Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης: Έχασαν την περσινή δυναμική τους και είναι στο 0-2 (pics)

Αντωνία Σπανού
Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης: Έχασαν την περσινή δυναμική τους και είναι στο 0-2 (pics)
H Euroleague έχει ξεκινήσει με μερικές πολύ μεγάλες εκπλήξεις και η θέση των περσινών πρωτοπόρων Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης είναι η απόδειξη.

Η Euroleague έχει ξεκινήσει και ήδη έχουμε τα αποτελέσματα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Οι ομάδες μετά από πολύ μεγάλη αποχή επέστρεψαν στην δράση, αλλά αν κάποιος πίστευε ότι τα πράγματα θα μοιάζουν με την περσινή σεζόν, μάλλον καταλαβαίνει ότι δεν θα μοιάζουν. Μετά την ξαφνική διακοπή του περασμένου Μαρτίου, η σεζόν στην Euroleague ακυρώθηκε και ο κόπος των ομάδων έμεινε στα χαρτιά.

Μεγάλο φαβορί, σύμφωνα πάντα και με τις εμφανίσεις της, ήταν η Εφές που ήταν πρώτη και καλύτερη στην βαθμολογία, ενώ εκτός από αυτό έδειχνε και μέσα στο παρκέ να κυριαρχεί κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Από κοντά και η Ρεάλ Μαδρίτης, που ήταν στην δεύτερη θέση και είχε και εκείνη με την σειρά της 22 νίκες, που έδειχναν πως ούτε οι Ισπανοί θα χαριστούν.

Αυτά πέρυσι όμως, γιατί φέτος οι δύο ομάδες έχουν επιστρέψει πολύ διαφορετικά.

Εφές και Ρεάλ έχουν ξεκινήσει με 0-2, βλέπουν την βαθμολογία... αλλιώς και θα πρέπει να ανέβουν, για να βρεθούν εκεί που έχουν συνηθίσει.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Χωρίς τον Λάρκιν στην σύνθεση της η Εφές δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις φετινές δυσκολίες της διοργάνωσης και δείχνει να έχει χάσει την τρομερή δυναμική που είχε την περσινή σεζόν. Στα δύο παιχνίδια κόντρα σε Ζενίτ και Φενέρ δεν κατάφερε να είναι στο γνωστό της επίπεδο και παρότι ήταν και τα δύο στην έδρα της, δεν πήρε την νίκη. Ο Μίσιτς δεν προσφέρει την.... γνωστή του βοήθεια και η ομάδα του Αταμάν δείχνει να ψάχνει τα πατήματα της.

Όταν επιστρέψει ο ηγέτης της σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, αλλά μέχρι τότε πρέπει να βρει τρόπο να ανταποκριθεί στις δυσκολίες και να μην χάσει την επαφή με την κορυφή. Η... διαβολοβδομάδα περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια στο Βερολίνο, κόντρα στην Άλμπα και στο Κάουνας, κόντρα στην Ζαλγκίρις και σίγουρα όλοι θέλουν να αντιδράσουν και να βρεθούν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Στην ίδια δύσκολη θέση βρίσκεται και η Ρεάλ Μαδρίτης με την ισπανική ομάδα να έχει ήττα από την Μπασκόνια την πρώτη αγωνιστική και μια σκληρή ήττα από την Βαλένθια στην δεύτερη. Οι Ισπανοί δεν έχουν συνηθίσει κάτι τέτοιο, τα αποτελέσματα τους σόκαραν, αλλά οφείλουν να αντιδράσουν. Ο Λάσο βλέπει το σύνολο του να δυσκολεύεται και τον Γιουλ να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό.

Η περσινή ομάδα που σκορπούσε τρόμο δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο παρκέ και η εβδομάδα αυτή αποτελεί πρόκληση. Η Χίμκι, η οποία «χτυπήθηκε» από κορονοϊό είναι η πρώτη αντίπαλος, ενώ το παιχνίδι στο Μιλάνο θα είναι δύσκολο και είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η Ρέαλ οφείλει να φορέσει το στέμμα της, για να βρεθεί όσο το δυνατόν συντομότερα στο... πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα.

Διαβάστε ακόμα: