EuroLeague: Γηγενής διαιτητής σφύριξε ομάδα της χώρας του για πρώτη φορά μετά από χρόνια

EuroLeague: Γηγενής διαιτητής σφύριξε ομάδα της χώρας του για πρώτη φορά μετά από χρόνια
Στον αγώνα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με την Μπαρτσελόνα για τη δεύτερη αγωνιστική της EuroLeague σφύριξαν δυο διαιτητές ενώ ο ένας εξ αυτών ήταν γηγενής, κάτι που συνέβη έπειτα από πολλά χρόνια λόγω κορονοϊού.

Η Ζενίτ επικράτησε της Μπαρτσελόνα με σκορ 74-70 κι έκανε το 2-0 στην EuroLeague, υποχρεώνοντας τους Καταλανούς στην πρώτη ήττα τους στη διοργάνωση κι έχοντας ως MVPs τους Μπίλι Μπάρον και Άλεξ Πόιθρες.

Οι μπλαουγκράνα προηγήθηκαν με 63-68 όμως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ολοκλήρωσε την ολική επαναφορά κι έφτασε στη νίκη ενώ ο Νικ Καλάθης χρεώθηκε με ένα αντιαθλητικό φάουλ που αποδείχτηκε καταδικαστικό για την Μπαρτσελόνα.

Τον αγώνα στην Αγία Πετρούπολη σφύριξαν δυο διαιτητές, ο Σρέτεν Ράντοβιτς και ο Ρώσος Άρτεμ Λαβρούκχκιν.

Έπειτα, λοιπόν από πολλά χρόνια σφύριξε γηγενής διαιτητής ομάδα της χώρας του, καθώς πριν από το τζάμπολ έγινε γνωστό πως οι δυο διαιτητές πλην του Ράντοβιτς που είχαν κληθεί να σφυρίξουν, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Έτσι η EuroLeague αξιοποίησε ξανά έναν γηγενή ρεφ, κάτι που πλέον μπορεί να συμβεί λόγω της έξαρσης του κορονοϊού που δημιουργεί νέα δεδομένα από μέρα σε μέρα.