague, με 49 πόντους.

Επίσης, έχει και το ρεκόρ στα τρίποντα (το μοιράζεται) έχοντας σκοράρει 10 (!), σε παιχνίδι 40 πόντων αυτή τη φορά!

Χρειάζεται μία ασιστ για να συμπληρώσει 400 στη EuroLeague.

O Mπράιαντ Ντάνστον, άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού, χρειάζεται ένα μπλοκ για να βρεθεί στην 1η θέση των μπλοκέρ. Έχει 249, όσα και ο Φραν Βάσκεθ.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (30/10, 22:00)

Ο Ρόκας Γκιεντράιτις είναι ο 2ος σκόρερ της φετινής EuroLeague, έχοντας 19.3 πόντους ανά παιχνίδι.

Ο Λούκας Βιλντόζα χρειάζεται ένα τρίποντο για να φτάσει στα 100 στην καριέρα του.

Ο Πιέρια Χένρι πρέπει να «κατεβάσει» τρία ριμπάουντ, έτσι ώστε να φτάσει τα 100.

Ο Νικ Καλάθης (με 6 ασίστ μ.ο.) έχει φτάσει στις 1.290 και καταδιώκει τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται στις 1.525 και συνεχίζει.